Şimdi Ara

Yazılımın da aslında boş olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İş data science da, yapay zeka da. MATLAB da. Yani yok int x bilmem ne bunlar program mı? Programın babası derin öğrenmedir, görüntü işlemedir, sinir ağlarıdır. Bunlar gerçekten yazılım+ ağır matematik gerektirir yani yazılım gibi değil. Google otonom araç yapıyor neyle yapıyor? Bu derin öğrenmeyle. Bunları öğrenmek baya zor, ben aldım öğrenemedim yani. Şu anda zaten öğrenen de deli para kazanıyor kimseye anlatmıyor. Yurt dışında yani. Yapay zeka falan bilen paraya para demez.

Bence yazılım treni geçti herkes yazılımcı oldu zaten. Anca öğrenirsin 3000 tl falan alırsın. Ona da değer mi bilmem.

• yazılın boşsa hoca 0 verir 

• SLAM algoritması ile yapılan otonom drone indoor mekanın 3D haritasını çıkarabiliyor. Bunu yapabilmek için computational geometry bilmek gerekiyor ama çoğu okulda lisans dersi bile değil. Ancak yüksek lisanstayken alabiliyorsun. Dediğin doğru. Böyle bir projeyi yapmak için oldukça iyi matematik bilmek gerek. Fakat sektörde bu projeden 1 tane ihtiyaç varken mobil uygulamaya olan ihtiyaç ise 1000. Çünkü çiğ köfteciden tut da eczaneye kadar tüm iş modelleri dijital dönüşüm geçiriyor. Bunun için en basit IT elemanlarına bile ihtiyaç var. Küçük bir işletme network kursa onlara bakacak adam lazım. LoraWan ile veri toplasa onları analiz edecek adam lazım. Kısacası IT sektörü şu an her şeyin içine giriyor ve çok yönlü istihdam sağlıyor. Olaya sadece yazılım olarak bakmayın.

• MATLAB öldü artık Python kullanılıyor. Gerçi bizim dinozor hocalar üniversitede hala MATLAB kullanıyor neyse.

Yazılım algoritmalardan oluşur. Bahsettiğin derin öğrenme ve görüntü işlemede birer algoritmadır.

Şuanda bitirme çalışmamı yapay zeka üzerine yapıyorum yani yapay zekanın arkaplanda nasıl çalıştığını az çok biliyorum, uygulama alanları çok sınırlı. Görüntü işleme ile birleştirilip otonom araçlarda kullanılabiliyor dediğin gibi ama bunu zaten büyük firmalar yapıyor.

Yanlış anlaşılmasındsa yazından bu işlere heves etmiş ama bir şey anlamayınca bırakmış havası sezdim  

• Bizim okuldada matlap var daha :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların gerçek siber yasama gecisi yeni başlıyor suan olanlar daha emekleme asamasi 100 yil sonra suanki halimize bakip gulecekler o yuzden hic de geç değil pc muhendisligi yerine hukuk sectigim icin her gun pismanlik yasiyorum kafamda hep bu düşünce var hukuk çok kısır bir alan insanliga hicbir katkisi yok urettigi bir meta yok benim hukukcu olmamam dunyadan hiçbir sey eksiltmez ama pc muhendisi olsam belki bir isin ucundan tutardim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamen arz talep bence

web tasarım ve programlama okurken hoca örnek bi site ararken şuna denk geldik

adam hostunu domainini almış ama içinde sadece şu var

XXX Bilgisayar

Adres

Telefon

yazı fontu stili bile verilmemiş ama o adam ondan para kazanmış  

neyi ne kadar biliyosan bil adam kulak çöpünden para kazanıyor mesela

yazılım boş olabilir ama para kazanıyosan ne gibi bi sorun var

he ben illa derinlere inicem diyosan git in tutan mı var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89183934B -- 28 Aralık 2020; 20:13:4 >
  • Hayat boş be kardeş, eninde sonunda üstüne iki kürek toprak atıp gidecekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten bahsettiklerin yazılımın ileri konuları, yazılım temelli alan. Doktora seviyesinde yazılım projeleri genellikle ML ve AI üzerine.

Python veya .Net dillerinden birini kullanması gerekecek illa ki projesinde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.