< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresma_o3 -- 5 Kasım 2019; 22:36:10 > |
Kıbrıs'ta Askerlik | KTBK KTKA 2. MKNZ P.TB Hakkında Bilgilendirme.

-
-
Ben de Girne 39. Tümen'de yaptım askerliği. Kıbrıs'a tatile gidiyorsun diyenlerin ağzına kürekle vurun, affetmeyin -
2016 da şan şerefle 365 gün askerlik vazifemi yaptığım yer burası beyler. Ben de sizin gibi gidiceğim yeri heryerden arayıp elle tutulur bilgi bulamamıştım, arkadaş 2. Taburu güzel özetlemiş ben de naçizane 1. Taburu özetliyim. Tabiki geçen zamandan kaynaklanan farklar vardır ama bizim zamanımızda ikinci bölük sıkıntıydı pardon 2 dedim sikiş bölüğü olucak adı. Tabi bu durum tamamen görevli rütbeli personelle alakalı olarak değişir. Ama nolursa olsun acemide size söylenen tatile gidiyorsunuz benzeri laflara aldanmayın zira tatille uzaktan yakından alakası yok. Yaz sonuna doğru her bölükten başarılı 10 kişi balina adı verilen askeri tatil kampına getirildi sadece. Askeri tatil adı üstüne ne tam hayal ettiğiniz tatil ne de askerlik arada kalmış ama ilaç gibi gelicek olaydır. Yazıcıyla aranızı iyi tutun faydalanabilirsiniz bu çakma tatilden. Genel olarak askerlikle alakalı söylenen sözleri duydunuz duymaya devam ediyorsunuz onlara değinmeye gerek yok ama gideceğiniz tabur ufak bi birlik o yüzden nolursa olsun fazla arazi olamazsınız hemen dikkat çekersiniz. Tavsiyem ki ben de öyle yaptım, mutlaka bi görev alın. Zaten çoğunuz benim gibi tankçı gidiceksiniz ama o bile tam olarak bi görev değil. Mutlaka yazaneyi zorlayın görevli rütbeliye bağlı çok anlamamanızda bilgisayar işlerinde eğer amiriniz anlayışlıysa harbiden kebap bi askerlik yaparsanız. Dışarda 45 derece sıcak varken siz yazanede klimanın altında çayınızı içip sizden çarşı iznini istediği güne almanızı rica ederken eli boş gelmeyen arkadaşlarınızın getirdiği ikramları yersiniz. Bunu yapamıyorsanız koğuşçu silahçı varsa posta ya da şoför olmayı zorlayın. Çünkü içtima alındıktan sonra bu saydığım görevliler dağılır geri kalan bilinmeze sürüklenir evet yeri gelir görevi olan adamlar çok çalışır ki ben gece 2 lere 3 lere kadar evrak hazırlayıp yazaneden çıkmadığımı bilirim. Ama askerlik bu beyler mutlaka zorlanıcaksınız amk amaç en az şekilde zorlanıp en fazla fayda sağlamak ve bunu yaparken de bi nebze olsun rahat etmek. En son büyük bi şebeke sorunu vardı yani telefon heryerde çekmezdi umarım çözmüşlerdir. Sıracılık vardı ki umarım hala vardır. İlk gittiğinizde zor gelicek bu durum ama emin olun askerlik bitene kadar mıntıka yapıp ota boka sürülmektense ilk aylarda çekin bu çileyi sonra rahatlayın. Tabi siz 6 ay gidiceksiniz sizde durum nasıl olur bilmem ama sıracılık devredildik dışardan bakıldığı gibi bi durum değil önyargılı olmayın. Çarşı izinlerinde bulunan konum itibariyle Lefkoşa ya da bi Deniz havası almak isteyenler için gidilecek yer olan Girne ye ha deyince gidemezsiniz. Servislerle ulaşım sağlanır iki yere de uzaktasınız beyler. Denizi göremiceksiniz bildiğiniz çorak bi dağ yamacına gidiyorsunuz. Bunları size üzmek için değil farklı bi beklentiye girmemeniz adına söylüyorum. Kış yok gibidir evet . Sadece yağmur yağar ama iyi yağar. Çamurla çok haşır neşir olucaksınız kışı görürseniz. Yemekleri en son askerler yapardı diğer taburda bize taşıma gelirdi. Pek alternatifiniz yok beyler ya tost ya tabildot. Bakmayın ama asker yaptığına bazen gerçekten lezzetli şeyler çıkar fazlasıyla doyarsınız. Denetlemeler….
Bitmez amk böyle bişey yok abartmıyorum bi senede 20den fazla denetleme gördüm irili ufaklı. Her seferinde mantak şekilde stres olur taburda herkes koşuşturur rütbeliler gergin doğal olarak siz daha gergin olursunuz. Abartmıyorum herşeyi siktir edin en kötü tarafı buranın bu denetlemeleriydi. İnşallah askerliğin düşmesiyle falan bu kadar denetleme görmezsiniz. Tabi denetlemeler bu kadar fazla olunca sporu atışı cartı curtu sürekli olur sürekli yaparsınız. Spor yapamayan çarşıya çıkamazdı bizim zamanımızda. Ufak bi tabur olduğu için çok rütbeliyle karşılaşmazsınız bu yönden iyidir aslında. Ben herşeye rağmen iyiki olarak hatırlıyorum umarım sizde öyle hatırlarsınız. Bu durum yapılan yerle alakalı değil klasikleşen sözle alakalı nerde yaptığınız değil kimle yaptığınız önemli askerliği. Mesela kaça sene sonra bile gecenin 4.30unda aklınızda hala o güzel günlerin gelip acaba yazan eden olmuşmudur diye kendimi bulduğum bu forumda bildiklerimi kısaca aktarmak için üye olup umarım bunu okuyanda en az benim kadar güzel bi askerlik geçirir herşeye rağmen dileklerimle bunları yazıyorum. Zevk almaya bakın beyler istesenizde bigün daha fazladan duramazsınız orda. Zamanı durduramazlar unutmayın. Ara ara girip bakarım buraya sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım. Hayırlı tezkereler mekanize piyade…
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X