Şimdi Ara

Yazılımdan sonra işlemcide de güvenlik açığı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Joanna Rutkowska ve Loic Duflot birbirlerinden habersiz, iki ayrı firmada çalışan iki güvenlik uzmanı.

Fakat bir ortak noktaları var. İkisi de hemen hemen aynı zamanda Intel işlemcilerdeki bir güvenlik açığını tespit ettiler.

Tespit ettikleri açık yeni model ana kartlar üzerinde çalışan Intel işlemcilerin önbelleğindeki bir hatadan kaynaklanıyor. Uzmanların açıklamasına göre Intel'in verileri önbelleğe alma işlemini gerçekleştirdiği sırada meydana gelen

hata, art niyetli kullanıcılar tarafından kötüye kullanılabiliyor ve bu açık kullanılarak tüm sistem ele geçirilebiliyor.

Konuyla ilgili yorum yapan farklı güvenlik uzmanları bu açığın çok ciddi olduğu görüşünde birleşiyorlar.

Çünkü açık kısaca SMM olarak bilinen System Management Mode esnasında meydana geliyor.

SMM, Intel'in x86 işlemcilerinde bulunan bilgisayardaki tüm uygulamaların durdurulduğu ve sadece özel ayrı programların çalıştırılabildiği bir süreç.

Son derece yüksek izinlere ve tam gizliliğe sahip olan SMM ile ilgili açığın en kısa sürede kapatılmaması durumda, art niyetli kullanıcıların çok ciddi hasarlar ve veri kayıplarına yol açabileceği söyleniyor.

Kaynak :http://www.chip.com.tr/konu/Yazilimdan-sonra-islemcide-de-guvenlik-acigi_11620.html

• Nasıl kapatacaklarını merak ediyorum. Garip bir açık. Nasıl korunulacağı konusunda da herhangi bir bilgi verilmemiş. Bu aralar, bu bahtla, benim başıma gelecek diye de korkuyorum aslında...
  • Hay Allah'ım ya bu günleri de mi görecektik işlemcide güvenlik açığı?
    Bu dünya nereye gidiyor?
  • Bunu tespit edenler harbi manyak, bu açığı bulanlara da ne desem bilmiyorum yani işleri mi yok bunların
  • Hayır madem buldular bari bir korunma yöntemi de bulsalar. Belki de bu açığı fark etmeyen kötü niyetlilere "bakın burada açık var, bunu kullanın" demiş oldular...
  • amd nin işi

• quote:

Orjinalden alıntı: cadocx

amd nin işi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bakın burda açık var diye elle işaret mi etmişler :)
    kötü niyetlilere gün doğdu adamların haberi yoktu
    ne güzel tüh
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

Bunu tespit edenler harbi manyak, bu açığı bulanlara da ne desem bilmiyorum yani işleri mi yok bunların

işleri bu zaten
  • vt teknolojiside işe yaramıyormu ki ?

çünkü işlem önce sanal ortamda gerçekleştirilir sonra yapılır saldırı olduğu zaman işlemci bu işlemi yapmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 25 Mart 2009; 0:08:43 >
  • amd için bence iyi bir pazarlama stratejisi olur bu ,ben olsam gizliden gizleye destek veririm böyle durumlarda :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.