Şimdi Ara

Yazılımlı 1.4 TSI CTH Motor BKR7EIX 11 Buji HK. ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracım cth motor kodlu scirocco aracım orjinal 160 ps ama dr. ecu yazılım ile 200 beygir civarına cıkartıldı yaklasık 5 6 aydır orjinal bobin ve bujisi olan pzfr6r bujisi ile kullanmaktayım.

Bir kac yerde yazılım sonrası r8 bobin ve bkr7eix buji takılırsa cok daha iyi olur gibisinden seyler okudum.

Oto yedek parca sektorunde calısıyorum ve bi tane tedarikcimde 4 tane bkr7eix 11 ngk buji buldum ve getirttim. simdi aracıma taksak bu bujiyi ne gibi bi fark olur ?

orjinalden iridyum kullanılıyor zaten fakat bunu takınca herhangi bi güc farkı yakıt tüketim farkı vs olurmu ?

r8 bobinde elimde var fakat onu simdilik düsünmüyorum sadece bu bujiyi düsünüyorum bilgisi olan takan deneyen arkadaslardan yorum bekliyorum

• Orjinal bujisi iridyum ve sizin takacaklarınız da farklı bir seri iridyum ise hissedilir bir fark yaşamanız imkansıza yakın. Belki dynoda %1 oynar oynamaz. Daha güçlü bir bobin kullanmanız ufakta olsa bir fark yaratabilir.

Benzeri senaryoları çok yüksek sıkıştırmalı yarış motorlarında defalarca denedik, orjinal buji, iridyum buji, bobin değişimi vs. Aradaki tek fark plasebo. Zaten en büyük yanılgı da iridyum için uygun olmayan bobine normal buji takıp müthiş harika süper oldu demek. Kısacası öyle bobinle buji ile hissedilir bir fark alamazsınız. En azından benim denemelerimde olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

Orjinal bujisi iridyum ve sizin takacaklarınız da farklı bir seri iridyum ise hissedilir bir fark yaşamanız imkansıza yakın. Belki dynoda %1 oynar oynamaz. Daha güçlü bir bobin kullanmanız ufakta olsa bir fark yaratabilir.

Benzeri senaryoları çok yüksek sıkıştırmalı yarış motorlarında defalarca denedik, orjinal buji, iridyum buji, bobin değişimi vs. Aradaki tek fark plasebo. Zaten en büyük yanılgı da iridyum için uygun olmayan bobine normal buji takıp müthiş harika süper oldu demek. Kısacası öyle bobinle buji ile hissedilir bir fark alamazsınız. En azından benim denemelerimde olmadı.
    Yorum için teşekkür ederim

orjinal bujisi ngk pzfr6r iridyum, benim takacagım bkr7eix bilmiyorum arasındaki fark nedir ? özellikle tsi yazılımla vs ugrasan arkadaslarda nbekliyorum yorum

• Sıkıştırma artmadığı sürece bobin değişimi mantıklı olmaz. Yeterli basınç oluşmazsa yanma odalarında kaynak yapar bujiler.

Bujideki farklılık da hissedilir bir değişim olmayacaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bobin değişimi olmadan buji bir fark yapmaz, buji bobin ve yazılım değişmesi gerekir diye düşünüyorum, yukarıda arkadaş basınç demiş herhalde yakit hava oranini kasit etti...

Modifiyeden pek anlamam ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.4 mpi motor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.