Şimdi Ara

Yedigöller Güncel Yol Bilgisi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
248
Cevap
8
Favori
28.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz son baharda günü birlik Bolu ya gittim ve aşık oldum resmen. 3 arkadaş araba ile gitmiştik, ama bu sefer motosiklet aldım ve motosiklet ile gidip kamp yapmayı düşünüyorum.
  • farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Ankaradan yedigöllere nasıl gidilir kardeş az daha açar mısın otobandan boluya giderken nasıl yeniçaya çıkarız. Otobandan mengene nasıl geçilir? Tek rota mengen üzeri e89 karayolu deniyor da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attorney58 -- 6 Mayıs 2015; 21:05:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

Ankaradan yedigöllere nasıl gidilir kardeş az daha açar mısın otobandan boluya giderken nasıl yeniçaya çıkarız. Otobandan mengene nasıl geçilir? Tek rota mengen üzeri e89 karayolu deniyor da

Otobandan istanbul istikametine gidin. Yeniçağa/mengen çıkışından çıkın. Mengen istikametine gidin. Tabelalar yönlendirecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbobenzin06

en son 2008de yazın gittiğimde tek aile bizdik. 3 araba peşpeşe gitsekte yinede içimiz rahat değildi kurda kuşa atar yapamayız neticede :) Gerçi 3 tane siyah renk en koyusundan siyah filmli w210 mercedesten kurt kuş dahi korkar herneyse şaka bi yana dolu gidin mutlaka tehlikeli yer oralar yollar felan çok kötü alçak bi binek ölüm bile olur orda birde kesinlikle ayrımlayın + yılan felanda çok oluyor ve son olarak öyle ahım şahım biyerde değil yani riske değmez tabi aradan 7 sene geçmiş birçok şey değişmiştir.

Aradan 7 sene geçmiş. Merak etmeyin tenha bir yer değil artık. Ağzına kadar doluyor. Oturacak masa bulunmuyor

Otobandan tahmini kaç km sonra çıkarız Mengen çıkışına. Mazallah kaçırırsak yanarız otoban bu

biz gittiğimizde cücelerin evi değilde ziyaretçi evini gezdik sonra bi torpille yedicücelerin çekildiği evide pek sağa sola geçemesekte gördük içerden. ama yol üzerinde sağda solda bolca değişik meyveler felan oluyor dikkatli olmak gerek ama zehirliside vardır elbet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

Otobandan tahmini kaç km sonra çıkarız Mengen çıkışına. Mazallah kaçırırsak yanarız otoban bu

Resim ekledim
     Yedigöller Güncel Yol Bilgisi

Sağolun

• biz de iki hafta sonra gitmeyi düşünüyoruz. forumlarda okuduğum ve bolu'da bulunanlardan aldığım bilgiye göre en iyi yol yığılca yoluymuş.
    buradaki arkadaşlar da güzel bilgi veriyorlar sağolsunlar.

peki orada geceleri kamp ateşi falan yakabiliyor muyuz? araç girişine para alınıyor mu?
    yeni gidenler varsa çadır için gecelik ne kadar ödediler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: geserr

biz de iki hafta sonra gitmeyi düşünüyoruz. forumlarda okuduğum ve bolu'da bulunanlardan aldığım bilgiye göre en iyi yol yığılca yoluymuş.
    buradaki arkadaşlar da güzel bilgi veriyorlar sağolsunlar.

peki orada geceleri kamp ateşi falan yakabiliyor muyuz? araç girişine para alınıyor mu?
    yeni gidenler varsa çadır için gecelik ne kadar ödediler?

kamp ateşi vs yakabilirsiniz. araç girişi 10 tl. çadır 15 tl idi yanlış hatırlamıyorsam. çadır olduğunuzu belirtince ekstra araç girişi alınır mı bilmiyorum.

size attığım özel mesajı burada paylaşayım bütün arkadaşlar faydalansın.

otobandan ilk düzce tabelasından çıkın. sonra düzce yi takip edin. zaten direkt e5 üzerinden düzceye gitmeye başlayacaksınız.

gözünüz öncelikle yığılca tabelası arasın. zaten yığılcanın içinden geçeceksiniz. ama yanlış hatırlamıyorsam yedigöller tabelaları da mevcuttu e5 üzerinde.

yığılca yoluna doğru giderken zaten yedigöller tabelaları başlamış olacak hiç merak etmeyin.

öncelikli istikametiniz yığılca yığılcaya kadar ve yığılcadan sonra yedigöller tabelası sıkça var.

sadece 1 noktada tabela var ama okun yönü silinmiş :) dikkatli bakınca zaten anlaşılıyor. ama ordan sağdan asfalt yoldan devam edeceksiniz.

zaten yedigöller e kadar yol hep asfalt. son 8 km falan da döşenmiş taşlar.

içinizin rahat etmesi açısından köylerin içinden geçerken camınızı açıp köylüye sorabilirsiniz bir sürü köy geçeceksiniz

turkcell vodafone yedigöller de çekiyor avea çekmez.

yol karıştırınca vs 156 jandarmayı arayabilirsiniz. yol bilgisi için yığılca belediyesinin / kaymakamlığının numarasını arayabilirsiniz.

içiniz ferah olsun yollar çok nezih gündüz vakti :)

yola erken çıkın çünkü düzceden itibaren 75 km yolunuz var. ben olsam istanbuldan saat 5 te çıkarım. 7 gibi düzcede olursunuz. yedigöllere gitmeniz 9 falan olur sanırım. püf noktası erken yola çıkmaktır.
    geziniz tam istediğiniz gibi olur. düzceye gelince e5 ten ayrıldıktan sonra (akçakoca/yığılca ya dönünce) 1-2 km sonra opet shell vs var. benzin almayı unutmayın.

yedigöller de gezilecek çok alan var. hele yürüyerek çok rahat yarım gün gidiyor :)
    mangaldı vs derken akşam olur :)

başka sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. sabah erken çıkacağınız için malzemeleri akşamdan ayarlayın market vs. o saatte açık market olmaz.

kahvaltı için o saatte yolunuzun üstünde otobandan çıkıp düzceye giderken e5 üstünde LUKOİL'in hemen yanında melen tesisleri var. kamyoncu yeri gibi göründüğüne bakmayın düzcede en iyi yemekler buradadır. çok nezih merkandır. burayı arayıp sorabilirsiniz kahvaltı kaçta başlıyor diye.https://tr.foursquare.c...fa51a7fe4b05483069c2fc2

yada otoban üstünde berceste var. orası da iyi bir tercih. ya da dayanabilirseniz yanınızda götürüp yedigöller de yapabilirsiniz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 7 Mayıs 2015; 17:05:28 >

• farukdanis hocama verdiği çok yararlı bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
    sanırım burayı okuyan herkes ayrı ayrı teşekkür edecektir.
    ayrıntılı ve yararlı biz yazı olmuş. emeğinize sağlık.
    ben de gidince artık yorumları yazarım buraya :)
    Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ramazan gelmeden ailece yedigollere çadır kurmaya gitmek istiyorum. Cumartesiye sabah çıkıp pazar akşamı döneriz.
    Size sormak istediğim avea nin ceknememe durumu eski bişey mi yoksa hala çekmiyor mu? Ailedeki herkes avea kullanıcı çekmemesi kötü olmuş.
    Diğer sorum ise yedigoller ve abant golü aynı mevkide mi yoksa farklı yerler mi? Bu arada istanbulda oturuyorum ve bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın.
    Edit :şimdi haritadan baktım farklı yerler arada en az 30km oynuyor. Kendi çadırimiz var çadır kurup kamp yapmak için abant ı mı tavsiye edersiniz yedigolleri mi.? Cumartesiyi bi yerde pazarı da diğer yerde de geçirebilirim o da olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 8 Mayıs 2015; 8:23:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ramazan gelmeden ailece yedigollere çadır kurmaya gitmek istiyorum. Cumartesiye sabah çıkıp pazar akşamı döneriz.
    Size sormak istediğim avea nin ceknememe durumu eski bişey mi yoksa hala çekmiyor mu? Ailedeki herkes avea kullanıcı çekmemesi kötü olmuş.
    Diğer sorum ise yedigoller ve abant golü aynı mevkide mi yoksa farklı yerler mi? Bu arada istanbulda oturuyorum ve bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın.
    Edit :şimdi haritadan baktım farklı yerler arada en az 30km oynuyor. Kendi çadırimiz var çadır kurup kamp yapmak için abant ı mı tavsiye edersiniz yedigolleri mi.? Cumartesiyi bi yerde pazarı da diğer yerde de geçirebilirim o da olur.

geçen hafta gittim. hala avea çekmiyordu.

yedigöller ve abant arasında baya mesafe var. kilometre olarak bilmiyorum ama şu tora: Abant - Bolu - Yedigöller en az 2 saat sürer diye düşünüyorum.

Abant çok kalabalık oluyor. çok ayakaltı mekan olduğu için. ortada büyük bir göl ve etrafında cafeler vs var. abant kamp hakkında fikrim yok çünkü yakın zamanda gitmedim.

ben olsam yedigöller'e giderim. çünkü abant her zaman gidilebilecek bir yer. yol üstü. yedigöller ise özel bir mekan. doğal güzelliği henüz bozulmadan gitmekte fayda var.

bence yedigöller e cumartesi gidin. o akşam orada kalın. eğer sıkılırsanız değişiklik olsun diye abant a da pazar geçersiniz. ya da yedigöller den kuzeye zonguldak vs taraflarına gidebilirsiniz. yedigöller ortada kalıyor, istediğinz istikamete gidebilirsiniz

ama ilk istikamet yedigöller olmalı. çünkü harika ve eşi benzeri yok. ben bütün karadeniz'i gezdim. en çok sevdiğim yerler ayder yaylasının yukarılarındaki yukarı kavrun yaylası ve yedigöller.

Faruk hocam ilginiz için teşekkür ederim.
    Sizin de dediginiz gibi cumartesi sabah 5 gibi çıkmayı düşünüyoruz. İlk rota yedigoller olacak büyük ihtimalle. Önce çadır için yer ayarlayıp sonra akşama kadar gezip dolaşırız. Geceyi orada geçirdikten sonra durum göre kalırız, Abanta da gidebiliriz yada başka yere de.
    Bi de orada su, ekmek gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek büfe gibi yer var mı? Hadi emeği bi şekilde hallederiz de içme suyu için ya çeşme yada büfe gibi yer olması lazım. Yoksa damacanaya koyup bide onu taşımayalim.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Faruk hocam ilginiz için teşekkür ederim.
    Sizin de dediginiz gibi cumartesi sabah 5 gibi çıkmayı düşünüyoruz. İlk rota yedigoller olacak büyük ihtimalle. Önce çadır için yer ayarlayıp sonra akşama kadar gezip dolaşırız. Geceyi orada geçirdikten sonra durum göre kalırız, Abanta da gidebiliriz yada başka yere de.
    Bi de orada su, ekmek gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek büfe gibi yer var mı? Hadi emeği bi şekilde hallederiz de içme suyu için ya çeşme yada büfe gibi yer olması lazım. Yoksa damacanaya koyup bide onu taşımayalim.

bir tane büfemsi bir şey var. sucuk ekmek köfte ekmek gözleme satıyor. içecek te satılıyor orada. ekmeği ayrı satıyor mu bilmiyorum. ancak mangal, semaver sattığına göre bence onları da satıyordur.

ayrıca göl kenarında tuvalet ve tuvaletin lavabosu var. temiz sayılır.
    göllerin kenarlarında çeşmeler var. içiliyor mu net bilmiyorum. ancak benim gördüğüm bir çok kişi oralardan içiyor. gelenlerin damacana getirdiğini de gördüm. yani bu konuda emin değilim. ancak ben 2 hafta sonra ilk kez kampa gideceğim; o zaman net bilgim olur. ben damacana götürmeyeceğim. oradaki büfe pahalı olsa da idare ederim zaten çok su içmiyorum :) büfede çay 2.5 TL idi geçen hafta.

muhtemelen yazın büfedeki mallar artacaktır. çünkü herkes kampa geliyor

O zaman 2 hafta sonra sizi tekrar bu konuda detaylı bilgi vermek için bekliyor olacam faruk bey :)

• En güncel bilgiyi vereyim :)
    ama öncelikle bu forumda değerli bilgilerini paylaşan herkese çok çok teşekkürler. Yedigöllerde kaldığımız 2 gece ve yol boyunca hepsi oldukça işimize yaradı.

16 ve 17 mayıs günleri kaldık. 2 gece kamp yaptık ve çoluklu çocuklu.
    hava oldukça iyiydi. geceleri ise saat 12'ye kadar falan kısa kollu idare ediyor ama gece ilerledikçe kazak ihtiyacı hatta gece 4-5 gibi üstüne bir hırka ihtiyacı da doğuyor. :)

güzergah olarak yığılca yolunu kullandık. dağ yolu, hep viraj o yüzden, bizim arabada yüklü olduğundan hız olarak 50km ancak yapılabiliyor. ama yolu %99 u asfalt o yüzden sorun değil. biz hyundai i20 ile gittik. 1.2 motor ve arabamız yüklü olmasına rağmen hiç de zorlanmadık.
    kaldı ki eşsiz manzaraları izlerken hiç sıkılmıyorsunuz.
    yol problem değil ama düzceden sonra yedigöllere kadar 75km falan var ve biz o yolu ancak 2 saatte geçebildik :) tabi manzara izlememizin bu dağın en yüksek tepesinde durup fotograflar çekmemizin de etkisi büyük :)

Cumartesi saat 1 gibi orada olduk. Deringölün oralar hep doluydu kamp için ama büyük göl müsaitti. Biz de kampımızı büyük gölün oraya kurduk. Gölün 2 metre uzağı :)

O gece bir sürü kampçı vardı. Cumartesi gecesi olduğu için kalabalıktı. Ama kalabalık sıkıntı olmuyor alan geniş olduğu için problem değil.
    Pazar gündüz ise günü birlikçiler vardı baya. O gün çok kalabalıktı hatta masa bulamayanlar bile oldu.
    Biz zaten gündüzleri gezme ve etrafın muhteşem güzelliklerini izlemekte olduğumuzdan gündüz olan kalabalık sıkıntı değildi bizim için.
    Her yer muhteşem. Gidip görün inşaallah. Gerçekten anlatılmaz, gidip yaşanır.

Pazar gecesi ise kampçılar falan herkes gitti. Büyük gölün orada sadece biz vardık. Derin gölde ise bir kaç kampçı daha.
    Gece göz gözü gömüyor yanınızda mutlaka aydınlatma malzemesi olsun. Biz eski tip gaz ile çalışan fener almışltık pek işe yaramadı :) siz siz olun yanınızda aydınlatma malzemesi götürün. Özellikle Cumartesi gecesi kalmayacaksanız. Cünkü Cumartesi geceleri cok kampçı olduğundan her yer ışık oluyor zaten.

Araç girişi 10 tl. Kamp için çadır başı 20 tl.
    Her yer de çeşme var. Tuvalet temiz sayılır. O şartlarda gayet iyi. Mescid ve abdesthane de var.

Yani kamp için tam biçilmiş kaftan. Alın çadırınızı gidin, kesinlikle pişman olmazsınız inşaallah.

avea çekmiyor malesef. vodafone ve turkcell çekiyor.
    yedigöllere giderken bir sürü köyden geçtik ve sadece birinde avea çekiyordu.
    umarım avea'dan birileri buraları okur ve bu sorunu çözer.
    he aslında iyi de oldu çekmemesi. yoksa belkide what, instagram falan derken doğanın güzelliğini yaşayamayacaktık. bu anlamda iyiydi :)

Bungalov evler de var oralarda. Sanırım geceliği 200 tl imiş. İki odalı.
    Ama ben şahsen tavsiye etmem. Çadır daha iyi ve daha ucuz. Hem de istediğiniz yere kurabilirsiniz.
    Bungalovlar göllere nispeten uzak. Gölün başında geceleyip kamp ateşini yakamazsınız.
    En önemlisi amerikan filmlerindeki gibi kamp ateşinde marsmellow da pişiremezsiniz :)

Gidin görün. Ama bence günü birlik gitmeyin. Yorulursunuz ve esas keyfini çıkaramazsınız. Gidin ve kalın.
    Ben internetten 40 tl ye çadır aldım 3 kişilik. Gayette idare etti bizi.
    Tabi daha iyileri ve daha büyükleri de var. Artık hangisine durumunuz müsaitse.

Keyifli kamplar diyelim ne diyelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geserr -- 20 Mayıs 2015; 9:57:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: geserr

En güncel bilgiyi vereyim :)
    ama öncelikle bu forumda değerli bilgilerini paylaşan herkese çok çok teşekkürler. Yedigöllerde kaldığımız 2 gece ve yol boyunca hepsi oldukça işimize yaradı.

16 ve 17 mayıs günleri kaldık. 2 gece kamp yaptık ve çoluklu çocuklu.
    hava oldukça iyiydi. geceleri ise saat 12'ye kadar falan kısa kollu idare ediyor ama gece ilerledikçe kazak ihtiyacı hatta gece 4-5 gibi üstüne bir hırka ihtiyacı da doğuyor. :)

güzergah olarak yığılca yolunu kullandık. dağ yolu, hep viraj o yüzden, bizim arabada yüklü olduğunda hız olarak 50km ancak yapılabiliyor. ama yolu %99 u asfalt o yüzden sorun değil. biz hyundai i20 ile gittik. 1.2 motor ve arabamız yüklü olmasına rağmen hiç de zorlanmadık.
    kaldı ki eşsiz manzaraları izlerken hiç sıkılmıyorsunuz.
    yol problem değil ama düzceden sonra yedigöllere kadar 75km falan var ve biz o yolu ancak 2 saatte geçebildik :) tabi manzara izlememizin bu dağın en yüksek tepesinde durup fotograflar çekmemizin de etkisi büyük :)

Cumartesi saat 1 gibi orada olduk. Deringölün oralar hep doluydu kamp için ama büyük göl müsaitti. Biz de kampımızı büyük gölün oraya kurduk. Gölün 2 metre uzağı :)

O gece bir sürü kampçı vardı. Cumartesi gecesi olduğu için kalabalıktı. Ama kalabalık sıkıntı olmuyor alan geniş olduğu için problem değil.
    Pazar gündüz ise günü birlikçiler vardı baya. O gün çok kalabalıktı hatta masa bulamayanlar bile oldu.
    Biz zaten gündüzleri gezme ve etrafın muhteşem güzelliklerini izlemekte olduğumuzdan gündüzki kalabalık sıkıntı değildi bizim için.
    Her yer muhteşem. Gidip görün inşaallah. Gerçekten anlatılmaz, gidip yaşanır.

Pazar gecesi ise kampçılar falan herkes gitti. Büyük gölün orada sadece biz vardık. Derin gölde ise bir kaç kampçı daha.
    Gece göz gözü gömüyor yanınızda mutlaka aydınlatma malzemesi olsun. Biz eski tip gaz ile çalışan fener almışltık pek işe yaramadı :) siz siz olun yanınızda aydınlatma malzemesi götürün. Özellikle Cumartesi gecesi kalmayacaksanız. Cünkü Cumartesi geceleri cok kampçı olduğundan her yer ışık oluyor zaten.

Araç girişi 10 tl. Kamp için çadır başı 20 tl.
    Her yer de çeşme var. Tuvalet temiz sayılır. O şartlarda gayet iyi. Mescid ve abdesthane de var.

Yani kamp için tam biçilmiş kaftan. Alın çadırınızı gidin, kesinlikle pişman olmazsınız inşaallah.

avea çekmiyor malesef. vodafone ve turkcell çekiyor.
    yedigöllere giderken bir sürü köyden geçtik ve sadece birinde avea çekiyordu.
    umarım avea'dan birileri buraları okur ve bu sorunu çözer.
    he aslında iyi de oldu çekmemesi. yoksa belkide what, instagram falan derken doğanın güzelliğini yaşayamayacaktık. bu anlamda iyiydi :)

Bungalov evler de var oralarda. Sanırım geceliği 200 tl imiş. İki odalı.
    Ama ben şahsen tavsiye etmem. Çadır daha iyi ve daha ucuz. Hem de istediğiniz yere kurabilirsiniz.
    Bungalovlar göllere nispeten uzak. Gölün başında geceleyip kamp ateşini yakamazsınız.
    En önemlisi amerikan filmlerindeki gibi kamp ateşinde marsmellow da pişiremezsiniz :)

Gidin görün. Ama bence günü birlik gitmeyin. Yorulursunuz ve esas keyfini çıkaramazsınız. Gidin ve kalın.
    Ben internetten 40 tl ye çadır aldım 3 kişilik. Gayette idare etti bizi.
    Tabi daha iyileri ve daha büyükleri de var. Artık hangisine durumunuz müsaitse.

Keyifli kamplar diyelim ne diyelim :)

İyi vakit geçirmenize sevindim pm attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 20 Mayıs 2015; 9:56:30 >

• Cumartesi sabahtan orada olup, hanımla kamp çadırında kalacağız inşallah. İlk defa gideceğiz, burada okuduklarım çok faydalı. İzlenimleri paylaşacağım..
  • geserr G kullanıcısına yanıt
    Yazınızı bi solukta okudum sanki ben gitmiş gibiyim. O derece faydalı bilgiler var.
    Daha önce hiç gitmedim ama ramazandan önce fırsatını bulursam cumartesiye sabahtan kaçmayı düşünüyorum. Fırsat olmazsa D ramazandan sonra kısmetse.
    Bu arada yola istanbuldan mı çıktınız?
    Sanırım İstanbul için bi yığılca bide Yeniçağ üzerinden iki istikamet var doğru mu?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.