Şimdi Ara

Yazılıma sıfırdan başlama hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu yaz bişey bişeyler yapmak istiyorum bana yol göstercek bi dayı lazım

merakım android ve pc oyunlarına

istediğim basit çaplı bi android bi oyun yapmak penaltı atma gibi bi oyun bunun için oyun yazılımcılığına nerden başlamayalım

tamamen sıfırım ama istekliyim

Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Cihat_,

action script öğren flash oyunları yaparsın ama ben c# bildiğim halde çok karışık geldi.

tek bu yeter mi
  • Java bilmiyorum ama sen ilk önce c#,java gibi dillerden başla programlamanın temel şeylerini öğren değişken tanımlama, döngüler vs. ondan sonra basit flash oyunları yapmak için action script derslerine bak klavye olayları mause olaylarını vs. tamca öğrenmen lazım ondan sonra nesneye yönelik kodlar yazabilmek kodlar kolay değildir , bence sen oyun yapmayı şimdilik bırak c#, java gibi programlarda hesap makinesi vs. yaparak kendini geliştir hemen oyun yapamazsın zaten baya yol katetmen gerek ,ben 1 yıl action script dersi aldığım halde yapamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Java bilmiyorum ama sen ilk önce c#,java gibi dillerden başla programlamanın temel şeylerini öğren değişken tanımlama, döngüler vs. ondan sonra basit flash oyunları yapmak için action script derslerine bak klavye olayları mause olaylarını vs. tamca öğrenmen lazım ondan sonra nesneye yönelik kodlar yazabilmek kodlar kolay değildir , bence sen oyun yapmayı şimdilik bırak c#, java gibi programlarda hesap makinesi vs. yaparak kendini geliştir hemen oyun yapamazsın zaten baya yol katetmen gerek ,ben 1 yıl action script dersi aldığım halde yapamıyorum

o zaman c den başlıyorum en temel bu oolur herhalde ama o bundan önce bakmam gereken şeyler var mı

• gmfaruk kullanıcısına yanıt
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Algoritma programlama mantığı bunu oku yani program yaparken algoritme oluşturuyorsun kafanda sonra onu programa döküyorsun
    http://www.csharpvideoluders.com'da dersler var 1. dersden başla javaya nazaran kolay öğrenirsin bunda sonra javaya geçrsin

android için genelde bu kullanılıyor sanırımhttp://citrusengine.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 21 Haziran 2013; 19:46:58 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.