Şimdi Ara

Yazılımlı Aracıma Sıfır Motor Yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ecufast stage 1 yazılımlı linea 1.3 multijet aracım motorun yağsız kalması sebebiyle yatak sardı (yazılımla ilgisi yok), sıfır motor yapıldı, şanzıman, turbo, enjektörler revize edildi ancak aracımın beyninde hala yazılım mevcut. Bu şekilde kullanmam doğru mudur yoksa orijinal yazılıma döndürmeli miyim

Bildiğim kadarıyla yazılım yapılırken aracın o anki motor, enjektör, turbo verilerine göre bir yazılım uygulanıyor. Şu an aracın her aksamı sıfırlandığı için eski yazılımla kullanmanın bir sakıncası olur mu sormak istedim lütfen sadece bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsan artık ikinci el araç almaya korkuyor. Yollarda chip atılmamış araç kalmadı nerdeyse. Youtube da görüyoruz 30 40bin km de araçların subabları kavrulmuş Piston başı nerdeyse erimiş yağ katrana dönmüş sekman kırılmış üst kapak contası patlamış, kapak contası patlarmı ama öyle bir sıkıştırmışlarki nerdeyse üst kapak vidaları koparıp motorda ayrılacak. Tabi bizim gibi andavallar anlamaz bu işlerden.

• 1.6 mj olsa neyse de 1.3 diye geçen ama aslında 1248 cc'lik olan motorun nesine yazılım yapılır ki. Zaten güçsüz motor 60-70bin km'de EGR iptaline giden bir yapısı var. Macera arıyorsunuz kendinize.

Sorduğum sorunun cevabı bu değil. Bilgisi olmayan yazmasın dedim okumadın mı? Konuşmak için konuşmayın

• Yazılımın kendisi sakıncalıyken bir sakıncası olurmu ne demek zaten sakıncalı. 1.3 motoru sıkıştırıp sonra sakıncalı olurmu diye sormanın anlamı ne. Ne bekliyorsun gazlamaya devam et orjinalinden daha iyi olur denmesinimi.

1.3 mjet işlem sonrası 105 hpye çıkıyor. Gayet de güzel bir karaktere bürünüyor. Doblo 1.3 Stage 1 ile arkasına römork takıp uzun yol yapmışlığım var. (Şoför değildim). Araç hiç 1.3 gibi gitmiyor...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sıfır toleranslı motoru bırak yazılımla sıkıştırmayı, stok halde sıkıştırmak bile çok zararlı ilk bir kaç bin kilometrede. Şansın varsa, motoru yapan usta düzgün işçilik yaptıysa motoru kitlemeden ilerlersin ama bir yerden alıyorsan bir yerde verirsin 300 bin gidecek motor, 50 binde yağ yakmaya başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 6 Ocak 2023; 10:1:14 >
    Daha Fazla Göster
  • phbfmv kullanıcısına yanıt

Ne yazıp yazmayacağımı sana soracak veya senden izin alacak değilim.

Yazdığımda gayet net cevaplar mevcut ama işte anlayabilene.

Bu motoru da kucağına alınca belki bir şeyleri idrak edersin.

zaten belirli bi km rodajınız olacak 1000 km gibi sonra tekrar yağ değişir 7-10 bin km arasıda ufak ufak yoklarsınız,bu süre zarfında yazılım olsada olmasada döneceği devir sayısı belli.normal sakin kullanın bu süre zarfında o size yeter

Motor güçsüz değilde kasa ağır hocam. Boş ağırlık 1185 kilo. Buna 3-4 kişi binince cücük kadar motor gitmiyor, gitse bile fazla yakmaya başlıyor.

1.3 motora sahip araçların boş kasa ağırlığı maksimum 800-900 kilo olsa belki bişeye benzer.

• İnsan artık ikinci el araç almaya korkuyor. Yollarda chip atılmamış araç kalmadı nerdeyse. Youtube da görüyoruz 30 40bin km de araçların subabları kavrulmuş Piston başı nerdeyse erimiş yağ katrana dönmüş sekman kırılmış üst kapak contası patlamış, kapak contası patlarmı ama öyle bir sıkıştırmışlarki nerdeyse üst kapak vidaları koparıp motorda ayrılacak. Tabi bizim gibi andavallar anlamaz bu işlerden.

• bence orijinal yazılıma dönmeye gerek yok ama ecufaste danışmakta fayda var. en önemli bileşenler yenilendiğine göre belki yazılım revize edilir, daha fazla verim alınabilir (verim sadece güç anlamında değil yani).

1.3 cdti astra h

1.4 tdci fiesta mk6

2.0 dizel captiva

1.6 hdi Citroen c5

3.0 dizel bmw x5

1.5 dci megane 2

1.6 tdi golf 6

1.6 multijet egea

Yukarıda saydığım araçları yüzbinlerce km stage 1 yazılımla kullandım. Yüksek devirlerde siyah duman harici en ufak bir sorun yaşamadım siyah duman da normal bir durum. Buradaki püf noktalar;

1. aracın motor, turbo, enjektör durumunun sağlıklı olması
    2. Bakımların orjinal malzemelerle düzenli yapılması
    3. Aracın yazılımlı olduğu bilerek aracı fazla sıkıştırmamak
    4. Stage 2-3lere çıkmamak aracı modifiye etmemek

Dediğim gibi yazılım aracın motoruna zarar verir mi diye sormadım üstte yazdıklarıma dikkat edildiği sürece ve güvenilir kurumsal bir firmada yazılım yapıldığı sürece sorun yaşanmıyor tecrübeyle sabittir.

Benim sorduğum soru şuydu;

aracınızı yazılım için götürdüğünüzde öncelikle araçta o andaki motor turbo enjektör vs verileri işleniyor ve ona uygun bir yazılım uygulanıyor. Benim aracımda triger değişimi yapılırken sıvı contanın fazla kullanılması sonucu yağ pompası tıkanmış ve motor yağsız kalınca sarmış bu sebeple komple motor yapıldı, aynı zamanda enjektörler ve turbonun da çok sağlıklı olmadığını gördük, motor yapılırken enjektör, turbo da revize edildi, bu aksamlar sıfırlandığı için aracın üzerindeki yazılımın değişmesine gerek var mı diye sordum ama daha sorumu bile anlamayan bazı çok bilmişler gereksiz kalabalık yaptı konuda. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.

• fractal design kullanıcısına yanıt

1.3Mj 2 versiyona sahip Mj1 ve Mj2. Mj1 olan Euro 4 motor dayanıklılığı ile meşhur. 160-170hp de bile blok piston kol zarar görmüyor. 185bin km sıfırından itibaren yazılımlı kullandım 110hp civarında. Egr üzerinde hala temizlemedim bile.

Yanlışın var, 1.3mj toplamda 3 versiyona sahip.

1 .90hp'lik DPF'siz Euro4

2. 95hp'lik DPF'li Euro5

3. 95hp'lik DPF'li ve adblue donanımlı olan Mj2 diye geçen Euro6 versiyondur.

En çok EGR iptaline giden motor da 1.3mj 95hp'lik motorlar. Motor DPF'yi temizleyemiyor. Bir tanesi ailede var Linea 1.3 95hp. 80bin km'de EGR iptal edildi.

ancak daha efektif kullanım için ;

Stok yazılımda kullanıp rodaj tamamlanacak, sonrasında yeniden araca göre yazılım yapılacak.

Paket yazılım yükleyenler için herhangi bir şey yapmanıza gerek yok. Motor sıfır da olsa, 500.000 km de de olsa aynısını yüklüyorlar zaten.

1.3 mjet 69 HP
    1.3 mjet 74 HP

Sonraki dönemlerde,

1.3 mjet 84 HP
    1.3 mjet 105 HP

Olarak da bu motor üretildi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Yeni yapılan motorda rodaj süresince (ilk yağ değişene kadar takribi 3.000 km) yazılımla kullanmak bir nebze zarar vermeye sebep olabilir, özellikle motor yapılırken enjektör değişmedi ama turbo revizyonu yapıldıysa yakıt/hava karışımı ayarlamaya çalışan eski enjektör sapıtıp işemeye sebep olabiliyor.

Rodaj sonrasında yazılım yaptırmanın ciddi herhangi bir zararı yok, yeter ki bilinçli kişiler tarafından yapılsın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.