Şimdi Ara

Yazın Ortasında Artmayan Vakalar, Yaz Sonunda Artışa Geçti :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha 1 ay öncesine kadar 800-999 arası sabitlenen vakalar şimdilerde uçuşu geçti :) ee kardeşim yazın ortasında herkes tatilde, düğünde, sokaklarda, denizde vs.

Bu vaka artmadı da (!) Şimdi mi artmaya başladı?

Aynen tahmin ettiğimiz gibi oldu. Yazın bitmesiyle vakalar yavaş yavaş gerçeği gösterecek. Yasak ve kısıtlamalar gelecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir de şu hayat eve sığar uygulaması var. Tamamen palavra. Alt komsum karşı komşum ve adresini bildiğim alt komşunun anne ve babası pozitif. Hepsinin durumları iyi evlerinde tedavi görüyorlar. Merak edip programı indirdim 1 haftadır hep kontrol ediyorum maalesef adreslerde hala hiç bir belirti yok. Her şey normal adresler covid siz gözüküyor. Programa güvenip hareket etsen sokak temiz gözüküyor ama 1 apartmanda sadece 4 pozitif var. Biraz zorlasan apartman karantiya alincak ama programda maşallah tık yok.çok yazik
  • 1 ekim itibariyle 100 ölü rakamlarını görürüz. (keşke görmesek) ama malesef gidişat o yönde. Nisandaki vaka sayıları geliyo

Yarın kpss var. Bugün bursluluk sınavı vardı. 2 hafta sonraki sayılara bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 5 Eylül 2020; 21:32:49 >
  • Bulaşılıcığı yüksek diye lanse edilen bi hastalıkta en fazla 100-200 artış gösterilen tablolar var gülünç geliyor dün 1600 kişi hasta olduğu çıkmış bugun 1640 ne hikmetse kişi başı 1 kişiye bulaşma oranı olmuş hadi pasif belirtilere sahipler var desem 3-5-10 günde bir hiç vaka sayısı patlamasıda görmüyorum ilk başlarda verdikleri veriler doğruyduda şimdi tabela adamı oldu hepsi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunset58 -- 5 Eylül 2020; 21:31:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tablolardaki rakamları pek ciddiye almayın en az bunların 2 3 katını alıp hesaplamak gerek.Artı yaz sezonu bitmeye yakın rakamların böyle çoşması gerçekten ironik.
  • işin daha komiği mesela günde 3-5k vaka çıkıyordu değil mi kısıtlamalar varken hafta sonu en azından varken bir nebze önüne geçiliyordu spor salonları kapalıydı en bulaşıcı yerler kuaförler falan baya kısıtlamalar vardı şuan hiç biri yok sadece önlemler var ama ne hikmetse vaka sayısı şimdi 1-2k arasında.

bu tezata inanmak için dağa kaçırılınca ohh dağ havası gelmiş diyen pollyana olmak gerek.
  • kısıtlama nasıl gelecek ? her yer zar zor iş yapmaya başladı çoğu yer iflas he diyorsan devletin cebinde para var herkee işsizlik maaşı verecek anlarım

yoksa devam keke , daha kaçtane yer ekim kasım bir sürü sektör var tiyatrosunndan tut vs hizmet sektorleri

şuan bi korkutup böyle çok sıçmayın doktorlar toplu istifa etmesin ama işte kapanmasın kafasında ortalama gidicek

formula 1 bileti satıldığını unuttun herhalde 2 gün önce

belçikadayım burda bile okulları açmak için uydurmadan vaka sayıları bence
  • Yazın ortasında denildiği için Temmuz ayının tam ortasından günleri aldım, Temmuz ayında günlük test sayısı ortalama 45 bin civarında, günlük hasta sayısı da ortalama yaklaşık 950 civarında... Şimdi de vakalar uçuşa geçti denilen son haftaya bakalım; günlük test sayısı ortalama 108 bin civarında, yani Temmuz ayı test oranına göre yaklaşık %140 artış var test sayılarında, bir de hasta sayılarına bakalım o da günlük 1600 civarında yani %68 artış var... test sayısı %140 artarken hasta sayısı %68 artmış...Yaz aylarına göre aynı oranda bile kalmamış... Neredeyse yarı yarıya fark var...

Yazın Ortasında Artmayan Vakalar, Yaz Sonunda Artışa Geçti :)Yazın Ortasında Artmayan Vakalar, Yaz Sonunda Artışa Geçti :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir de şu hayat eve sığar uygulaması var. Tamamen palavra. Alt komsum karşı komşum ve adresini bildiğim alt komşunun anne ve babası pozitif. Hepsinin durumları iyi evlerinde tedavi görüyorlar. Merak edip programı indirdim 1 haftadır hep kontrol ediyorum maalesef adreslerde hala hiç bir belirti yok. Her şey normal adresler covid siz gözüküyor. Programa güvenip hareket etsen sokak temiz gözüküyor ama 1 apartmanda sadece 4 pozitif var. Biraz zorlasan apartman karantiya alincak ama programda maşallah tık yok.çok yazik

• quote:

Orijinalden alıntı: tnsrkn.

Bir de şu hayat eve sığar uygulaması var. Tamamen palavra. Alt komsum karşı komşum ve adresini bildiğim alt komşunun anne ve babası pozitif. Hepsinin durumları iyi evlerinde tedavi görüyorlar. Merak edip programı indirdim 1 haftadır hep kontrol ediyorum maalesef adreslerde hala hiç bir belirti yok. Her şey normal adresler covid siz gözüküyor. Programa güvenip hareket etsen sokak temiz gözüküyor ama 1 apartmanda sadece 4 pozitif var. Biraz zorlasan apartman karantiya alincak ama programda maşallah tık yok.çok yazik
    Normal değil mi? Çünkü biz Kore değiliz.

• Uzman doktor olan arkadaşımın hastanesinde bir günde 15 ölü vardı. O gün açıklanan sayı ise 16 idi.
    Sadece ıspartada günlük pozitif sayısı 700

Açıklanan rakamları 2-3 ile değil 20-30 ile çarpın. Arkadaşlar bu işin şakası yok bakmayın ülke sürü bağışıklığına geçti kışa kadar kaç kişi olursa o kadar kar. Zor bir dönem bizi bekliyor. Hastane bahçesinde otoparkında yatacak hastalar olacak

• tnsrkn. T kullanıcısına yanıt
    Hocam adreslere nasıl bakılıyor ?

• Coronaya tembih etmisler, yaz ortasi uslu dur, turist gelecek diye.
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Programı indirip yoğunluğu tıklayın. Sol altta ısı haritası benzeri bi simge var. Onu tıklayın harita renkleniyor.

• Çünkü turizm sezonu bitti ve Avrupa turist göndersin diye artık rakamları düşük tutmak zorunda değiliz, vakalar hep yüksekti zaten

• Ya da şöyle söyleyebilirsiniz. Turizm sezonunda artmayan vakalar, turizm sezonu bitince artmaya başladı. Ülkemizde kış turizmi yok muydu yahu? Belki Almanlar, Ruslar vs. kışın kayak yapmaya Palandöken'e gelir. Biz yine vaka sayısını düşük tutalım. Nasılsa biz üç aşağı beş yukarı gerçek vaka sayısını biliyoruz.
  • Açıkcası bunların kullandığı matematiği ben anlamıyorum malesef..!

Bence ortada ülkeye döviz girsin diye yapılan bir strateji vardı.. Ve patlayınca şuç insanların oldu.. İnsanlarında suçu var tamam ama en büyük suç kimde ?
  • virüsün tatil yaptığını bilmeyecek kadar cahilsiniz herhalde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turizm patlamasın diye her şeyi gizlediler. Yavaş artıracaklar. Bunlara güvenenlere de ayrıca yazık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnwick4

virüsün tatil yaptığını bilmeyecek kadar cahilsiniz herhalde
    birde bunu mu tartışıcaz. soğukta daha hızlı yayılıyor işte bu kadar basit, en çok yazın mı kışın mı grip oldun.

• quote:

Orijinalden alıntı: penguin

Ya da şöyle söyleyebilirsiniz. Turizm sezonunda artmayan vakalar, turizm sezonu bitince artmaya başladı. Ülkemizde kış turizmi yok muydu yahu? Belki Almanlar, Ruslar vs. kışın kayak yapmaya Palandöken'e gelir. Biz yine vaka sayısını düşük tutalım. Nasılsa biz üç aşağı beş yukarı gerçek vaka sayısını biliyoruz.
    tatil kışın değil yazın yapılır. ayrıca bulaşıcı hastalıklar kışın daha aktif

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.