Şimdi Ara

YDS - KPDS FARKI - İNGİLİZCE DİLİ İÇİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
21.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nisandaki yds sınavına gireceğim. Bugünkü sınava girenlere ve daha önceki kpds sınavına girmiş olanlara sormak istediğim ise yds ile kpds arasında ne tür bir fark var. Yds daha zor bir seviyede midir? Elimde kpds hazırlık kitapları var. Bunlara çalışsam yeterli olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

YDS ve KPDS: İngilizce Dilinde İki Önemli Sınav

İngilizce dilinde yetkinliğinizi kanıtlamak için iki önemli sınav olan YDS ve KPDS hakkında bilgi edinmeniz gerekmektedir.

KPDS Nedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPDS) olarak da bilinen KPDS, Türkiye'de kamu kurumlarında çalışmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır. İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere üç farklı dilde uygulanmaktadır. KPDS, dil bilgisi, okuduğunu anlama, çeviri ve kompozisyon becerilerini ölçmektedir.

YDS ile KPDS Arasındaki Farklar

YDS (Yabancı Dil Sınavı) ve KPDS arasındaki temel farklar şunlardır:

• Amacı: YDS, yurt dışında yüksek lisans veya doktora eğitimi almak isteyenler için gerekli olan bir sınavdır. KPDS ise kamu kurumlarında çalışmak isteyenler içindir.
    • Zorluk Seviyesi: YDS, KPDS'ye göre daha zor bir sınav olarak kabul edilir.
    • Puanlama Sistemi: YDS puanı 100 üzerinden hesaplanırken, KPDS puanı 100 üzerinden 50'dir.
    • Geçerlilik Süresi: YDS puanının geçerlilik süresi 5 yıldır, KPDS puanının geçerlilik süresi ise 2 yıldır.

Hangisini Seçmelisiniz?

YDS ve KPDS'den hangisine gireceğiniz, hedeflerinize ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Kamu kurumlarında çalışmak istiyorsanız KPDS'ye girmeniz gerekir. Yurt dışında yüksek lisans veya doktora eğitimi almak istiyorsanız YDS'ye girmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben hiç bir fark göremedim..
  • yds kpds ye çok benziyor bence üds den küçük bir farklı olabilir soru dağılımında ama en büyük fark kesinlikle süre .iki sınavdır süre sıkıntısı yaşıyorum extra bir 10 dk çok rahatlatırdı
  • fark yok tabii ki.ama daha zor olduğunu itiraf edeyim.
  • küçük farklar var;

- soru dağılımı biraz değişti
    mesela kpds 10 vocabulary boşluk doldurma sorusuyla başlarken/ YDS artık 6 taneyle başlıyor, ya da kpds de "şu durumdayken ne cevap verirdiniz?" şeklindeki sorular artık YDSde yok.

- süre yarım saat kısaldı

- diyalog sorularının zorluk seviyesi artırıldı

- en önemlisi sınava tıpçılar da girdiğinden, sınavda sağlıkla ilgili parağraf ve sağlıkla ilgili terimlerin çıkması hemen hemen kesin hale geldi.
  • zxvadsf Z kullanıcısına yanıt
    2007 yılından beri hemen her KPDS ve son 2 YDS'ye girmiş, sınavlardan 82-93 aralığında notlar almış biri olarak benim değerlendirmem KPDS-YDS arasında soru yapıları bakımından çok küçük farklılıklar olduğu yönünde ancak detayları aşağıda açıklayayım.

1. YDS genel manada KPDS'lere göre daha zor, nedeni soru sayısının 100'den 80'e düşmesi ve kolay olan soru sayılarının azaltılarak zor olan soru tipleri sayısının korunması örneğin cümle tamamlama. Zaten YDS'nin daha zor olduğunu son sınavların şstatistiki bilgilerine bakarak görebilirsin. Örneğin ben daha önce ilk 6000-7000 in içindeyken 90 üzerinde bir not alabilirken Nisan 2013 YDS'sinde ilk 82,5 ile ilk 5000'de yer almıştım.
    2. Eskiden KPDS sınavlarında paragraflarda özellikle 25 sorunun 19-20 tanesi paragrafın içinden sorulur, bu soruları yapmak kolay olurdu. infer from, understands from, implied in gibi kalıplarla sorulan yorum soruları 25'de 5 i geçmezdi, ama son sınavlarda hem bu oran 10-10 veya 12-8 gibi bir dağılıma ulaştı, hem de stated, pointed out, according to gibi kalıplarla sorulan sorulara dahi pasajın içinden cevap bulunamama durumları gelişti, işte bu durumda paragraf okuma ve anlama kabiliyeti çok ön plana çktı.
    3. Eylül 2013 YDS'si bir öncekine göre alenen kolaydı, 1-26 arası kelime - gramer ve cloze test soruları alenen kolaydı, ancak diğer bölümlerde ve özellile paragraflarda yine ösym'ye küfür ettirecek zorlukta sorular vardı. Bu arada bu sınavdan 90 üstünde bekliyorum.
    4. YDS'ye çalışırken Cesur ÖZTÜRK'ün aşağıda belirteceğim 2 kitabını alarak faydalanmanızı, hatta çalışma programınızı sadece bu kitapların üzerine kurmanızı öneririm.
    - Essential Academic Vocabulary
    - Systematic Approach to YDS
    5.Bu kitaplara istinaden kelime ve gramer olarak bir paralel çalışma programı yaparak uygularsanız puanınızın net olarak arttığını görürsünüz. Bir de bir sınava çalışırken zorlanmıyorsanız ilerlemiyorsunuz demektir, kendinizi zorlayın, programa harfiyen uyun, canınız sıkılmadan lay lay lom çalışıyorsanız pek ilerlemiyor veya çok yavaş ilerliyorsunuz demektir.

Şimdiden başarılar, kolay gelsin.

• Bende Systematic Approach to KPDS adı ile var bu kitap. Yeterli olur mu? Yoksa yeni baskısı mı alınmalı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce dil kursu tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum 5.maddede yazdığını anlamadim ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

Dostum 5.maddede yazdığını anlamadim ya

Dostum 5. maddede iki bölüm var, hangisini anlamadın bilmiyorum ama maddeyi genel olarak açayım biraz

birincisi paralel çalışma mevzusu, çalışırken sadece gramer veya sadece kelime çalışmak bir süre sonra diğerinin eksik kaldığı algısına yol açar, özellikle gramer çalışıyorsanız bir süre sonra kelime eksikliğinizden dolayı endişelenirsiniz. Bunu önlemek için basic ve advanced şeklinde iki bölüm olan vocabulary kısmını sizin çalışma sürenize göre sayfa sayfa belirleyerek bir plan yapmanız, aynı plana paralel şekilde konu konu olacak şekilde gramer çalışma planı yapmanız faydalı olur. Bu planda haftaiçi hergün çalışma, cumartesi tarama testleri, pazar günü de telafi günü olabilir. her hafta pazar akşamı itibariyle o haftaya planlanıp yapamadığınız iş kalmaması gerek.

ikinci konu çalışırken zorlanmıyorsanız ilerlemiyorsunuz konusu, bu da sadece sınavlara hazırlık değil, her konuda böyledir. örneğin bir spor dalında antreman yaparken de böyledir. antremanda kendiniz zorlamıyorsunuz çok fazla geliştiğinizden söz edilemez. aynı şekilde ingilizce çalışırken de hiç zorlanmadan çalışıyor, canınız her sıkıldığında ara verip rahat davranıyorsunuz kendinizi kandırırsınız, terlemeden ve zorlanmadan ilerleme olmaz. Bence açık ama yine de biraz daha uzun yazdm aynı şeyleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: zxvadsf

Bende Systematic Approach to KPDS adı ile var bu kitap. Yeterli olur mu? Yoksa yeni baskısı mı alınmalı?

genel manada yeterli olur, ama son sınavda durum soruları kalkmıştı, buna benzer son soru tipleri için yeni baskıyı almakta fayda var, 30 tl civarıfır fiyatı.

Cesur Öztürk'ün Building Skills for Proficiency, Fundamentals of Academic English, Essential Academic Vocabulary ve Systematic Approach to YDS kitaplarına ciddi olarak çalışan birisinin mevcut notlarını rahatlıkla 10-20 puan yükselteceğini düşünüyorum. Örneğin Nisan 2014 için çok zaman var, şimdiden yapılan bir programla ilk 1,5 ay Building Skills, ikinci 1,5 ay Fundamentals, son 3 ay da vocabulary ve systematic kitaplarının paralel olarak çalışılarak sınavdan (kişinind aha önce aldığı temele de bağlı olarak) alınabilecek maksimum not alınabilir. Bu arada son sınavdan 92,5 almışım

• quote:

Orijinalden alıntı: vinsanity7

quote:

Orijinalden alıntı: zxvadsf

Bende Systematic Approach to KPDS adı ile var bu kitap. Yeterli olur mu? Yoksa yeni baskısı mı alınmalı?

genel manada yeterli olur, ama son sınavda durum soruları kalkmıştı, buna benzer son soru tipleri için yeni baskıyı almakta fayda var, 30 tl civarıfır fiyatı.

Cesur Öztürk'ün Building Skills for Proficiency, Fundamentals of Academic English, Essential Academic Vocabulary ve Systematic Approach to YDS kitaplarına ciddi olarak çalışan birisinin mevcut notlarını rahatlıkla 10-20 puan yükselteceğini düşünüyorum. Örneğin Nisan 2014 için çok zaman var, şimdiden yapılan bir programla ilk 1,5 ay Building Skills, ikinci 1,5 ay Fundamentals, son 3 ay da vocabulary ve systematic kitaplarının paralel olarak çalışılarak sınavdan (kişinind aha önce aldığı temele de bağlı olarak) alınabilecek maksimum not alınabilir. Bu arada son sınavdan 92,5 almışım

Hacım yorumlarını okudum 2 sene hazırlık okumuş temelim cesurun kitaplarından çalışırdık bizde okuldayken .bU SEFERKİ ydsye gireyim dedimde 1 ay kala bu kitaplarla nasıl bi çalışma olabilir.
    Bide diğer çıkmış konularına ve sınavın genel taktiği nasıldır kpds sorularına bakmak işe yarar mı?

• errorman_cem kullanıcısına yanıt
    Dostum son 1 aylık dönemde çaışacaksan tabi ki zaman darlığından yukarıda bahsedilen tüm kitaplara sistemli olarak çalışman pek mümkün değil. Ancak belli bir altyapın olduğuna göre sadece Cesur Öztürk'ün A Systematic Approach to YDS kitabını alıp şu andan itibaren sınava kadar olan periyot için planlayabiilir ve çalışabilirsin. Ayrıca sınav kondüsyonu kazanman için de bu pazardan itibaren her Pazar en yakın çıkan son KPDS/YDS sıanvlarını deneme olarak evde sessiz bir ortamda, hiç ara vermeden ve yerinden kalkmadan (sınavdaki gibi) çözebilirsin. Örneğin 4 hafta varsa ilk Pazar 2012 İlkbahar, ikinci Pazar 2012 Sonbahar, üçüncü Pazar 2013 İlkbahar, dördüncü Pazar da 2013 Sonbahar şeklinde (beşinci Pazar sınav günü )

Bunları yaparsan en azında mevcut bilginin değerine yakın bir not alırsın. Şimdiden başarılar.

• Ben yds ye girmek istiyorum.Nedeni arastirma gorevlisi olmak icin.Sizce kpds de puan yapmak mi kolay yoksa yds demi.Birde sure acisindan degerlendirirmisiniz hangisi daha zaman alici ve sure yetmeyebilir cevapladiginiz icin tesekurler...

• quote:

2007 yılından beri hemen her KPDS ve son 2 YDS'ye girmiş, sınavlardan 82-93 aralığında notlar almış biri olarak benim değerlendirmem KPDS-YDS arasında soru yapıları bakımından çok küçük farklılıklar olduğu yönünde ancak detayları aşağıda açıklayayım.

1. YDS genel manada KPDS'lere göre daha zor, nedeni soru sayısının 100'den 80'e düşmesi ve kolay olan soru sayılarının azaltılarak zor olan soru tipleri sayısının korunması örneğin cümle tamamlama. Zaten YDS'nin daha zor olduğunu son sınavların şstatistiki bilgilerine bakarak görebilirsin. Örneğin ben daha önce ilk 6000-7000 in içindeyken 90 üzerinde bir not alabilirken Nisan 2013 YDS'sinde ilk 82,5 ile ilk 5000'de yer almıştım.
    2. Eskiden KPDS sınavlarında paragraflarda özellikle 25 sorunun 19-20 tanesi paragrafın içinden sorulur, bu soruları yapmak kolay olurdu. infer from, understands from, implied in gibi kalıplarla sorulan yorum soruları 25'de 5 i geçmezdi, ama son sınavlarda hem bu oran 10-10 veya 12-8 gibi bir dağılıma ulaştı, hem de stated, pointed out, according to gibi kalıplarla sorulan sorulara dahi pasajın içinden cevap bulunamama durumları gelişti, işte bu durumda paragraf okuma ve anlama kabiliyeti çok ön plana çktı.
    3. Eylül 2013 YDS'si bir öncekine göre alenen kolaydı, 1-26 arası kelime - gramer ve cloze test soruları alenen kolaydı, ancak diğer bölümlerde ve özellile paragraflarda yine ösym'ye küfür ettirecek zorlukta sorular vardı. Bu arada bu sınavdan 90 üstünde bekliyorum.
    4. YDS'ye çalışırken Cesur ÖZTÜRK'ün aşağıda belirteceğim 2 kitabını alarak faydalanmanızı, hatta çalışma programınızı sadece bu kitapların üzerine kurmanızı öneririm.
    - Essential Academic Vocabulary
    - Systematic Approach to YDS
    5.Bu kitaplara istinaden kelime ve gramer olarak bir paralel çalışma programı yaparak uygularsanız puanınızın net olarak arttığını görürsünüz. Bir de bir sınava çalışırken zorlanmıyorsanız ilerlemiyorsunuz demektir, kendinizi zorlayın, programa harfiyen uyun, canınız sıkılmadan lay lay lom çalışıyorsanız pek ilerlemiyor veya çok yavaş ilerliyorsunuz demektir.

Şimdiden başarılar, kolay gelsin.

çok güzel ifade etmişsiniz , son sınavdan 92 almanız sınavı kolay gösterdi :) şaka bir yana , üniversite eğitimini ingilizce olarak mı gördünüz ? yoksa bu kitapları çalışarak mı yüksek puanlar aldınız ? ve tek bir kelimeyle söyleseydiniz ne derdiniz ? hani herkes der ya "okuyun, bol bol reading yapın" . sizce bu sınavı aşmanın sırrı bu mudur ?

• Dharma*** kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen dediğin gibi bu sınav İngilizcedeki 4 temel skill'den sadece reading'i ölçmeye çalışan bir sınav.
    Dolayısıyla okuduğunu anlama becerisi ne kadar hızlı ve kelime bilgisi ne kadar geniş olursa sınavda işin kolaylaşıyor.
    Grammer kurallarını bilmek yeterli değil, hızlı okumak ve academic vocabulary'e hakim olmak gerekiyor.
    Tabi bu gelişimin sadece kitaptan çalışarak olması zor. İngilizceyi hayatın içine düzenli olarak sokman ve her gün bir şekilde
    kullanman gerekiyor. Bunun yöntemleri kişiden kişiye değişir, ilgi alanınla ilgili bir internet sitesini güncel olarak takip edip her gün 5-7 sayfa
    okuma yapabilirsin, örneğin ben bir dönem defence news sitesindeki günlük haber/makaleleri çıktı alıp düzenli okurdum.
    Şuanda Almancamı geliştirmeye çalışıyorum, o yüzde İngilizceye ayırdığım zaman azaldı.
    İngilizce dizi veya film izlemenin de kelime ve dinleme için faydalı olduğu açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 27 Kasım 2014; 23:51:25 >

• quote:

Hocam aynen dediğin gibi bu sınav İngilizcedeki temel skill'den sadece reading'i ölçmeye çalışan bir sınav.
    Dolayısıyla okuduğunu anlama becerisi ne kadar hızlı ve kelime bilgisi ne kadar geniş olursa sınavda işin kolaylaşıyor.
    Grammer kurallarını bilmek yeterli değil, hızlı okumak ve academic vocabulary'e hakim olmak gerekiyor.
    Tabi bu gelişimin sadece kitaptan çalışarak olması zor. İngilizceyi hayatın içine düzenli olarak sokman ve her gün bir şekilde
    kullanman gerekiyor. Bunun yöntemleri kişiden kişiye değişir, ilgi alanınla ilgili bir internet sitesini güncel olarak takip edip her gün 5-7 sayfa
    okuma yapabilirsin, örneğin ben bir dönem defence news sitesindeki günlük haber/makaleleri çıktı alıp düzenli okurdum.
    Şuanda Almancamı geliştirmeye çalışıyorum, o yüzde İngilizceye ayırdığım zaman azaldı.
    İngilizce dizi veya film izlemenin de kelime ve dinleme için faydalı olduğu açık.

teşekkür ederim , sitenin adını not aldım :) düzenli okumak sanırım işin sırrı, ve elbetteki akademik kelime haznesi.
    almanca yazılmış çok değerli felsefe , psikoloji, sanat kitapları var, okuyabilmeyi ben de isterdim :) tekrardan teşekkür ederim.

• quote:

Hocam aynen dediğin gibi bu sınav İngilizcedeki 4 temel skill'den sadece reading'i ölçmeye çalışan bir sınav.

Yazdıklarını hep okudum. Bunlardan faydalanmaya çalışıcam. Ama suda varki herkesin kafa aynı değil. Sen maşallah yabancı dilde baya iyisin. Ben 40 dan sonra bu sınava girme ihtiyacı gördüm. Çünkü isimle ilgili bir bölümde yükselebilmek için devlet bu sınava girmemi şart koşuyor. Hoş ben daha yeni araştırmaya başladığımdan yds ve kpds arasındaki farkı bile tam anlayamadım. Sanırım bu TOEFL falan artık iptal olmuş. Onun yerine e-yds sınavları başlamış. Bilmiyorum bakalım niyetim nisanda sınava girmek. Sanırım 60 falan alsam yetecek. Şimdiden gramer ve kelime calismaya başladım ama sorular baya kazık görünüyor. Allah büyüktür bakalım ne olacak. Vermek istediğin bir tavsiye olursa onuda büyük bir zevkle okurum :)

• SULZER S kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle sınavların yürürlük durumunu açıklayayım.

1. Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) ve Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) 2012 Sonbahar döneminde son kez yapıldı.

2. KPDS Kamu çalışanlarının mesleki maksatlarla ihtiyaç duyduğu yabancı dil seviyesini gösteren sınavdı. 2012’den itibaren kalktı.

3. ÜDS ise lisansüstü eğitim maksadıyla akademik hayatta kullanılan seviyesini gösteren sınavdı. 2012’den itibaren kalktı.

4. 2013 İlkbahar döneminden itibaren hem KPDS hem de ÜDS işlevlerini beraber yerine getiren Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yapılmaya başlandı.

5. KPDS – YDS soru içerikleri bakımından farklılıkları yukarıda açıkladım.

6. Test of English as Foreign Language (TOEFL) ise daha çok yurtdışında (özellikle ABD üniversitelerinde) eğitim görmek isteyen kişilerin ihtiyaç duyduğu, YDS’den tamamen farklı, İngilizce’deki 4 temel skill’i ölçen ciddi bir sınavdır. YDS ise sadece okumayı ölçen, dinleme, konuşma ve yazma ile hiç ilgilenmeyen bir sınavdır.

7. ÖSYM resmi sitesinde ilan edilen yabancı dil sınavları eşdeğerliklerine göre TOEFL’dan alınan 110 (not aralığı 0-120) YDS’de 92’ye eşdeğerdir. Halbuki YDS’den 90 üzerinde alan bir kişinin TOEFL’dan 100’ün üzerinde alacağı şüphelidir. Örneğin ben KPDS/YDS’den 5 kere 90 üzeri not aldım, ancak TOEFL’dan en yüksek 102 aldım. Eşdeğerlikler içinhttp://osym.gov.tr/belge/1-21980/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri-14022014.html

8. E-YDS sınavı ise yılda 2 kere basılı sınav kağıtlarıyla yapılan normal YDS sınavının bilgisayar sistemine sahip sınav merkezlerinde online olarak yapılmasıdır. Soru sistemi tamamen aynıdır. Resmi sitesinde

“Elektronik Yabancı Dil Sınavlarının (e-YDS) ilk uygulaması 20 Eylül 2014 tarihinde, ikinci uygulaması 19 Ekim 2014 tarihinde, üçüncü uygulaması ise 15 Kasım 2014 tarihinde yapılmıştır. e-YDS’nin 2014 yılı için son uygulaması İngilizce alanında, 20 Aralık 2014 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurular 3-9 Aralık 2014 tarihleri arasında olacaktır. Sınav, saat 14.00’te başlayacak ve 2,5 saat (150 dakika) sürecektir.”

2015 e-YDS sınav programı henüz yayınlanmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 14 Aralık 2014; 14:40:47 >

• SULZER S kullanıcısına yanıt
    Hocam kamuda mesleki maksatlarla YDS notuna ihtiyacın olduğunu söyledin. Kısaca senin için bildiğim kadarıyla görüşlerimi yazıyorum.

1. YDS’den mevcut bilgilerle maksimum not almak için kullanılabilecek, faydaları kanıtlanmış, Cesur Öztürk'ün İngilizceye yönelik yayınladığı 4 tane temel kitabı var.

a. Building Skills For Proficiency (42. baskıda)
    b. Fundamentals Of Academic English (21. baskıda)
    c. Essential Academic Vocabulary (11. baskıda)
    d. A Systematic Approach to YDS (3. baskıda)

2. Building Skills For Proficiency ben 2001'de liseye girdiğimde de bu işin temel kitabıydı, 2014'te de öyle. Bende en son 2013 başlarında aldığım 38. baskısı var, şuanda 42. baskısı çıkmış, böyle de gider. Building Skills kitabı Orta veya İleri Seviyede İngilizce bilgisi olanların kendi kendilerine çalışmaları için tasarlanmış sağlam bir kitap. Dil bilgisi konularını net anlatıyor.

3. Fundamentals Of Academic English kitabı daha ziyade akademik sınavlara yönelik, okuduğunu anlama ve akademik kelimeleri öğretmeyi amaçlayan daha sınırlı amaca yönelik ama aynı ciddilikte bir kitap.

4. Bu iki kitaptan hangisinin seçilip başlanacağı kişinin durumuna bağlıdır. Ama hangisini seçilirse seçilsin, ona paralel olarak Essential Academic Vocabulary kitabından da çalışmak faydalıdır.

5. Çalışmayı ise mutlaka yazılı bir programa göre yapmak yüksek fayda sağlar. Örneğin şöyle bir program yapıp uygulanabilir.

15 Aralık Pazartesi
    ------------------------
    1. Building Skills for Proficiency
    - Part 1 Grammar, Chapter 1, Basic Sentence Structure (pp.1-16)
    - Part 2 Basic Academic Vocabulary, Diagnostic Test (pp. 256-257)
    2. Essential Academic Vocabulary
    - Part 1 Basic Academic Vocabulary, Verbs (pp. 1-5)

6. Her hafta pazar günü müteakip haftanın planını yapıp, o gün o sayfayı bitirmeden yatmayı unutacaksınız. Pazar günleri de telafi günü olacak, tüm çabalara rağmen yetişmeyen konu kalırsa Pazar bitirip haftaya temiz başlayacaksınız. Böyle yapılırsa başarı da gelir.

7. Yukarıda belirtilen Cesur Öztürk’e ait kitaplar minimum B1 ve üzeri seviyede İngilizce bilgisi olanların kendi kendine çalışmaları için tasarlanmıştır.

8. A1-A2-B1-B2-C1-C2 sisteminde eğer İngilizce seviyesi A1-A2 seviyesindeyse, öncelikle genel İngilizce seviyesini artırmak gerekir.
    Bunun için genel İngilizce kurslarına gidilebilir. B1 ve B2 kurlarını aldıktan sonra kişi kendi kendine daha rahat çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 14 Aralık 2014; 14:58:19 >

• Arkadaşım öncelikle mesajımı dikkate alıp bu kadar ayrıntılı bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık.

Ben şimdi meslek lisesi mezunu bir denizciyim.Uzun zaman denizde çalıştım şimdide özel bir firmada çalışıyorum.Şimdi bizim bakanlık,şirkette dpa (designated person ashore) yardımcılığı diye bir fırsat çıkardı önüme.Bu görevi yapan arkadaşım fakülte mezunu. Bense üniversite mezunu olmamama rağmen çalıştığım görevi kanıtlayabildiğim ve klas kuruluşu tarafından bu görevi başarabileceğime dair alacağım bir kurs ile bu göreve gelebilme şansım doğdu. Şimdi bu anlattığım seçenekleri zaten halledebiliyorum o bilgi tecrübeye sahibim.
    Fakaaaat bakanlık birde ingilizce yeterliliği istiyor O yüzden bu sınava girmem şart. Fakat işin ilginci mesela kamuda çalışanların seviyesi için almaları gereken puan durumu belli iken benim bu görev için belirlenmiş mesela kpss den 70 ve üzeri alma zorunluluğu gibi bir zorunluluk yok. En azından şimdilik böyle bir kıstas belirtmemişler. Sadece 'bu göreve gelecek kişi eğer üniversitede ingilizce eğitim aldığını kanıtlayacak bir belgesi yoksa o zaman ingilizce yeterliliğini kanıtlayacak ve bakanlığın kabul edeceği bir sınava girip geçer not alması lazım' diyor.Bende bundan dolayı kpss veya artık yds den geçme zorunluluğu olan 60 ve üzeri alsam sanırım yeter diye düşünüyorum.

Mesleğimle ilgili ingilizce zaten sürekli kullanmama rağmen gözüm kulağım ingilizceye aşina sorun yok ama gel gelelim olay 150 dakikada 80 tane kazık soruyu çözmeye gelince hakkaten baya korktum. Şöyle biraz eski sınavları inceledim baktım zor görünüyor. Kafada almıyor kardeşim bu saatten sonra İşte bu yüzden araştırma yaparken senin bu yazılarını gördüm ve hakkaten takdir ettim. Birde ben çalıştığım için tabi kendimi derse verebilme şansım biraz daha zor olacak gibi. Neyse kusura bakma kafanı iyice ütüledim. İnsan böyle bir fırsat yakalayıpda sadece bir sınava işi kalınca hakkaten darlanıyor.

Şimdi benim seviyemi soracak olursan internette yaptığım deneme testlerinde çok rahat pre-intermediate sonuç alabilmekle beraber biraz kafamı verirsem intermediate bile yakalıyabiliyorum. Yani sanırım B1 ve B2 arasıyım. Benim daha önceden bir arkadaşdan alıp yüklediğim ve 'daylight' denen kursun verdiği ingilizce videoları izliyorum. Baya faydasını görüyorum. Ama şunun farkındayımki bol bol testler çözmem lazım. Hatta videodaki hatun bir örnek veriyor ve inan bazı kelimeleri bilmesende gramer bilgisiyle hemen nasıl sonuca ulaşacağını gösteriyor. Bunlarıda kapmaya çalışıyorum. Örneğini verdiğin kitaplar baya bir yardımcı olacak gibi ama düzgün çalışma fırsatınıda bulmam lazım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.