Şimdi Ara

Yazılım öğrenmeye nerden başlamalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlangıç için python vs c# önerdiler daha çok sizce hangisinden başlamalıyım birde kaynak tavsiyesine ihtiyacım var önerebileceğiniz kitaplar , türkçe veya orta seviye ingilizce siteler var mı ? Birde universiteye geçmeden önce yazılım öğrenmek şart mı yoksa sadece bir + olarak mı kalıyor ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ne yapmak istediğine bağlı. Önce basiclere bak google yaz falan ufaktan bi giriş yap if else nedir programlama kavramları nedir falan önce her şeyi yokla. Ben 10 yaşından beri oyunları modlayıp editlediğimden bütün programlama dillerini az çok biliyorum ve söyleyebilceğim tek şey. Tüm Programlama Dilleri nerdeyse birbirine benzer birini öğrendikten sonra diğerini öğrenmek uzun zaman olmaz önemli olan mantığını basiclerini kavraman.

    Çok büyük bir + kalır bu + ile ilerde arkadaşların asgari ücrete çalışırken sen yüksek maaşta çalışırsın.
  • Hocam muhammed mastar diye bir site var ordan c++ ve c# dersleri var sizce onlar yeterli olur mu uni ye kadar yoksa başka kitaplar da onerirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Uni'ye geçmeden aptallığıma ve üşengeçliğime pek kod çalışmadım. Başladıktan sonra Youtube'dan Python baktım, derslere baya faydası oldu. Bizde yazılım derslerinin Python olması ve Python'ın "kolay" bir dil olmasından dolayı ilk öğrendiğim dil oldu. Python'dan sonra da C# geçince çok zorlanmadım çünkü mantığını kavramıştım az da olsa.(Üst düzey bir kod yazdığım yok o ayrı konu :) )

    Benim tavsiyem ne yapacağına karar ver gireceğin üniversitenin derslerine bak hangi dili veriyorlar diye ona göre çalış. Ama tavsiye Python az da olsa bakıp sonra C# geçerseniz daha rahat edebilirsiniz.
  • MrNtlu kullanıcısına yanıt
    hocam peki youtubedan izlediğiniz kişinin derslerini link olarak atabilirmisin
  • Python :
    https://www.youtube.com/channel/UCZNZj3mkdCGJfCoKyl4bSYQ

    https://www.youtube.com/channel/UCfzlCWGWYyIQ0aLC5w48gBQ (Biraz daha üst seviye)

    Unity :

    https://www.youtube.com/channel/UCPXOQq7PWh5OdCwEO60Y8jQ

    https://www.youtube.com/channel/UCYbK_tjZ2OrIZFBvU6CCMiA

    Devamını kafama göre internetten insanların cevaplarına bakarak yaptım. Mesela Google'a "Unity How to add bilmem ne" yazıp insanların cevaplarına bakarak gitmeye çalıştım.




  • ilk öncelikle hayırlı forumlar kardeşim burada konu açtığın için unity hakkında cevap yazıyorum. dil öğreniminde en etkili yol nedir biliyormusun
    " Zorunda kalmak" yani bi yerlerden bakma ilk olarak kelimeleri öğren ve kod yazmak zorunda kal kendim için örnek veriyorum ben unitye 0 kod bilgisi ile başladım gel zaman git zaman c# ile yapılan dersleri izledikçe if nedir nebileyim int nedir biraz kavradım bi gün karar verdim açtım visual studioyu -tabi C# için- başladım yazmaya

    using System.Collections;
    using System.Collections.Generic;
    using UnityEngine;

    public class OyuncuCan : MonoBehaviour {
    public int can;

    private void Start()
    {
    can = 100;
    }

    private void Update()
    {

    }
    }

    bunun anlamı can diye bi sayı tanımladım ve onu 100 yaptım gerisinide

    https://docs.unity3d.com/ScriptReference/

    buradan çözdüm sana önerim acil olarak denemeye başla




  • ingilizce ogren. en temeli o... sonra sorman daha makul...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egmtncakgn kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam, bende arayıştayım ve en iyi sizin tavsiyeniz geldi. aslında çok zor birşey gibi gelmiyor bana sadece mantığını anlamam lazım ama saolsun anlatanlar biraz işi zorlaştırıyor.



    kitap ve video denedim geçmişte ama sarmadı , bu sene boş sayılırım ve öğrenmek fena olmaz.aslında üniversite bölümümle hiç alakası yok ama zevk işte.unity ile bir platform oyunu yapabilirim ve sanırım bunun için c# gerekiyor. ne yapsam acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarımsaklıyoğurt -- 21 Eylül 2017; 0:19:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar Hocam, yazılım öyle he denildiği anda öğrenicelecek bişey ya da net olarak şu bu programlama dili şeklinde öğrenilecek birşey değil malesef. Yazılım öğrenmeden önce bireyin düşünme şeklini, bakış açısını algoritmik ve sürekli açık şekilde tutması gerekmektedir.

    Daha sonradan programlama dillerini(dilini yada..) öğrenmelidir. Bu programalama dillerini öğrenmen senin için elbette + fakat yukarıda bahsettiğim durumu sindirmen öğrenmiş ve uyguluyo olman senin için ++++++++++++++++++++++ hem üniversiteden önce değil hayatın her anında :)

    Programala dili olarak önerimi vereyim yinede. Tabiki C#, başlangıç için kolay anlaşılır, her yerde supporter'ı çok fazladır, daha fazla kaynağı mevcut ve IDE'si Python'ın IDE'sinden daha iyi. OOP öğrendikten sonra Python'a geçmeni öneriririm. OOP'de C#'da çok güzel öğrenirsin :)

    Saygılar,
    İyi Forumlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.