Sıcakta yol tutuşu zayıf olur diye yazlık michelin primacy 4+ 94W aldım 22500 3 taksit 1350 tl de opet yakti verdiler. Arkadaslar daha once michelin crossclimate 2 kullandim memnundum fakat biraz yol sesi yapiyordu. Bir de yazin antalyaya giderken 35-40 derece sicaklikta virajda sollama esnasinda cok hafif bir kayma oldu ve acikcasi korktum. Zaten crossclate 2 sanirim 30 derecenin ustunde ozelligini yitiriyormus cunku fren mesafem de artmisti yazin. Batmanda yasiyorum hava genelde kurak kislari ara ara yagmurlu. Kisin bir en fazla iki kez hava karlı degilse ya da yollar hafifce karliysa van’a gidip geliyorum. İhtiyacim dort mevsim lastik ancak sanirim yazlik yonu daha agir basan bir dort mevsim tercih etmem gerekiyor. Yol sesi yapmayan 4 mevsim ihtiyacimi gorecek ancak yazlik yonu daha agir basan bir lastik tavsiyesi istiyorum siz degerli forumdaslarimdan. Çok teşekkür ederim arkadaşlar, Yazlık lastik almaya karar verdim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 26 Mayıs 2024; 0:22:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
(Alındı)Yazlık yönü ağır basan 4 mevsim lastik tavsiyesi

-
-
Antalya gibi sıcak bir memlekette yumuşak bir lastik mi tercih edileli yoksa sert mi acaba
-
Goodyear eagle sport 4 mevsim var yazlık gibi desene sahip (tavsiye değildir)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen bu ve bunun gibi desene sahip olan ve 3PMSF özelliği olmayan lastikleri seçeceksin
Lastiklerde M+S ile 3PMSF Farkı Nedir?
Lastiklerin 3PMSF (3 Zirveli Dağ Kar Tanesi) sembolüne sahip olması için karlı zeminlerde bağımsız testlerden geçmesi gerekirken; M+S işaretlemesi için böyle bir zorunlululuk bulunmamaktadır. Mud and Snow (Çamur ve Kar) anlamına gelen M+S işaretlemesinin bulunduğu her lastikte 3PMSF yer almaz. Lastik yanağında yalnızca M+S bulunan dört mevsim lastikleri, kış şartlarının ılıman geçtiği, kar yağışının nadir görüldüğü bölgeler için idealdir. Kar tanesi sembolünü taşıyan 4 mevsim lastikler ise kış koşullarında kullanım için çok daha uygundur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 22 Mayıs 2024; 14:7:50 > -
-
senin lastik 3PMSF oluyor. 3 zirveli dağ kar tanesi
yazın kullanılmaz bu lastik
-
Sağol emmi bilgilendirmen için. En iyisi 4 tane yazlık alıp Kasıma kadar rafa kaldırmak lazım.
rica ederim. aslında M+S li bir 4 mevsim alıp kullansam mı idye düşünmüyor değilim..
-
Lastik ihtiyacı varsa alın kesinlikle. 3 yıl/60bin km ideal bence.
Öyle bir lastik yok, yazın Antalya gibi yerlerde özellikle 4 mevsim olmuyor. 4 mevsim lastiği soğuk ama sürekli karlı iklime sahip olmayan, güneşli havası da bol bölgeler veya çok fazla iklim bölgesine sahip büyük ülkeler için ( örneğin Amerika'nın doğu-batı hattında seyahat eden kişiler gibi). Aslında ara bir çözümdür bu lastikler ne seni rezil eder ne vezir denilen türden.
Sıcak iklimde orta sert lastik daha iyidir, yumuşak hamur çabuk aşınır.
-
Ben geçen seneden bu yana Goodyear Eagle Sport 4 Seasons kullanıyorum. Piyasada yazlık desenli 4 mevsim lastiği pek yok. Benim bildiğim bundan başka da yok. Eskişehir'de kullanıyorum ve herhangi bir problem yaşamadım. Batman'da ben yazlık tavsiye ederim. Eğer Van'a kışın gidilecekse çoğu 4 mevsim zaten zorlanır. Belki yeniyken daha iyi performans verirler. Batman'da yazın 50 derecede yazlık bile ancak kurtarır. Kısıtlı zamanlarda kullanmak için yazın fren mesafesini artırmak pek mantıklı değil. Bu arada Goodyear'da lastik sesini neredeyse almıyorum ben. Aracım 308. Yalıtımı gayet iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 22 Mayıs 2024; 21:20:33 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni çıkan Falken as220 tasarımının yaz ağırlıklı 4 mevsim olduğu söyleniyordu. Bir araştırın derim
4 mevsim lastik kandırmacadan ibaret. Al 4 adet yazlık geç. Crossclimate 2 var aracımda 30 derece üstünde kaygan oluyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sayfaya bakarken konuyu 4. ya da 5. kez görüşüm bu ve her seferinde "yalnızlık yönü ağır basan" diye okuyorum ilk anda.
-
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, Yazlık lastik almaya karar verdim.
michelin primacy 4+ 94W aldım.
Riken 185 65 14 4 mevsim aldım geçen yıl 1.yıl çok iyi idi performansı ama 2.yıl sulu ve karlı zeminlerde yaz lastiğinden farkı kalmadı.Sonbahar yağmurunda hafif fren yapmama rağmen uzun yolda kızağa bindi araba, kışın karda hiç yolu tutmuyor,yaz performansı ses hariç iyi
Malatyada yaşıyorum yıl içinde bir çok kez izmir,mersin ve kayseriye gidiyorum.
Tavsiye etmiyorum yazlığınızı kışlığınızı alın kullanın
Bu 4 mevsim lastiğin sorunu değil, Riken lisans verip Kormoran, tigar falan düşük kalite bütçe lastiği yapıyorlar ortak. kullandığınız lastik iyi bir lastik değil sizin.
Conti allseason veya Michelin CC2 gibi premium modelleri kullanıp bu yorumu yapsanız tamam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X