Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliği Nedir? Yazılım Mühendisi Ne İş Yapar? + Maaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilim ve teknolojinin ilerlemesine paralel olarak kimi meslekler yok olma noktasına gelirken kimi meslekler de hayatın merkezine oturmaya başlıyor. İşte bu mesleklerden birisi olan “Yazılım mühendisliği” bu günkü konumuz. Zaten bu mühendislik alanı R10 ile forum donanım haberin konusuna cuk diye oturuyor.

Yazılım mühendisliği alanında gerek yaptığınız programın tasarımı, gerekse yazdığınız kodlar ile sanatsal çalışmalar yapabilirsiniz. Mesela; şu eleman şiir yazar gibi özenerek kod yazmış:

Eğer ilgi alanınıza giriyorsa size bu alanı kesinlikle öneririz. Size her şeyden evvel yurt içinde ve yurt dışında yazılım mühendisliği maaşlarından bahsetmek istiyorum:

Ta 2016 yılında dahi ASELSAN’da mühendislik maaşları 4.400 liradan başlayıp, 15.400 liraya kadar çıkıyormuş. Şimdi enflasyon şu bu derken o maaşlar daha da artmıştır.

Yazılımcıya değerini veren ve yazılımcıların en yüksek maaş aldığı bir diğer ülke Amerika’dır. ABD’de en düşük yazılımcı maaşı yıllık olarak 42.000 dolar yani aylık 3500 dolar gibi bir ücrete denk geliyor. En yükseği maaş ise yıllık 150.895 dolar yani yaklaşık olarak aylık 12.500 dolar maaş veriyorlar.

Lafı uzatmadan, bu bölümü olabildiğince güzel ve detaylı bir şekilde sizlere tanıtabilmek adına bilgisayar mühendisliği konulu detaylı rehberi sizlere hazırladık. Yazılım mühendisliği alanının;
    1- Avantajları,
    2- Dezavantajları,
    3- Maaşları - gelir durumu,
    4- Sahip olmanız gereken nitelikleri,
    5- Sıkça sorulan soruları,
    6- Başarılı olmak için gereken şeyleri,
    7- Çalışma şartlarını,
    8- Ve buraya yazılmaya üşenilen nice sürprizi ve detayı
    Bu yazıda bulabilirsiniz. Okuduğunuza değecektir, zira bu yazı yeterli sayıda kişiden güzel geri dönüş almıştır.

https://www.technogezgin.com/yazilim-muhendisligi-nedir-yazilim-muhendisi-ne-is-yapar/

Bu arada bilgisayar mühendisliği hakkındaki diğer ve hatta daha kaliteli rehberimizi ise şuradan okuyabilirsiniz:

Bilgisayar Mühendisliği Nedir - Özgün ve Okudukça Saran Bir Rehber.html

Teşekkürler. Sizlere de iyi okumalar diler ve kıymetli dönüşleri / yorumları beklerim. (Alıntı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptanyaziyor -- 26 Eylül 2019; 17:54:53 >

• Yazılımdansa bilgisayarı tercih ederim. yazılım mühendisi olmak için o bölüme gitmek zorunda değilsiniz. İngilizce öğrenerek yapamayacağınız hiçbir şey yok. Bilgisayar mühendisliği daha avantajlı geliyor bana.
    Bir de şöyle bir düşünce var millette: sanki yazılımı bitirince şirketler kapışacak onun için. Böyle bişey yok arkadaşlar. Diploma sadece + puan sağlar sizin için ama asla size iş vermez. Üni okumayıp ingilizce + Rusça bilip şu anda çok iyi yerlerde olan bir akrabam var. Adam paranın ***** koydu açıkçası. Teknofestteki genç hackerları gördünüz. Hackerone denilen platformda onlarca liseli boy gösteriyor. Ben işveren olsam onları alırdım açıkçası. Öyle: kazandım rahatım gelsin paralar diyip yatarsanız en fazla başını alırsınız... İyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milleti yanlış bilinçlendirmeyin aselsanda mühendislerin maaşları sabittir ve 15 bin alan yazılım mühendisi de göremedim

doğruysa da bana kanıtını at ben tıpı bırakıp yazılıma geçeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 26 Eylül 2019; 19:28:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.