Şimdi Ara

Yazilim ve Veritabani Uzmanligi / BilgeAdam/ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Her mesleğe gelince okul okumaya gerek var, Bilgisayar Mühendisliği'ne gelince okul okumadan da oluruz anlayışına katılmıyorum(Ben de Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim) Kaygerya'nın dediğine katılıyorum. Yemek yapabilmek, aşçı olabilmek, yazılım öğrenmek ve yazılım yapmak bunlar farklı işler. Ben bunları okulda öğrendim.

Ayrıca her şeyden öte "mühendislik" ve "mühendis bakış açısı" çok farklı bir şey. Bunu öyle internetten falan öğrenemezsiniz. Mühendislik ünvanını da o bakış açısını da öyle görmeyi de ancak okulunuz tamamlandıktan sonra belli bir çalışma disiplininde iseniz öğrenebilirsiniz. Başka bir yerden mühendislik öğrenmeniz mümkün değil.

Bilgisayar Mühendisi olmamış kişilerin bu mesleğe gerek yok tarzındaki tepkilerini de anlamış değilim. Size yönelik söylediğim bir şey değil bu, genel. Hukuk Fakültesi için de tüm kitaplar dışarda satılıyor. Devam zorunluluğu da yok. Alın okuyun kitapları, avukatlık yapalım hepimiz. Hukuk Fakültesine de gerek yok demek ki... Ayrıca Bilgisayar Mühendisliğinde sadece "yazılım" dersi almıyoruz. Bilgisayar Mimarisi, Bilgisayar Organizasyonu gibi donanım derslerinin yanında Elektronik dersleri de görüyoruz. Mantık Devreleri, Robotik, Sinyal Sistemler, Sayısal Sinyal İşleme vs. Bunları öğrenmek öyle kolay şeyler değil ve gerçekten "ileri" matematik gerekiyor. Ciddi projeler içerisine girerseniz zaten matematikten kaçamazsınız. Ben matematiksiz bir hayat düşünemiyorum, bilgisayar mühendisliğinde okuduğumdan beri bunu çok daha iyi gördüm.

Ayrıca okul insana bir disiplin katar. Her şey sırayla öğrenilir, ne çalışacağını ne yapacağını bilirsin. Bugün uyandığımda yahu ne yapsam demezsin. Ayrıca anlatılan dersler direkt o meslekten gelenlerden Bilgisayar/Elektronik Mühendisliği hocalarından öğrenilir. Bundan güzel şey var mı ? O yüzden bu yolun yolcusu olmak isteyenler, bence öncelikle bilgisayar mühendisi olmalı -ki- zaten piyasa da buna öncelik veriyor. Doğrusu da o.

Ama yazınızda katıldığım belli noktalar da var. Örneğin sadece iyi ücretler kazanılabildiği için tercih edenler ve sonrasındaki durum gibi. :)

Ama çok puan yapmış odtülülere dokundurmak bence olmamış. Orası Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri ve belki de en iyisi. Orayı kazanmak da gerçekten kolay değil. Biraz empati yapmak fena olmaz mıydı?(odtülü değilim, orta karar bir üniversitede okuyorum, onu da belirteyim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MLoveR -- 4 Kasım 2012; 3:42:23 >

• uzun zamandır takip ediyorum ve bu sitede yazılım veya bilgisayar teknolojileri ile ilgili bir bölüm okumamış kendisini kitap okuyarak video izleyerek geliştirmiş ve birşeyler öğrenmiş kişilere göre temel görüş
    yazılım = web sitesi
    yazılımcı = websitesi yapabilen kimse
    iyi yazılımcı = php asp.net , java vs vs aklınıza gelebilecek her dili az buçuk bilen kimse .
    iyi kişi = ödev lazım diyince gereken kodu bulup yazıp buraya yazan kimse
    kötü kişi = öğrenmesi için yol gösteren kişi
    mühendis = gereksiz yere 5 yıl okul okuyan kimse
    oğrenmek = video izlemek
    yazılımcılık = ohooow çok para var bu işte
    ....
    bu boyle gider. çok yanlış kanılar var ve bunu değiştirmeye çalışmak gereksiz. Mlovere katılıyorum. heryerde hukuk kitapları işletme kitapları var, muhasebe kitapları da var. niye üniversite falan okuyoruz ki. çalışalım bunlara avukat olalım işletmeci olalım. 2 kitap bitirip 10 video izleyip yazılımcı olalım. kasmaya ne gerek var. okul vakit kaybı.

forumdaki bazı insanların senelerce uğraşıp oğrenmeye çalıştıgı php bizim üniversitede haftada 2 saatten 1 dönem okutulan seçmeli bir dersti. kasıp oğrendiğiniz C# da 1 dönem okutulan 3 saat dersi 2 saat de labı olan 4 kredili bir dersti . düşünün yani okulu bitirmek için 144 kredi gerekiyor C# dersi bile bunun 1/36 sı. nasıl bir eğitim ve temel verildiğini bir düşünün lütfen ondan sonra karalayın ve tercihlerinizi belirtin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraturk

Merhaba arkadaslar bilgeadama gitmek istiyorum. Yazilim ve Veritabani Uzmanligi bölümüne.. Fakat aklimda sorular var ve bu bölümü özellikle bilgeadamin yazilim ve veritabani uzmanligi bitirmis kisiler cevaplandirirsa sevinirim. Ya da yazilim ve veritabani uzmanligi kurs tavsiyeleriniz de önerebilirsiniz.

- Kursta gercekten egitim varmi.. Yani bi kac bisey ögretip birakiyorlar mi yoksa gercekten sizi bir program yazma konumuna getiriyorlar mi.. tabiki de burada size de is düsüyor ama önemli olan verilen egitimi
    - Bu kurslarda en iyi bilge adam mi yani network academy yada herhangi bir yer nasil.
    -Ben istanbul anadolu yakasi beylerbeyi tarafinda oturuyorum... Eger karsida iyi egitim veren vs varsa hic sorunsuz gidebilirm yeter ki bei bu düzeye getirsinler..

merhaba arkadaşım

Geçen aylarda temel veribatanı yöneticiliği kursuna gitmiştim bilgeadam gibi yüksek fiyat söylemediler. açıkcası o yüzdende gidip gitmemeyi çok düşünmedim, direk kaydoldum ve gayette memnun kaldım database konusunda senior olamasamda belli bir seviyeye getirdiler, yinede sonrası için kendinizi geliştirmek size ve merakınıza kalmış. Eğer sizde düşünüyorsanız yakın zamanda gönderdikleri mail:

OraEğitim, gelen yoğun talep üzerine "Temel Veritabanı Yöneticiliği" eğitim serisine tekrar başlıyor...Yine maliyetleri karşılamak amacıyla oldukça uygun bir ücretle ve üstelik 2 hafta ÜCRETSİZ Linux / Unix eğitimi ile...

Eğitim Başlangıç Tarihi: 8-9-10 Kasım 2012

Eğitim Ücreti : 350 TL

Not: Fiyatımızı yine oldukça düşük tuttuk ancak bu ücreti veremeyecek durumda olan arkadaşlarımızı da belli bir kontenjan dahilinde eğitimimize burslu olarak kabul ederek sektöre kazandırmak istiyoruz.

Eğitim Süresi: 8 Hafta (24 saat)
    - 6 Hafta (18 saat – Temel Veritabanı Yöneticiliği Eğitimi)
    - 2 Hafta (6 saat – Temel Linux/Unix Eğitimi)

Eğitim Grupları:
    Grup 1 : Her hafta Perşembe 19:00-22:00(kontenjan doldu)
    Grup 2 : Her hafta Cuma 19:00-22:00
    Grup 3 : Her hafta Cumartesi 10:00-13:00(3 kişilik yer var)
    Grup 4 : Her hafta Cumartesi 13:30-16:30

Kurs Merkezimiz : Beşiktaş Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi / İSTANBUL

Eğitim programımız temelde 4 kategoriden oluşmaktadır:
    • Yeni Başlayanlar için Temel SQL Eğitimi
    • Veritabanı Altyapısı ve Mimarisi
    • Kullanıcı Yönetimi, Yedekleme
    • Veritabanı Performans Yönetimine Giriş

Eğitimle ilgili detaylı bilgilerewww.oraegitim.com adresinden ulaşabilir, sorularınız ve kayıt için bilgi@oraegitim.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla,
    İyi çalışmalar.

• eğitim başlangıç için iyi olabilir ama seni uzman yapmaz kendi cabanla kendini geliştirmen gerekir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

uzun zamandır takip ediyorum ve bu sitede yazılım veya bilgisayar teknolojileri ile ilgili bir bölüm okumamış kendisini kitap okuyarak video izleyerek geliştirmiş ve birşeyler öğrenmiş kişilere göre temel görüş
    yazılım = web sitesi
    iyi yazılımcı = php asp.net , java vs vs aklınıza gelebilecek her dili az buçuk bilen kimse .
    oğrenmek = video izlemek
    ....
    bu boyle gider. çok yanlış kanılar var ve bunu değiştirmeye çalışmak gereksiz. Mlovere katılıyorum. heryerde hukuk kitapları işletme kitapları var, muhasebe kitapları da var. niye üniversite falan okuyoruz ki. çalışalım bunlara avukat olalım işletmeci olalım. 2 kitap bitirip 10 video izleyip yazılımcı olalım. kasmaya ne gerek var. okul vakit kaybı.

forumdaki bazı insanların senelerce uğraşıp oğrenmeye çalıştıgı php bizim üniversitede haftada 2 saatten 1 dönem okutulan seçmeli bir dersti. kasıp oğrendiğiniz C# da 1 dönem okutulan 3 saat dersi 2 saat de labı olan 4 kredili bir dersti . düşünün yani okulu bitirmek için 144 kredi gerekiyor C# dersi bile bunun 1/36 sı. nasıl bir eğitim ve temel verildiğini bir düşünün lütfen ondan sonra karalayın ve tercihlerinizi belirtin.

Katıldığım noktalar var ama çoğuna katılmıyorum. Sonuçta piyasada %70 Bilgisayar Mühendisi alınıyorsa % 30 bilgisayar programcısı veya oturtma da olsa çeşili ünvanlarda kişiler aranıyor. Ayrıca mesele zaten aramaksa kimsenin bir şansı yok. Mecburen pc mühendisliğinen mezun olacaksın ve iş kovalayacaksın. iyiisen ii alırsın filan.

Bence olay uzmanlaşmak ve iş sahibi olmakla alakalı. Mesela ben networkçuyum diyebilmeli ve network hakkında her şeyi bilmeli adam. TT net gibi şirketlerin çözüm ortaklarından çoğu bu şekilde insanlar ve büyük paralar kazanıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 11. Osman

quote:

uzun zamandır takip ediyorum ve bu sitede yazılım veya bilgisayar teknolojileri ile ilgili bir bölüm okumamış kendisini kitap okuyarak video izleyerek geliştirmiş ve birşeyler öğrenmiş kişilere göre temel görüş
    yazılım = web sitesi
    oğrenmek = video izlemek
    ....

Katıldığım noktalar var ama çoğuna katılmıyorum. Sonuçta piyasada %70 Bilgisayar Mühendisi alınıyorsa % 30 bilgisayar programcısı veya oturtma da olsa çeşili ünvanlarda kişiler aranıyor. Ayrıca mesele zaten aramaksa kimsenin bir şansı yok. Mecburen pc mühendisliğinen mezun olacaksın ve iş kovalayacaksın. iyiisen ii alırsın filan.

Bence olay uzmanlaşmak ve iş sahibi olmakla alakalı. Mesela ben networkçuyum diyebilmeli ve network hakkında her şeyi bilmeli adam. TT net gibi şirketlerin çözüm ortaklarından çoğu bu şekilde insanlar ve büyük paralar kazanıyorlar.

bence anlatmak istediğimi tam anlamamıssın. yazdfıgım şeyi tekrar okursan , anlatmak istediğim eşleşmeler, bu forumun algısı. gerçekte varolan ve/veya varolması gereken değil.

• quote:

quote:

quote:

yazılım = web sitesi
    oğrenmek = video izlemek
    ....

bence anlatmak istediğimi tam anlamamıssın. yazdfıgım şeyi tekrar okursan , anlatmak istediğim eşleşmeler, bu forumun algısı. gerçekte varolan ve/veya varolması gereken değil.

Yok anladım. forumdaki algılar piyasaı yansıtmıyor. piyasa kariyer.net gibi yerler. veya iş aradığın yerler. geçen yaz tatilinde kantininde çalıştığım bir holdingde yazılıma bakanlar vardı. orada takıldım epeyce. yaklaşık 10 kişi çalışıyorlardı bunlardan biri makine mühendisiydi. diğerleri açıköğretim filan okuyordu.

kurumsal şirkete gidecem dersen diploma ister. 5 yıl çalışmadan 2000 lira alamazsın. kimse kimseye maaşını söylemez ve.700 liraya kadar farklı para alırlar.

ama kendin işin olursa( iternet cafe değil) örneğin montaj kurulum, yazılım network çözüm ortaklığında iyi para var. ve genelde sertifikalarla çalışıyorlar. elemanın biraz ingilizcesi var, üzerine ccna gibi bir sertifika koymuş piyasada kablo çekiyor, raf kuruyor siviç koyuyor filan iş yaapıyor.

açıkçası ben de yazılım alanında uzmanlaşmayı planlıyorum mezuniyete yakın. üzerine sertifika koymayı planlıyorum.

• Ben C dernegine gidiyorum. herkese tavsiye ediyorum
  • quote:

Ben C dernegine gidiyorum. herkese tavsiye ediyorum

Ücret nedir acaba?
  • quote:

quote:

Ben C dernegine gidiyorum. herkese tavsiye ediyorum

Ücret nedir acaba?

Ögrencilere %15 indirim var sanirim ilk programlamaya giris kursu var 3 Ay sürüyor 750TL. daha sonra senin hedeflerine göre yönlendiriliyorsun ve 1.5 - 2 senelik bir kurs süreci basliyor ve gercekten hocalara soru sorar ve tekrar yaparsan kursun sonunda YAZILIMCI olacak seviyede oluyorsun.. Web sitesi icin de

Bu arada 2 senelik ücretinde toplam 5-6 bin TLyi buluyor... Bilgeadamdan kat kat daha ucuz... Tabi bu istedigin kurs ve programlamaya gore degisiyor

http://www.csystem.org/

bilge adam academic kurslar fln hikaye.. Zaten kurs suanda kendine özgü isletim sistemi gelistiriyor :) 1 senedir sanirinm üzerinde calisiyor kursta hocanin biri linuxun ilk 20-50 sayfasini ezbere biliyorum diyor :)

Kesinlikle git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtrkmn61 -- 5 Mart 2013; 13:08:01 >

• Bilge Adama gittim görüştüm. Eğitimleri bana hitap etmiyor. Fiyat bile sormadan teşekkür ettim ayrıldım.
  • C dernegine git konus gercekten reklam kokan hareketler degilde az ve öz konusan bi kisi hitap ediyor size... Zaten konusacagin ali hoca size programlamaya giris egitimini verecek olan kisidir.. Ali samiyen stadinin karsisinda hastane var cevre hastanesi galiba oradan giderseniz gorursnz binayi.. Gidin konusun
  • Eyvallah. Bu hafta içi gider görüşürüm. Bu başlangıç düzeyi olan 750 lira aylık mı 3 aylık mı? yai 250 x 3 mü 750 x 3 mü?
  • Merhaba,
    Dostum eger ögrenciysen baslangic yani giris kurs ücreti toplam 750TL.dir ama ögrenci degilsen fiyat daha farkli oluyor... Programlamaya giris kursu icin ücret 750TL.dir yani 250X3 seklinde yani....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.