Şimdi Ara

401. Dönem (Kasım 2025 Celbi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
126
Cevap
6
Favori
9.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
76. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar herkese. 401. Dönem konusunu bulamadım. Ben başlatayım dedim.

Ben 373. Dönemde yapmıştım, 6 yıl önce bitti askerlik. Şimdi sıra erkek kardeşimde, o gidecek kasımda :) Bende onun için takipteyim.

Önlisans-Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon-2.90/4

Yedek Astsubaylık: Evet

Komando: Hayır

İkinci Altı Ay: Hayır

Herkese şimdiden hayırlı tezkereler. Günler yaklaştıkça paylaşımları yapalım.

KASIM 2025 SINIFLANDIRMA DÖNEMİ DUYURUSU

401. Dönem (Kasım 2025 Celbi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 24 Ağustos 2025; 19:12:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ağustos Celbi ile gitmek istemiştim aslında ama üniversite diplomayı verene kadar iş işten geçti. Hayırlısı Kasım Celbi ile olur umarım.

Bölüm: Biyoloji

Ortalama:3,06

Yedek Subay ve Yedek Astsubay: Evet

Hizmet tercihlerinde büyük Celp zamanlarını (şubat, mayıs, ağustos, kasım) öne yazmanın bi avantajı olur mu? Bilen birileri yeşillendirirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os34n -- 21 Ağustos 2025; 13:54:50 >

Basılı-kağıt diplomayı ne zaman verdiklerinin önemi yok, e-devlet YÖK mezun bilgi sistemine düştüğü an mezun sayılırsınız.

Ayrıca ağustos celbine yetişmeniz için 31 mayıstan önce mezun olmanız lazım. 15 sene önce biz de mayısa yetişemiyorduk, hala aynı durum geçerli. Şu da olabilir zaten (süre olarak) en kötü 6 ay askerlik yapılacak. Nisan-mayıs gibi lise mezuniyetiyle askerlik işlemlerini yapabilirsiniz.

Son zamanda ihtiyaca göre celbiniz kayabiliyor. Ağustos diye başvurup kasıma kaydırılan oluyor. 6 ay er - 12 ay yedek gidecekler, askere gitmek için yoklama işlemleri sonrası 9-10 ay bekledikleri olabiliyor.

Hizmet tercihine isterseniz 40 takla attırın, yedek çıkması büyük oranda şans ve TSK'nın ihtiyacı meselesi.

Hocam çok doğru diyorsunuz, asıl mevzu YÖK sistemine düşme tarihi. Diplomanın basılı olup olmamasının hiçbir önemi yok ama ben okulumu uzattığım için erken mezuniyetim olmadı ondan bahsetmiştim. Benim de Ağustos celbine yetişemememin sebebi tam olarak düzenli öğrenci olmamam ve 31 Mayıs barajı oldu.

Celp kaymaları meselesine de katılıyorum, çevremden de duydum, Kasım bekleyip sonraki Ağustosa kayan çok olmuş. Aslında sistem biraz havuz mantığıyla çalışıyor, kontenjan dolmazsa öteki celbe kaydırıyor. Hizmet tercihi kısmında da haklısınız; oradan kırk takla atsan da işin %80’i tamamen TSK’nın o dönemdeki ihtiyacına bağlı. Yine de yanlış tercih yapmamak önemli, en azından şansını düşürmemek için. O yüzden bilgi istemiştim.

Cevapladığınız için teşekkür ederim, gerçekten yardımcı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os34n -- 21 Ağustos 2025; 15:40:19 >

Ben de 2018 Haziran'da mezuniyetim e-devlete düştüğünde gittim yoklamamı yaptırdım. O dönem bedelli çıkmıştı hatırlarsınız 15 bin tlye 21 gün yapıp gelinebiliyordu, ancak şimdiki bedelliden farklı olarak yaş sınırı vardı sadece 1993 doğumlular ve önceki doğumlular yararlanabiliyordu, ben 1995 doğumlu olduğum için bedelliden faydalanamayınca askere yazılmıştım :) ve yedek subay olarak Kasım 2018'de gittim. O zaman celp kaydırma muhabbeti yoktu, devre kaybı durumu bile çok nadir yaşanıyordu.

Şimdilerde böyle olmasına çok şaşırdım. Eksi bir durum aslında, kardeşim KPSS 2026'ya hazırlanacak Tıbbi Sekreterlikten atanmak için. Bir an önce gidip gelmesi iyi olurdu aslında aksi takdirde zor olacaktır. Umarım bu celp kaydırma muhabbetleri azalmıştır ve yaşanmaz.

Bir de şu avantaj var, Kasım celpleri kardeşim gibi okulu bitirip hiç tecil kullanmadan direkt askere gitmek isteyen kesimin yazıldığı celp. Dolayısıyla kontenjan dolmama olayı olmaz. Bu celpte askere alımlar daha fazla oluyor. En düşük katılım Mayıs celbidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 21 Ağustos 2025; 16:4:21 >

• DHF_Viper kullanıcısına yanıt

Umarım kardeşiniz ve başvuran istekli arkadaşlarıma da yedek subaylık & astsubaylık çıkar gidip geliriz.

Beklemek ne kadar zormuş ya  

Hadi bakalım hakkımızda hayırlısı.

Amin inşallah ben yedek subay olarak yaptım ve harikaydı, maaşlarımı biriktirip döndüğümde 2006 Ford focus otomatik 1.6'yı çekmiştim altıma, ilk arabamdır :) Sonra satıp düğünümü yapmıştım. Yedek subay olmam evlenmemi sağladı bile diyebilirim yani :D İnşallah isteyen herkese çıkar ama tabi kontenjan da sınırlı haliyle.

397. Dönem (Kasım Celbi)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bölüm: Hukuk

Ortalama:3,20

Arkadaşlar herkese merhaba, avukatım ve kasım celbine başvurdum. Önceki celplerde yedek subay olan meslektaşlar var mı? Avukatlara çıkma ihtimali yüksek mi ?

Ortalama:2.50

Komando: Evet

Herkes için hayırlısı olsun çıkar ise burdan paylaşalım basvuru için son 7 gün

Kasım 2025 celbinde gitmek için son başvuru 31 Ağustos 2025'tir.

Muayene komisyonlarına falan çıkıyordu, ancak son durumda kadrolarınız ne halde bilmiyorum.

Nereden baktınız bu bilgiye?

E-devletten bakmıştım sabah 10 gibi fakat şu an pertemde baktığımda tekrar kasım gösteriyor

Biz de az önce baktık kardeşimin sisteminden. Hem E-devletteki askerlik durum belgesinde hem de Pertem'deki bilgilerim kısmında 06/11/2025'e kadar askerlikle ilişiği yoktur yazmakta. Sanırım yeni başladı nitelik güncellemesi. İnternetten araştırdık 7 eylüle kadar kesinleşmez yazıyorlar.

aynen öyle hocam 6 Eylül gece 00.00’e kadar ileri geri çekmeler devam ediyormuş tekrar değişebilirmiş sonuçlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazipaasa -- 1 Eylül 2025; 17:8:15 >
  • Her gün pertem’e girip baktık, 06.11.2025 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur hiç değişmedi. Yarın son gün sanırım nitelik güncellemesinin. İnşallah değişmez. Bir an önce gidip gelmek herkes için en iyisi.

Gerçekliği nedir hocam? Ya da iddia güvenilir mi? Çoğu grupta bu gece itibariyle biteceği yazıyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.