Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim Depresyondayım (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
18
Favori
57.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
312 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt

    ya eskiden olsa olur derdim ama devlet pratisyenlere çok az vermeye başladı covidle 20yi zor buluyor


    ama uzmanlara haklarını veriyor ve onların da sabiti olsun diğer katsayılar baya artırdılar ve baya kontenjan açıyorlar bu yıl 10-11bin kişi mezun oldu açtığı uzmanlık kadrosu 13-14bin


    ve eskiden 50 olan barajı 45 indirdiler (240 sorundan 70-80 net yaparak uzman oluyorlar) ve barajı geçen de bu son sınavda %75ti


    hatta sağlık bakanlığı sts barajını 35e indirdi tus barajnı da 35 e indircekler diyorlar(yani 240 soruda 45 net yapan uzman olabilecek)


    2 yıl önce de en düşük emekli maaşını 6binde sabitlemişlerdi şu an 2008 öncesi giren birinin en düşük emekli doktor maaşı 7bin


    devlet sağlık çalışanlara bu gibi imkanlar veriyor


    ama mühendislere yani teknoloji geliştiricelere fazla imkan vermiyor acilen kamuda en düşük mühendis maaşı 12-13bin olması gerek emekli maaşlarına zam yapılması gerek özellerde mühendis için en düşük ücretler belirlenmesi gerek


    anca bu sayede gelişebiliriz





  • Ah benim akıllı kardeşim bundan 3 4 yıl önce 9k alabilecek miydi?4 senede asgari ücret 2 katına çıktı neredeyse.4 sene önce işe başlasa alacağı para 5bindi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SporcuPc S kullanıcısına yanıt

    Bilgisayar muhendisliği idi sanirim. Sabancida burslu okudu, orada hocalik yapti sonra amerika ya gittiler. Basit toplamayi yapamayan, ip nin ne oldugunu bilmeyen bilgisayar muhendislerinin yetistigi bir egitim çarkimiz var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ülkenin düştüğü durum gerçekten çok kötü 10 k maaş bile alsan yurt dışında pizza dağıtıcısın 1 yılda aldığı arabayı 10 yılda alamıyoruz örnek : challenger Mustank vs bunda hayvani vergi politikasının da etkisi var maalesef ama en kötüsü dolar kuru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen en azından emeğinin karşılığında 9000 lira alabiliyorsun, başka mühendisler ne yapsin 3000-4000 liraya çalışıyorlar, onlar da emek vermesine rağmen gecinmekte bile zorlaniyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi çek önce kia, toyota falan al sonra satıp mercedes alırsın ikinci el. 9K maaş ile TR de birkaç yıl ötemeli bu işleri yaparsın ama yaparsın. 4-5K alsan yapamazdın.

  • trojana T kullanıcısına yanıt
    A101dr çalışanı kastettim hocam
  • Eğer kira yoksa şu an gidip kredi ile b sınıfı sıfır araç alabilirsin 200-230 civarına sanki. Bide evlenirsen altın maltın gelir of, c sınıfına bile terfi edersin. Şaka bir yana sıkıntı hayalinin araba almak olması bence. Bu arada 9k çöp maaş. Ar.gör ler 7.6k alıyorlar. 3-5 yıl arası deneyimin varsa 9k üzerine rahatlıkla trde iş bulursun.


    Biz haftada 3 gün evden çalışacak 5+ yıl tecrübeli elemana net 10k verecektik 3 ay aradık bulamadık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt

    bu arkadaş biatçı tayfadan ve düpedüz biatçılık yaparak vatan hainliğide yapmış oluyor.


    bu arkadaş ve bunu beğenen 42 şahısda vatan hainidir.


    aksini iddaa eden de vatan hainidir.

  • Ray Malifalitiko desek de vatan haini sayiliyor muyuz hocam?
  • Amerikan bolluğu artık ülkemizi terk etti. Kısa süreli bir Lale devri yaşadık. Yetişemeyen bizlere de bunalım kaldı.

    Not:2012 Golf 7 alamayan adam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xakler

    Tatilimi gezimi kampımı öğrenci olmama rağmen ben de yapıyorum burslarımla, işi siz bayağı abartmışsınız size kalsa herkes aç çöpten ekmek toplayıp kemiriyor lol... Daha yeni arkadaş grubuyla Abant gölüne sıfır bi villa kiraladık orada 3 gece geçirdik, villa ücreti yol köprü benzin ücreti alkol ücreti yiyecek ücreti derken kişi başı 400 verdik. Fethiyede 10 gece geçirdim tam pansiyon otel içecek yiyecek her şey dahil 1.250 verdim otele. 500 de uçak ve diğer masraflar tuttu. Öğrenciyim ve 2-3 aylık bursumla bunları yapabiliyorum öyle varlıklı bir aile değiliz kimse çıkarıp paramı vermedi. Asgari ücret alanlar da gezisini tatilini yapıyor illa herkes gidip 5 yıldızlı otelde süper lüks bir tatil yapmak zorunda değil.

    Almanyada 4 sene yaşadım, diğer gittiğim ülkelerde de 2-3 ay geçirdim. Konu sahibi araba dediği için ben de araba üzerinden gidiyorum tabi ki neymiş beyefendi işe girmiş mercedes alacakmış. TR'deki % mercedes oranı yurtdışı ile neredeyse aynı almanya hariç, orası da kendi üretimleri bir zahmet yüksek olsun.

    Her ülkede ayda 3-4 kez et yiyen insan var, her ülkede aç var evsiz var, her ülkede işsiz var. Ben zaten Almanya'nın daha iyi olduğunu söyledim aksini iddia etmedim, sadece sizin söylediğiniz kadar bir fark yok ortada bunu belirttim. Yurtdışını bilmeyen birisi foruma baksa her avrupalının lüks evi, villası falan var sanacak  

    Reddit 4chan falan yabancı platformlarda da çok takılıyorum o ağzınızın suyu aka aka baktığınız Almanyada da insanlar sorunlar yaşıyor, maddi problemler yaşıyor, onlar da kız bulamıyor, onların da forumları var feministlere sövüyorlar redpill blackpill konuşuyorlar. Onlar da insan ve aynı sorunları yaşıyorlar anlayacağın. Foruma kalsa avrupa bir ütopya tek sorunu olan memleket bizimki. Ben bunun yanlışlığını anlatmaya çalışıyorum.

    Vasıfsızsan git yurtdışına orada garsonluk yap, ama örneğin yüksek mühendissen uzman doktorsan almanyada alacağın para 5 bin euro, burada 20 25 bin alacaksın. Avrupa sosyalist bir yer lise öğrencisi işe girer 2-2.5k alır, doktor olan 4k alır böyle bir yer. Vasfın, eğitimin çok bir değeri yok süper kalifiye bir eleman değilsen eğer ki o da zaten zor parmakla gösterilen kişiler bunlar.

    Ne bursuymuş bu? Benim Koronadan önce üniversitede gördüğüm öğrenciler devletin verdiği 500 lira kredi ile kira ödeyip üstüne hamallık, geçici garsonluk gibi geçici işlerde çalışıp ancak karınlarını doyuruyorlardı.



    Ben de zaten gidip herkesler mersedes alsın demiyorum, 25 senelik küf tutmuş arabaların ucuzu 40bin liradan başlıyor, aldıktan sonra verdiğin küçük küçük vergiler de cabası. Bir asgari ücretli 2 yıl bunun için mi çalışsın? Sürekli lüks düşkünlüğünden gem vuruyorsun, mantık hatası(safsata) yapıyorsun. Kimse burada lüksden bahsetmiyor. Kimse burada ev almaktan bahsetmiyor. Keza örnek verebileceğin tek meslek de doktorluk. Gelmiş onlar da kız bulamıyor diyorsun  


    Yine dediğim gibi kimse asgari ücretle onu bunu alsın diyen de yok, forumda geçmiş postlarımda da görüldüğü üzere bunun en çok üstüne basan da benim, zaten kapitalizm olduğu yerde herkes her şeyi alacak diye bir şey olmaz. Ancak yıl olmuş 2021 artık milletin yediği yemek jumbo karides değilse, en azından ayağını yerden kesecek bir külüstür de olsa bir araba lüks ise, orada bir sorun vardır.


    edit2:m yokmuş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhan/ -- 18 Ocak 2021; 19:19:35 >




  • Sende ki bilgi ben de olsa şimdiye uzamıştım. Yaptığım meslek için gideceğim ülkenin dilini çok iyi kavramam gerekiyor, network dili evrensel fakat anlaşamadığın için el kol bağlı. bazen uzaktan hebele hübele yapıyorum yurt dışı firmalarla ama terminoloji harici anlaşamıyoruz.

  • yurtdışında yazılım mühendisleri altlarına güzel arabaları çekip lüks içinde yaşarken yurdum insanı "sen de çok şey istiyorsun" diyerek bu emek sömürü düzenine çanak tutuyor. araba sahibi olmak lüks değildir kardeşim senin ülken fakir ondan sana lüks geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamingLight -- 18 Ocak 2021; 15:24:51 >
  • Evet malesef, çok kaliteli bir mesleğiniz var ve diğer tüm meslekler gibi iyi bir yaşamı hak ediyor. Ama dediğiniz gibi 9k çok görülen maaş yıllık gidersiz hali çok yetersiz kalıyor. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır
  • Seni en iyi anlayanlardan biri benimdir sanırım.Denizciyim 1 yıl içinde araba yada ev alabilmem lazım ancak alamıyorum.Araba için B segment sıfır anca alabiliyorum.Ev ise krediye girmeden zor.3-4 yılımin denizlerde geçmesi lazım.Sistem verdiğinden çok senden götürüyor.Kapitalizm tam işlemiyor burada.Firsatcilik yapanları saymıyorum bile.Sermaye kontrolü şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 18 Ocak 2021; 15:44:29 >
  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    2000 model arabanın ederi 500 dolar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikada, büyük bir şirkete girebilirseniz, stajyer olarak 10k maaş, yazılım mühendisi olarak, muhtemelen aylık 20-30k dolar maaş alırsınız. Yani, 1 ayda sıfır Mustang alıyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.