Şimdi Ara

Yazilim ve Veritabani Uzmanligi / BilgeAdam/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar bilgeadama gitmek istiyorum. Yazilim ve Veritabani Uzmanligi bölümüne.. Fakat aklimda sorular var ve bu bölümü özellikle bilgeadamin yazilim ve veritabani uzmanligi bitirmis kisiler cevaplandirirsa sevinirim. Ya da yazilim ve veritabani uzmanligi kurs tavsiyeleriniz de önerebilirsiniz.

- Kursta gercekten egitim varmi.. Yani bi kac bisey ögretip birakiyorlar mi yoksa gercekten sizi bir program yazma konumuna getiriyorlar mi.. tabiki de burada size de is düsüyor ama önemli olan verilen egitimi
    - Bu kurslarda en iyi bilge adam mi yani network academy yada herhangi bir yer nasil.
    -Ben istanbul anadolu yakasi beylerbeyi tarafinda oturuyorum... Eger karsida iyi egitim veren vs varsa hic sorunsuz gidebilirm yeter ki bei bu düzeye getirsinler..

• Hepimiz cesitli okullarda turkce ve edebiyat dersi gorduk. Ama hepimiz edebiyatci olamadik veya edebi eserler yazamadik. Bu isin cok egitimle alakali olduguna inanmiyorum. Kisiyle alakali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaten kesin ama sonucta ITÜ/ODTÜ/YTÜ egitimleri bir degil ama kalitelidirler hepsi de marka yapmis yerlerdir ve kalitedirlerde ayni zamanda...! O yüzden soruyorum...
  • Ben O Düzeye Geldim ve İşsizim
  • peki tavsiye ettigin kurs varmi ?? neler önerirsn
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraturk

peki tavsiye ettigin kurs varmi ?? neler önerirsn

Var. Piyasada İşverenin Önem Verdiği En Önemli Şey Tecrübedir. Kurs Gideceğime Keşke "Yetiştirilmek Üzere" Diye Verilen İlanlardan Birine Baksaydım. Öyle Yapıpta Çok Güzel Yerlerde Olan Arkadaşlarım Var. Hatta Ben Bir Yere Telefon Etmiştim Adam Bana "Geçeceksin Kardeşim Kursları Sertifikaları Senin Tecrüben Var mı Onu Söyle Bana" Deyivermişti. Kurslar Yalan.
    Şimdi İstersen Genede Kursa Gidebilirsin Ben Parasızlık Yüzünden Şuan Sanayide İş Bakıyorum
  • dostum peki ne yapmam lazim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende inşaatta çalışıyom
  • deveyehendekatlatan adama katılıyorum. yalvar yakar stajla yetiştirilmek üzereyle falan bir işe gir. girene kadar da kendini kişisel olarak geliştir. internet derya deniz. ama internette doğru bilgiyi bulmak sadece ve adece doğru soruyu sormakla alakalı. eğer aradığın şeyin cevabını bulamıyorsan bilki soruyu yanlış soruyorsundur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraturk

dostum peki ne yapmam lazim

Salla Kursu Biryere Gir Tecrübe Edin Sadece Tecrübe Edin
  • Bir ay sonra konuya yorum atıyorum ama bu yorum umarım bundan sonrakilere de ışık tutacaktır.

İlk olarak herkesin dediği gibi bu iş bireyin kendisinde biter. Ancak unutulmamalıdır ki herkesin öğrenme yöntemi farklıdır. Kimisi tek başına kitapla çalışmayı sever, kimisi arkadaş ortamında (ya da kütüphanede) çalışmayı sever kimiside çalışmak için bir hocaya ihtiyaç duyar(ben bu gruba giriyorum). Çalışmak için birine ihtiyaç duyan ve konu hakkında hiçbir şey bilmeyen birine kalkıp en iyi kitapları verseniz dahi anlamayabilir. Bu, onun yapamadığı ya da bu konuda beceriksiz olduğu anlamına gelmez. Yazılımda bunun gibidir. Bir anlatıcıya ihtiyaç duyuyorsan eğer, kurs senin için çok önemli bir kaynaktır. Ayrıca başta bilen biri olduğu ve genel olarak bir çok konuya değindiği için sana çok şey katar. Bir hatanın nedenini bulamadığında internette saatlerce arama yapmaktansa hocandan yardım almak seni hem vakit kaybından kurtarır hemde kafanın karışmasını engeller. Ve kurslardaki eğitimler sistemli, müfredatlı olduğu için zamanla karadüzenden çıkıp katmanlı mimari, linq gibi düzenlerle kod yazmanı alışkanlık haline getirir.

Yani anlayacağın kursa gitmek sana mutlaka faydalı olacaktır. Kurs bitince sana sihirli bir değnekle her şeyi öğretmeyecekler elbette. Çalışman gerek. Çalışırsan ve gerçekten verimli geçirirsen, projeler hazırlar ve hocana sürekli sorular sorarsan çok iyi yerlere gelebilirsin. Yazılım konusunda MERAK şart. Eğer merakın ve ilgin yoksa boşuna uğraşma derim dostum. Sırf para için yapılacak bir iş değil (bana göre).

Kursu salla falan diyen arkadaşların birde bu açıdan bakmalarını öneririm. Yanlış öneri vermiş olmak iyi değildir.

Kurs tavsiyesine gelince. Bilgeadama gitmeni pek önermem. (Ancak bilgeadamın kitaplarını bir şekilde mutlaka al derim) Başarısoft (İstanbul - Bakırköy şubesine gidersen Fatih hocayı öneririm) ya da Bilişim Eğitim gibi kurumlara bakabilirsin. Eğer iyi bir hocaya düşersen ve meraklı biriysen önün çok açık. Kolay gelsin.

• bence bu tarz kurslara para vermek çok mantıksız...

derslerde belli bir slayt var o gösteriliyor ve aralarda uygulamalar var...

bu içerikler ve daha fazlası internet ortamında mevcut,öyleki bazı üniversitelerin dersleri bile video kaydı şeklinde var.
  • Matematik ve problem cozme uzerinde temeliniz yoksa ingilizceniz yoksa, yasiniz cok genc ise, bu islere bulasmayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl gençsen bu işlere başlayın bir yerinden tutunki ne olduğunu zaman içinde kavrarsınız ve yapıp yapamıyacağınız ortaya çıkar ve gençken yön değiştirmek daha kolay olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 31 Ekim 2012; 12:37:17 >
  • arkadaşlar C derneği'ne kayıt oldum...
  • evet ilkokuldan sonra üniversite okuyun sonra geriye dönüp liseyi bitirirsiniz. işler böyle yürümez. tüm dunyada eğitimin bir sistemi vardır. her adım için belirli bir temel lazımdır. temel olmadan oğrenmeye kalkarsanız oğrendiğiniz kadarı ile kalırsınız. eğer bu işin bir temel ihtiyacı olmasa çocugumu ilkoğretim okuluna göndermez yazılım oğretirdim 12 yaşında 5 senelik yazılımcı 15 inde senior developer olurdu. 17 yaşında da CTO . işler boyle yürümüyor ne yazıkki.
  • Adamlar 12 yasında takır takır yazıyorlar haa egitim farklı bisey eyvallahda yetenek diye bisey var ne kadar okusan olmaz o ışık eğer yoksa :)
    Herkes atlasın denize en azından boyunu gorur yetenegi varsa devam eder !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 31 Ekim 2012; 22:52:24 >
  • Önce kendine giriş seviye bir kitap al. Bir oku, kendi başına evde denemeler yap. Sonrasın da arkaşlarında dediği gibi yetiştirilmek üzere bir işe girebilirsen çok iyi olur.

Bu noktan sonrası azmine ve yeteneğine kalmış.

"Eğer yapabileceğini düşünüyorsan yaparsın, yapamayacağına düşünüyorsan haklısın." - (Mark Kay)

Tabii şöyle de bir söz var :) "Gerçekçi ol, imkansızı iste!" - Che
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

evet ilkokuldan sonra üniversite okuyun sonra geriye dönüp liseyi bitirirsiniz. işler böyle yürümez. tüm dunyada eğitimin bir sistemi vardır. her adım için belirli bir temel lazımdır. temel olmadan oğrenmeye kalkarsanız oğrendiğiniz kadarı ile kalırsınız. eğer bu işin bir temel ihtiyacı olmasa çocugumu ilkoğretim okuluna göndermez yazılım oğretirdim 12 yaşında 5 senelik yazılımcı 15 inde senior developer olurdu. 17 yaşında da CTO . işler boyle yürümüyor ne yazıkki.

Kusura bakma hocam ama mantığın hatalı. Elbette bir temel gerekli ancak bilgisayar mühendisliğinde işler böyle yürümüyor. Bu daha çok yetenek meselesi. Doktor olmak için tıp okumak gerekir, tıp kazanmadan doktor olunmaya başlanmaz ve zaten doktor olunmaz ancak yazılımcı olmak demek bilgisayar mühendisi olmak demek değildir. Ne bilgisayar mühendisleri gördüm 2 satır kodu doğru düzgün yazamayan, forumlarda abuk sabuk sorular soran.

Ve ayrıca ÇOK ileri matematik bilgisi gerekseydi (başlangıç ve orta seviye için. Oyun yapmaktan ya da yapay zeka ile uğraşmaktan bahsetmiyorum. Bunun için tabi ki problem çözme ve matematik bilgisi gerekiyor ki zaten bir yerden sonra belli bir çalışmayla o da olur ancak bu seneler sonrası demek.) meslek liselerinde yazılım öğretilmezdi. Zaten adam puan yapamamış oraya gelmiş birde ondan yüksek matematik mi isteyecekler?

Keşke 12 yaşında başlamış olsaydım diyorum. O zamanlar da C# a merakım vardı ama ilerletmemiştim niyeyse. Seneler geçti üstünden şimdi MCPD için hazırlanıyorum. Daha erken başlamış olaydım... :)

Erken yaşta yazılıma başlamak ve bir iki dil bilerek bilgisayar mühendisliği okumak bence tam olması gereken şey.

Makina mühendisliğini isteyip tutturamayan adam "Bilgisayar mühendisliğinde iyi para var" diyip daha önce bilgisi, merakı olmadığı ya da kendini denemediği halde bilgisayar mühendisliği okuyorsa Türkiye neden teknoloji konusunda gelişmemiş bir ülke demeye hakkımız yok sanırım. Sonra vay efendim neden nic.tr hacklendi, ODTÜ deki ÇOK PUAN YAPIP bilgisayar mühendiliği okuyan vatandaşlarımız nerelerdeydi...

• her zaman söylerim yemek yapabiliyor olmak ile aşçı olmak farklı birşey. herkes yazılım oğrenebilir ve yapabilir. tıpkı yemek yapmak gibi. yazılımcı olmak ile yazılım yapabilmek çok farklı şeyler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.