Şimdi Ara

Yazlık Lastik Seçimi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kış ayları içerisindeyken , hazır yazlık lastikler de ucuzken , yazlık lastik almaya karar verdik.

Araç Audi A6 (typ 4F (c6) facelifted) 2011 2.0 TDi 170 hp lik.

Önerilen , ve bizim kullandığımız, 225 50 R17 , tercihen hız endeksi y veya en kötü v, yük endeksi ise 98 94 arası uygundur. Biliyorum çoğunuz hız endeksi veya yük endeksi hakkında bir bilgiye sahip değilsiniz. Ben de değilim :D Bilgisi olup da yorumlayabilecek birisi çıkarsa diye yazdım. Zaten bu ebattaki lastiklerin çoğu 98Y olarak üretiliyor. performans lastikleri.

Tercihimiz maksimum yol tutuş. Bunun yanında yakıt tasarrufu da olursa tadından yenmez. ontinental ContiSportContact 5 SSR FR MO , Continental ContiSportContact 5 MO 225/50R17 94W gibi modeller arasında kaldık. Bridgestone , Goodyear ve Michelin markaları da olur. Mümkünse bu ebatlarda lastik ve bu segmentte araç kullanıcılarının yorumlarını bekliyorum.

Bir de grafiklerle falan lastiklerin farkını ortaya koyan, onları karşılaştırabileceğim bir site bulamadım bilen varsa ve link atarsa sevinirim.

Saygılarımla.

Edit: ContisportContact 5 modelini düşünüyorum. Ancak 2 modeli var. Biri 430 lira biri 550 lira civarında. Pahalı olandaRunOnFlat özelliği var, ancak şöyle bir durum var ki ROF özelliği titreme ve sesi diğerine göre daha çok yapıyormuş. Parası önemli değil de sessiz olanı mı yoksa sesli ama daha güvenli olanı mı tercih etmeliyim?Ki zaten ROF özelliğinin ne kadar işe yarar bir özellik olduğu da tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisatlas -- 19 Ocak 2015; 16:55:15 >

• A6 nin ebati 225 mi ? Benim bildigim 235 ya da 245 oluyor en az.

Csc 5 , goodyear f1 tavsiye ederim.

Csc5 , f1 e gore daha konforlu ve sessiz.Islakta csc5 cok basarili ama f1 in yol tutus olarak csc5 den eksigi yok ozellikle kuruda cok iyi yol tutusu var.

F1 csc5 e gore daha sert tabanli oldugu icin db degeri yuksek ve konforsuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam 225 veya 245. Ona göre hız endeksi ve yük endeksi ayrıca yanak kalınlığı da değişiyor. Yani 225 lik de 245 lik de olur. fark etmez çünkü diğer uzunlukları değişiyor zaten. 205 lik bile var a6 ya takılabilen.

Yani csc5 iyi f1 ondan sonraki en iyi diyorsunuz. Doğru muyum?

Orijinalden alıntı: barisatlas

Hocam 225 veya 245. Ona göre hız endeksi ve yük endeksi ayrıca yanak kalınlığı da değişiyor. Yani 225 lik de 245 lik de olur. fark etmez çünkü diğer uzunlukları değişiyor zaten. 205 lik bile var a6 ya takılabilen.

Yani csc5 iyi f1 ondan sonraki en iyi diyorsunuz. Doğru muyum?

Ikisi de yol tutus ve frenaj olarak cok basarili.F1 biraz daha iyi yoldan koparmak cidden cok zor.

Ikisinin de birbirinden + - leri var.

Csc5 daha sessiz , konforlu.Islakta cok daha iyi yol tutusu ve frenaji var.

F1 yol tutusu kuruda biraz daha iyi.Ama daha konforsuz ve yol sesi aliyor.

Gerisi sizin isteginize bagli.205 de takilan olabilir ama bence en az 235 takilmali A6 gibi agir ve uzun bir araca.

Kendi aracim 2012 A3 tdi.Onda csc5 kullaniyorum 225 45 17 ve ozellikle islakta harika yol tutusu var.Ayrica yazilimda var bende ve patiye 20 kere de 1 anca dusuyor kalkislarda.

Ikisini de tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 16 Ocak 2015; 20:59:46 >

• Goodyear Eagle F1 Assymetric

Daha Fazla Göster
  • Brighston

Islak kuru yol tutuş çok iyi. Sessiz ve yuvarlanma direnci de cok düşük.

Bu lastiğin kötü olduğunu bir alan yok.

Yük endeksi 1 lastiği taşıyabileceği azami ağırlığı belirler.

Örnek değerlerden bazıları aşağıdadır:
    60 = 250 kg/lastik
    70 = 335 kg/lastik
    80 = 450 kg/lastik
    90 = 600 kg/lastik
    100 = 800 kg/lastik
    110 = 1060 kg/lastik
    120 = 1400 kg/lastik
    130 = 1900 kg/lastik

Hız endeksi lastiğin çıkabileceği maksimum hızı ifade eder.

ZR = 240+ km/s
    Y = maks. 300 km/s
    W = maks. 270 km/s
    V = maks. 240 km/s
    H = maks. 210 km/s
    T = maks. 190 km/s
    S = maks. 180 km/s
    R = maks. 170 km/s
    Q = maks. 160 km/s
    P = maks. 150 km/s
    N = maks. 140 km/s
    M = maks. 130 km/s
    L = maks. 120 km/s
    K = maks. 110 km/s

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Goodyear Efficientgrip Performance.

kullanıyorum lastikten memnunum. lastik çok sessiz ve fren mesafesi, yol tutuşu güven veriyor.. yazlık lastik düşünenlere tavsiye ederim.

http://www.mytyres.co.uk/cgi-bin/rshop.pl?dsco=110&cart_id=68569377.110.1025&sowigan=So&Breite=225&Quer=60&Felge=18&Speed=&kategorie=6&Marke=&ranzahl=4&tyre_for=&x_tyre_for=&rsmFahrzeugart=ALL&search_tool=standard&Label=C-B-71-2&details=Ordern&typ=R-228014

Benim lastiğin etiket değerleri B ve C. Sizin ebattanda varsa bakmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 16 Ocak 2015; 23:11:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Goodyear Efficientgrip Performance.

Lastik Etiketinde de bir numara bu lastik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 16 Ocak 2015; 23:15:03 >
  • !sTaNbLuE ! kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Dün bir olay duydum. Onun için ıslak yol tutuşu daha iyi olduğundan CSC5 i tercih edeceğim. Babam geçen İstanbula gelirken ıslak zeminde aracı kaydırmış. Olayı yeni öğrendim. Demekki babam ıslak yolda , kuru yolda olduğundan daha kötü bir şoför. ( Yüzde 90 şoförleri cebinden çıkartır aslında da , nasıl kaydırmış anlamadım, gerçi 1 kez kaza yaptı o da ıslak zemindi. Bu sefer ucuz atlatmış. )

Fabrika verileri 17 inçlik jantlar için 3 seçenek sunuyor. 2 tanesi 225 biri 245. 225lerden biri kış lastiği biri yaz. Yani yaz lastiğinde önerilen 2 seçenek var. Biri 225 biri 245. 245liklere de bakabilirim tabi ama şöyle bir durum var, ebat değişince lastiğin davranışı çok değişiyor. Yani 225 50 R17 de CSC5 iyiyse, 245 45 R17 de CSC5 en iyi olamayabiliyor. Bizzat ben şahit oldum bu duruma. Bridgestone blizzak lm 32 takılmış 2 araç kullandım. Ebatları farklı. Kesinlikle arada çok fark var.

Onun için 245 lik ebattaki, lastikleri de araştırmalı mıyım emin değilim.

Sessiz konforlu ve ıslak zeminde daha iyi olduğu için CSC5 e karar vermiş gibiyim kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisatlas -- 19 Ocak 2015; 17:05:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barisatlas

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Dün bir olay duydum. Onun için ıslak yol tutuşu daha iyi olduğundan CSC5 i tercih edeceğim. Babam geçen İstanbula gelirken ıslak zeminde aracı kaydırmış. Olayı yeni öğrendim. Demekki babam ıslak yolda , kuru yolda olduğundan daha kötü bir şoför. ( Yüzde 90 şoförleri cebinden çıkartır aslında da , nasıl kaydırmış anlamadım, gerçi 1 kez kaza yaptı o da ıslak zemindi. Bu sefer ucuz atlatmış. )

Fabrika verileri 17 inçlik jantlar için 3 seçenek sunuyor. 2 tanesi 225 biri 245. 225lerden biri kış lastiği biri yaz. Yani yaz lastiğinde önerilen 2 seçenek var. Biri 225 biri 245. 245liklere de bakabilirim tabi ama şöyle bir durum var, ebat değişince lastiğin davranışı çok değişiyor. Yani 225 50 R17 de CSC5 iyiyse, 245 45 R17 de CSC5 en iyi olamayabiliyor. Bizzat ben şahit oldum bu duruma. Bridgestone blizzak lm 32 takılmış 2 araç kullandım. Ebatları farklı. Kesinlikle arada çok fark var.

Onun için 245 lik ebattaki, lastikleri de araştırmalı mıyım emin değilim.

Sessiz konforlu ve ıslak zeminde daha iyi olduğu için CSC5 e karar vermiş gibiyim kısaca.

Zaten ben islak zemin tutusu cok iyi dedigimden 225 ebattan bahsettim yazilarimdan gormussunuzdur.

Her ebatta her marka birbirine ustunluk kurabiliyor.Sizin de dediginiz gibi 225 te csc5 islakta cok iyiyken 245 te olamayabilir etiket degerlerine bakmak lazim.

225 ebat csc5 lerimden cok memnunum ozellikle islak yolda.Virajlara o kadar sert girdim esp hic devreye girmedi kayma gostermedi arkadan.(tabi limitler dahilinde)

Siz 245 ebati arastirmaniza devam edin etiket degerlerine bakmayi unutmayin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.