hiçbirinizin umurunda olmayacağı bir konu ile selam gençler. dilciyim. 20 yaşındayım. biraz çevre ve aile zoruyla seçilmiş, hafif başarılı sayılabilecek sayısalcı geçmişim var. bir takım fedakarlık yapmak zorunda kaldım. bu sene asıl istediğim meslek olan ingilizce öğretmenliğine hazırlanacağım. tyt'de iyi-kötü orta sayılabilecek bir net yapmıştım. şu an üstünden uzunca zaman ve problem geçti. %80-85'i uçtu. tyt'ye başlardan çalışacağım, ydt'de ise bu sene girdiğimde 60-65 arası yaptım, onda da günlük soru çözmeye çalışacağım. aslında çalışma planlarıma eylül başı başlamıştım fakat yaşadığım onca sorun yüzünden her şeyi oturtmak için gereken zamanı Kasım'ın son haftasında buluyorum. geç olsa da biliyorum fakat yapacak bir şeyim yok, zaman sürekli ilerliyor. -asıl planım, matematik-geometri-kimya-fizik dörtlüsünden her gün olabildiğince konulardan ilerleyip üstüne soru çözmek. bu dörtlüyü en geç 2 ay içerisinde en azından belirli bir noktaya getirip rahatlamak istiyorum. ydt için ise bir dil dergisinden günlük soru çözmeyi planlıyorum. saat hesabı yapmak istemiyorum fakat, gün içerisinde yemek gibi zorunlu ihtiyaçlar harici sürekli masa başında oturup kendimi zorlamak istiyorum. bir süredir derslerden uzağım, o yüzden bi nebze kendimi sıkarak disipline sokmam lazım. bu konuya da ilerlemelerimi kaydetmek istiyorum. umarım ilk günler dolu dolu gözüküp zaman gittikçe hiçbir şey yazmadığım günlere dönmez burası |
YDT-22 | Çalışma Günlüğümsü - TYT + DİL

-
-
Gün 1
- Mert Hoca - Rasyonel Sayılar video
- Acil Mat / Rasyonel Sayılar 2 test
- Kimya Bilimi baştan sona konu çalışması bitirildi.
- Kimya 3 test
- İngilizce kelime, soru.
-
Kolay gelsinn
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ske bakmışım o ara, özür diliyorum arkadaştan.
ne yazmıştınız hocam
-
çok önemli bişi değil ya. Yanlıl okumuşum paragrafının girişini
Gün 2
-dışarda işlerimi hallettim yeni eve geldim bugün çöp
-
Gün 3
- Paragraf
- İngilizce kelime ve skills
- Geometri 2 video
-Geometri soru
- Matematik soru
-Kimya soru
-
Gün 4
-Tüm gün YDT odaklı çalıştım
-
hedef kaç k hocam?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eskişehir'de okumak istiyorum. 7-8k arası diyebilirim.
Gün 5
-YDT odaklı gün 2
-
kesinlikle geç kalmadınız hocam. bizim sınıf bırakın eline kitap almayı, okulda yapılan haftalık tyt denemelerine bile katılmazdı. 75-80 arası ydt ile hepsi 8-10k arası bir sıralama yaptı. birisi 3k yaptı hatta, tyt çalışmamasına rağmen. ben arada bir çalışırdım ve tyt'de hep en yüksek ben yapardım ama dilden soğumaya başladığım için son ay neredeyse hiç soru çözmedim ve 60tyt, 69ydt ile 7800 sıralama yaptım. şu an sayısala hazırlanıyorum, mezunum. tavsiye vereyim birazcık. tyt ne durumda bilmiyorum ama sıfırdan da başlasanız yavaş yavaş sene sonuna doğru halledilir diye düşünüyorum. bence ydt'ye ağırlık verin çünkü 1ydt 2,25tyt'ye eşitti diye hatırlıyorum. benim son aylarda girdiğim denemelerde ydt aynı sizinki gibi 60-65 arası geliyordu. her gün mutlaka kelime çalışması yapın ve haftada en az bir ydt denemesi çözün. telegram'da "dilcigram" isimli bir sayfa var, oradan bir sürü yayının denemelerini bulabilirsiniz maddi sıkıntı yaşıyorsanız. çoğu dilci konu analizi yapmaz ama bence dilde en hızlı net denemelerle konu analizi yapıp soru bankasından eksik yerlerimize çalışarak arttırılıyor. yanlışlarınız karışık yerlerden çıkıyorsa direkt deneme çözün bence bol bol. sonuçta içinde her soru türünden barındırıyor, karma soru bankası işlevi görüyor yani. bazen sadece gün içerisinde üç dört tane ingilizce denemesi çözerdim ben. çok kolay olanları 45 dakikada, zorlandıklarımı ise 80-100 dakikada bitirirdim. bi zaman sonra netler kendi kendine artıyor ve 70 üstüne sabitleniyor zaten. tyt için de paragraf ve problem çözmenizi öneririm. siz bi sıralama hesaplama sitesine girin ve hedeflediğiniz netleri yazın. kesinlikle hedefinizi küçümsemiyorum, çok iyi üniversitelere girebilirsiniz hatta ama bence sizde çok daha iyisini yapabilecek bir potansiyel var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 26 Kasım 2021; 22:37:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
zaman ayırıp verdiğiniz tavsiyeler için çok çok teşekkür ediyorum.
tyt seviyem şu an vasat diyebilirim, daha ilk konuları bile unutmuşum, ama mesela problemlerde vb temel mantıklar hala gitmemiş tekrardan konu çalışmaları ve sorularla zamanla oturur diye düşünüyorum
ydt için ise dediklerinizde birebir haklısınız, biraz nasıl olsa yaparım kafasındayım o kafadan kurtulmam gerekip detaylara inmem gerekiyor.
hedef konusunda ise şöyle diyeyim, ben zaten İstanbul'da yaşıyorum ve artık gerçekten bu şehirden bunaldım, tek başıma kalabileceğim daha rahat bir şehir olarak Eskişehir'i kafama koydum. Dilde de atıyorum top 10 üniversite varsa, 1 eskişehir 1 ankara geri kalanı istanbul. tabii sınav ve sonuçtan sonra ne hissederim düşünürüm bilemiyorum tabii ki.
-
GÜN 6
-boş gün
-
Gün 7
kayda değer ders yok , yarın da boş olacak
-
Gün 13
bir haftalığına şehir dışına çıkmam gerekti, geri döndüm.
her şeyi toparlamak istiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X