Selamlar Marmara Üniversitesi Almanca Ybs ve İşletme kısımlarında okuyan bir öğrenci olarak son zamanlarda diğer okullardaki ybs bölümlerinin şişirilmesinden bahsetmek istiyorum. Öncelikle videolarda o çok severek anlattıkları hem işletme hem de yazılım tarafını anlayan mezunlar kısmını Marmara ve Boğaziçi dışında hiçbir okulun ciddi manada yerine getirmediğini düşünüyorum. Bölümün amacı bilgisayar mühendisi yetiştirmek değil işletmeciler ve yazılımcılar arasında ikisininde dilinden anlayan Yetkin kişiler yetiştirmek. Ama bakıyorum ki ybs yazmak isteyen arkadaşlar kendini Bilgisayar mühendisi olacak sanıyor adeta. Bizim okulun mezunları genelde SAP danışmanı olur. SAP modüllere ayrılan ve içerisinde yazılım da içeren dünyada en fazla kullanılan erp programıdır. Hem finans, satış , dağıtım, üretim gibi konularda bilgi ister hem de yazılım alanında. İşte Bölümün gerçek amacını yerine getirebileceğiniz bir alan. Ama diğer okullarda deü, gazi ybs okuyan yazan adama soruyorsun SAP ne bir haber oluyorlar. Bundan 5 sene sonra Bilgisayar mühendisleri ile Matematik mühendisleri ile yarışmak istiyorsanız yazın. Anlamadığım nokta bu bölümü Türkçe yazıyorsunuz. 20 bin yapıp gazi ybs deü ybs yazacağınıza gidip adamakıllı köklü okullarda işletme okuyun daha iyi. En azından sağlam işletme bilginiz olur. Marmara ve Boun dışında ybs kazanamıyorsanız yazmayın. Daha iyi yabancı dil öğrenmeden yazılım yapmayı bekliyorsunuz. Ha bundan 5 sene sonra iyi işletmeciler ve bilgisayarcılara rakip olabilirim diyorsanız orası sizin bileceğiniz bir iş. Zaten iyi satış pazarlama bölümlerini ODTÜ boun iibfliler finans bölümlerini İÜ, Marmara mezunları, SAP ve ybs alanlarını marmara ve boun mezunları kapıyor. Devlet memurluğu düşündünüz diyelim, ybs adını içeren kadro yok. İşin içinden biri olarak Türkçe okuyup burada josetti, karamba gibi trollerin mesajlarını okuyup boşuna heveslenmeyin. Adamlar Boğaziçi ybs adında nick alıp daha sonra youtube da vs ben hacı bayramda ybs okudum çok kötü gelmeyin yazıp burada okumadıkları okullara bakarak bölümü şişiriyorlar. Emin olun ODTÜ ekonomide okuyan biri yazılım da öğrense çok kolay sizi tokatlayacaktır. Onu bırakın bizim işletmeciler bile sabancı dx, ntt gibi yerlerde data, SAP stajı yapabiliyor. Üstüne de gayet iyi finans bilgileri oluyor. Gaza veya trende gelip yapacaksanız bazı şeyleri yapmayın. Eminim bundan 4 sene önce bölüm puanı daha düşükken şimdi haldir huldur yazanlar bölümü kötülerdi. Evet çok güzel ama ingilizce veya Almanca okumuyorsanız. Marmara, Boun değilse hayallere girmeyin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim