< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Yazılımın geleceğinin olmadığı gerçeği



-
-
Yazılımcı olamayanların hayali
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazılım işi kesinlikle "oversaturated" olacak ilerleyen zamanlarda
eskiden nasıl herkes mühendis,avukat vs olmaya çalışıyordu. Şuanda çok mühendis ve avukat fazlası var
Bunun gibi olacak 5-10 yıl içinde dünyada. Ayrıca yapay zeka da çok geliştiği için ileride programlamaları bile onlar yapabilir.
-
Geleceği olsa bile alakası olan olmayan herkesi yazılımcı yaptılar. Yani rekabet çok fazla, hindistan gibi olucaz yakında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o zaman profesyonel kumarbaz olmamız lazım. gelecek kumarda hamdolsun
-
Onu anlatmaya çalıştım zaten. Yazılım için kaçınılmaz son. Yazılımcı olmak istiyordum ama göz perdelerimi kaldırıp mantıklı düşününce pek mantıklı gelmiyor, bunun yerine hava harp veya tıp düşünebilirm.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: YKS2024Hedef15000
Onu anlatmaya çalıştım zaten. Yazılım için kaçınılmaz son. Yazılımcı olmak istiyordum ama göz perdelerimi kaldırıp mantıklı düşününce pek mantıklı gelmiyor, bunun yerine hava harp veya tıp düşünebilirm.Ayrıca yazılımcı olup online çalışma hayali olanlara da gülüyorum
Hindistanda gençler deli gibi yazılım kasıyor. Onlara aylık 50 dolar versen öpüp başlarına koyarlar
Onlarla hiçbir zaman rekabet edemezler. "Outsourcing" terimini araştırın.
-
hindistandaki elemanlar 5 dolara yazılım yapıyor o yüzden çok da şey yapmamak lazım
not: bil mühüm
-
Herkes sevdiği işi yapsın görüşündeydim ama tanınmış üniversitelerde sağlam bir mühendislik eğitimi + ingilizce den sonra populer sektörler neyse oraya gireceksin günümüzde de yazılım populer para orda direk yanlayacaksın gerisi boş. Piyasanın içindeyim İtü inşaat mezunu zehir gibi adam boşta kalmamak için 3000 tl ye çalışıyor. Diğer tarafta ön-lisans programlamacı 10k maaş beğenmiyor.
-
Yuh be hocam sadece yuh demek için geldim yazılımın sonu gelecek he çok komik insanlar yazılım okumasın diye böyle konular mı açıyorsunuz gelecek yazılımdır arkadaşlar asla bitmez tükenmez bu ülkeyi de yazılım kurtarır iki araba iki çamaşır makinası ile kurtulamayız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hicbir sey olmaz
Akilli cihazlara nereden baksan 5 6 milyar insanin erişimi var
Bu kadar büyük pazara ne yapsan vız gelir her zaman yeni seyler uretilebilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şuan aktif olarak yürütülen çoğu mesleğin bugün icra edildiği haliyle kalacağını düşünmek ahmaklık olur zaten. Burada önemli olan yetiştirilen kalifiye yazılım elemanlarının gelişen teknolojiye, otomatikleşmeye, bahsi geçen "nocode" diye tabir edilen sistemlere ayak uydurarak geleceğin teknolojisi içerisinde barınması ya da barınmaya çalışması olacaktır. Çok değil 5-10 sene evvel artık butikler kalmayacak her şey Trendyol'da var deniyordu. Şuan aynı butikçiler Trendyol'u, kendilerini, Trendyol'un yazılım ekibini ve en nihayetinde sektörü inanılmaz büyüttüler ve rekabet içerisine sokturlar. Bu sadece tek bir örnek bunun binlercesi mevcut. 2000'li yılların başlarında yazılım ile uğraşan insanlar ile günümüzde yazılım ile uğraşan insanlar aynı şartlara mı sahipler? Bundan 20 yıl sonra da aynı şartlara sahip olmayacaklar, mutlaka değişecek, gelişecekler. Sektörler ölmez, şekil değiştirir. İnsan varolduğu sürece yazılım sektörü varolacak, gelişecek, şekil değiştirecek. Şuan elinizde sadece elektrikle çalışan herhangi bir cihazda yazılım varken yıllar sonra baktığınız her yerde yazılım olacak. Yazılımcı sayısının artması zarar değil kârdır. Bunu, böyle düşünmeyenlere zaman gösterecek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
İleride uçaklar otonom olacak bu sebeple pilotlara gerek kalmayacak. Bakım - onarım mühendislerine de gerek kalmayacak çünkü her parça modüler ve bozulduğunda değiştir mantığı hakim olacak. Tıp desen zaten gerek yok, insanları robotlar ameliyat etmeye ve belli algoritmalar eşliğinde uygun tedavileri önermeye başladılar bile. Bu bahsettiğim teknolojilerde de yazılıma dair en ufak bir şey yok zaten. Gençlere tavsiyem simitçi olun. Yüzyıllardır simit sektörü dimdik ayakta.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam yazılımcı olmakta ne var ki sokaktaki sağır dilsizi al 2 ayda koltuğa oturtursun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anladım hocam geçmiş olsun bu arada işinizi makineler yapacak ama olsun bu ülkenin çöpçüye de serseriye de ihtiyacı var hayırlısı olsun sizin için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yazılım işi zaten sürekli değişen gelişen bir şey zaten. her gün bir dil bir framework çıkıyor neredeyse. Neye evrilirse oraya kayarız çok da sorun değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bilginiz çok az komik duruma düşüyorsunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İMTİHAN MI OLDUK HOCAM
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
inşaat ilk hypelandığında katar rusyaya falan gidiyorlardı.
pdrden atanamayan yoktu bir ara.
2 yıllık bilimum bölümlere de aynısı oldu.
herkes sevdiği işi yapmadığı sürece her bölümün sonu gelir.Her meslek ele düşer ve asgari ücrete düşer.
Benzer içerikler
- uçuk izi nasıl geçer
- hatun ne demek
- 850 nerenin kodu
- duman pena
- kızılay'a kan verdim sonuçları nasıl öğrenebilirim
- sodyum iyon batarya
- elektrikli bebek arabası
- dünyanın en büyük vinci
- black friday 2025
- en ilginç rekorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X