Şimdi Ara

Yazılım Özürlüsünden Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1-2 yıldır yazılıma yönelme vardı ama pek zamanım yoktu ve yeterli önbilgide alamadım. Yazılım için yapmak istediğim çok çok ileri düzey şeyler değil. Amacım sadece kendimi geliştirmek ileride bir başvurumda göz dolduracak nitelikler edinmek.
    Ana yazılım dillerine hakim olmak istiyorum. İnternetten öğrendim diyen birsürü tanıdığım var. Sizin önereceğiniz internetten kaynak var mı acaba? İlk hangi dilden başlamalı? Önereceğiniz kitaplar? Ve kendimi hızlıca geliştirmek için önerileriniz? Teşekkürler cevaplarda çok terim kullanmazsanız sevinirim çünkü bilgi 0

• Alçak gönüllülüğünden dolayı cevap vereceğim. Buraya genelde "oyun yabcam hangi programlama dilini öğreneyim" diyen özgüveni tavan yapmış tipler gelir.

Önce kendini algoritma konusunda geliştirmen gerekir. Daha sonra Web Programcılığı ve Masaüstü arasında tercih yapman gerekecek. (İleride ikisi de olabilir.)

Bana kalırsa Algoritma için C iyi dildir fakat, tamam dedikten sonra C'de kasma direk Java veya C#'a dal. Kurslara da bir ton para bayılmana gerek yok, İngilizcen yoksa ingilizce kursuna gidip hem ingilizce öğrenebilir, bu sayede internetteki sonsuz kaynağa erişme imkanı yakalayabilirsin. Zira Türkçe kaynak malum, insanlar kendi çıkarlarını daima üstün tuttukları için kaynak azlığı var. Yok dersen Türkçe kitap alabilirsin, Kodlab Yayınları var fakat pek profesyonel değil. Örneğin ben Programlama'nın P'sini bilmediğim yıllarda HTML&CSS öğreniyordum. Kitap aldım 400 sayfa bayağı zorlamıştı, halbuki yukarıda arkadaşın verdiği yerde hem HTML hem de CSS'i 2 haftada öğrenebilirdim. Fakat o zamanlar ingilizcem yoktu.

Bunun haricinde bence açık kaynak kodlu programlama dili alanında uzmanlaşmak daha iyi fakat iş imkanlarını göz önüne aldığımızda .net daha ağır bastığı için şu an o alanda uzmanlaşmaya çalışıyorum. Ama ileride kesinlikle döneceğim liman Java ve PHP ikilisi olacak.

Edit: "kendimi hızlıca geliştirmek" diye bir terim hiçbir alanda yok maalesef, anca reklamlarda görebilirsin. Onlarda seni tokatlamak içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cigarette Smoking Man -- 27 Aralık 2013; 0:34:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cigarette Smoking Man

Alçak gönüllülüğünden dolayı cevap vereceğim. Buraya genelde "oyun yabcam hangi programlama dilini öğreneyim" diyen özgüveni tavan yapmış tipler gelir.

Önce kendini algoritma konusunda geliştirmen gerekir. Daha sonra Web Programcılığı ve Masaüstü arasında tercih yapman gerekecek. (İleride ikisi de olabilir.)

Bana kalırsa Algoritma için C iyi dildir fakat, tamam dedikten sonra C'de kasma direk Java veya C#'a dal. Kurslara da bir ton para bayılmana gerek yok, İngilizcen yoksa ingilizce kursuna gidip hem ingilizce öğrenebilir, bu sayede internetteki sonsuz kaynağa erişme imkanı yakalayabilirsin. Zira Türkçe kaynak malum, insanlar kendi çıkarlarını daima üstün tuttukları için kaynak azlığı var. Yok dersen Türkçe kitap alabilirsin, Kodlab Yayınları var fakat pek profesyonel değil. Örneğin ben Programlama'nın P'sini bilmediğim yıllarda HTML&CSS öğreniyordum. Kitap aldım 400 sayfa bayağı zorlamıştı, halbuki yukarıda arkadaşın verdiği yerde hem HTML hem de CSS'i 2 haftada öğrenebilirdim. Fakat o zamanlar ingilizcem yoktu.

Bunun haricinde bence açık kaynak kodlu programlama dili alanında uzmanlaşmak daha iyi fakat iş imkanlarını göz önüne aldığımızda .net daha ağır bastığı için şu an o alanda uzmanlaşmaya çalışıyorum. Ama ileride kesinlikle döneceğim liman Java ve PHP ikilisi olacak.

Edit: "kendimi hızlıca geliştirmek" diye bir terim hiçbir alanda yok maalesef, anca reklamlarda görebilirsin. Onlarda seni tokatlamak içindir.

Hocam ingilizcem üst düzey seviyede. İngilizce kaynak pek araştırmadım açıkcası. İngilizce kaynak bulursam rahatça okuyabilirim ama yazılım terimlerini Türkçe olarak bilmezken daha İngilizce olarak okumam imkansız. Bu yüzden önce terimleri öğrenip sonra İngilizce kaynakları okumayı düşünüyorum. Java ve C# için önereceğiniz Türkçe/İngilizce kaynak veya kitap ne önerirsiniz? Java ve C#'den sonra HTML ve CSS mi geçeyim?

• Bilişim sektöründe Türkçe terim maalesef yok. İngilizce terimlere hakim olman hem daha iyi. Sen genel terimlerden bahsediyorsan; İngilizce'de Variable olarak geçen şey Türkçe'de değişken olarak geçer. Bunun içinde mesleki ingilizce gerekmez bana göre.

Bence şu aşamada HTML/CSS öğren, daha sonra algoritma kitabı alıp biraz C ile ilgilen ondan sonra Java veya C#'a geç. Gerisini kendin getirirsin.

HTML/CSS için yukarıda arkadaşın verdiği link yeterli.

http://www.w3schools.com/html/html5_intro.asp
    http://www.w3schools.com/css/css3_intro.asp

Tabi burada da ayrımlar işin içine giriyor. HTML5 var XHTML var, fakat aralarında pek fark yok. Şu aşamada HTML5&CSS3 öğrenmek daha avantajlı.

• Buradaki kişilerin çoğundan az anlarım bu işlerden ama benim izleyip başarılı olduğum yol şudur

Qbasic
    İyice suyu çıkınca da
    Vb
    Daha fazla performans için
    Visual C++
    Ama Visual CPP den önce dev CPP üzerinde çalış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.