Şimdi Ara

Yazılım Mühendisiyim Depresyondayım (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
649
Cevap
18
Favori
57.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
312 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuzhan/

    Ne bursuymuş bu? Benim Koronadan önce üniversitede gördüğüm öğrenciler devletin verdiği 500 lira kredi ile kira ödeyip üstüne hamallık, geçici garsonluk gibi geçici işlerde çalışıp ancak karınlarını doyuruyorlardı.



    Ben de zaten gidip herkesler mersedes alsın demiyorum, 25 senelik küf tutmuş arabaların ucuzu 40bin liradan başlıyor, aldıktan sonra verdiğin küçük küçük vergiler de cabası. Bir asgari ücretli 2 yıl bunun için mi çalışsın? Sürekli lüks düşkünlüğünden gem vuruyorsun, mantık hatası(safsata) yapıyorsun. Kimse burada lüksden bahsetmiyor. Kimse burada ev almaktan bahsetmiyor. Keza örnek verebileceğin tek meslek de doktorluk. Gelmiş onlar da kız bulamıyor diyorsun  


    Yine dediğim gibi kimse asgari ücretle onu bunu alsın diyen de yok, forumda geçmiş postlarımda da görüldüğü üzere bunun en çok üstüne basan da benim, zaten kapitalizm olduğu yerde herkes her şeyi alacak diye bir şey olmaz. Ancak yıl olmuş 2021 artık milletin yediği yemek jumbo karides değilse, en azından ayağını yerden kesecek bir külüstür de olsa bir araba lüks ise, orada bir sorun vardır.


    edit2:m yokmuş



    Alıntıları Göster
    Hamallık :'D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • işte sizin gibi ağlamak yerine hayatımı yaşıyorum.   senin vizyon anlayışın anca bir metal ve taştan ibaretse haklısın senin vizyon anlayışına dahil olmak istemem. kafalar bomboş, hayalleriniz anca bu kadar. böyle yaşamaya devamkeee  

  • bro bunlara anlatamazsın, boşver. aynı fikirdeyim ama millet daha nasıl yaşayacağını bilmiyor  

  • Söylediklerine katılıyorum. Keşke böyle olmasa. İçini rahatlatacaksa başka bir örnek vereyim İngiltere Ford da 5000 pound gibi bir paraya çalışan bir arkadaşım var.2 ev arkadaşıyla evini paylaşıyor. Kirası çok yüksek. Arabası da yok. Sağlık giderleri çok yüksek. Yani oralarda da işler çok kolay olmayabiliyor. Başka ülkelerde de benzer örnekler var. Özetle her ülkenin iyi yönü kötü yönü var. Bizde bu ülkede daha iyi şartlar için çalışmalıyız. Eğer ülkene inanmıyorsan yurt dışında çalışıp saç ektirmek, diş yaptırmak vb. hizmetler için gelir kalan zamanda yurt dışında yaşayabilirsin. Olaya ekonomik bakıyorsanız en mantıklısı bu. Meslek de müsait.
  • Son 5 yıldır kazancım düşüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-65F711D5E

    bro bunlara anlatamazsın, boşver. aynı fikirdeyim ama millet daha nasıl yaşayacağını bilmiyor  

    Bilerek yapıyorlar, bir bakire olmayan kız konusu, iki öğretmen konusu, üç şu kadar maaşla geçinemiyorum konusu, canı sıkılan üç ayda bir bu konulardan birini açıp, gelen sayfalarca yorumdan zevke gelip millete sataşarak stres atıyor. Ben önceden kimin ne kadar maaş aldığını yeminle bilmezdim, ayıptı böyle şeyler. Şimdi basit bir memurluğa atanan benim maaşım şu kadar diye ortalarda geziyor. Yakın birisi uzman yardımcılığına atanmış, annem diyor kız 8 bin lira alacakmış, bak daha çalışmaya bile başlamadı, hemen maaşım şu kadar diye caka satıyor. Senin maaşın beni ne ilgilendirir. İnternetten uzman yardımcısı maaşlarına bakıyorum 6 küsür falan, bir de yalan söylüyorlar. Sana yeten para, en güzel paradır, millet yetirmeye değil borçlanıp borçlanıp hep daha fazlasını istemeye odaklanmış. Bu insani değil, hayvani bir dürtü. İnsan yanı biraz ağır basan böyle şeyleri konuşmaktan ar eder





  • bro bunlar hep işsiz taifesi belliki, fazla sallamıyorum o yüzden  

  • Ağladığımı nerden çıkardın kıreyzi programmerrrrr. Bende hayatımı yaşıyorum merak etme ama saatlerce kar kış demeden çalışıp hayatını yaşayamayanları görmezden gelemiyorum bilader. Aramızdaki en büyük vizyon farkı bu. Bir metal ve taşa insanlar ömrünü vermesin diye konuşuyoruz sen anca gevşek gevşek atıp tutuyorsun. Yol al brocum.

  • Namaste. kullanıcısına yanıt

    Ahahahah, diyecek laf bulamadığın nasıl da belli.


    burada çoluk çocuğu kandırmaya devam, aylık maaş yok demiş bir de :). Hadi canım ya, yıllık maaş var diye aylık maaşı söyleyemiyor muyuz? Bu nasıl bir zeka?


    ve evet hala ısrarla alabilir diyorum, Kanada’da bile 3 yıl tecrübeli yazılımcılad 90-110K arası alıyor yıllık. He bak bu sefer senin anladığın dilden konuştum yıllık yazıyorum. Yıllık yazmayınca beynin basmıyor çünkü aynı şey olduğuna.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opricnik kullanıcısına yanıt

    Eyaletine göre değişir bu doğru, fakat şuan yaşadığım montreal şehrindeki ucuzluğa rağmen 10 bin kanada doları almak hayal değil. Juniorlara yıllık 90-110 arası teklik ediyorlar önceki tecrübelerine göre.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    boş tatava yapma
  • Maalesef hocam durum gerçekten öyle, hakikaten çoğu insana göre iyi kazandığımızı düşünüyorum eşimle birlikte ortalama aylık gelirimiz oldukça iyi ayrıca şirket arabam var benzine hgsye kuruş ödemiyorum. Biraz peşinatı zar zor ailemizin yardımlarıyla toparlayıp ev kredisine girdik, çocuğun harcamaları krediler mutfak alışverişi yeme içme derken 5 kuruş kenara koyamıyoruz artık. Popomu sıksam tabi ki kenara para koyarım ama bu dünyaya çile çekmeye mi geldik bütün çalışmalarımızın karşılığında rahat rahat bir ev bir araba alamıyoruz, tonla borca girip hayatımızı ipoteğe koyuyoruz bu sefer de bir şey yapacakken ulan almasak mı yapmasak mı diyecek duruma düşüyoruz.
  • Hadi yallah o zaman ne diyelim :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babamın 25 yıllık tecrübesine rağmen aldığı maaş 50bini hafif aşıyor ve 3 çocuk yetiştiriyor. Sizin ise sızlandığınız durum komik. Daha iş tecrübeniz yok, 1 yılda kurduğunuz hayale bak. Tamam ülke rezil bir halde, ülke tamamen berbat bir durumda. Kimse hak ettiğini almıyor ama baya baya "sol çomar" nitelemesinin doğmasına neden olan bir yazı olmuş. Size demiyorum bunu. Sadece görüş.


    düzenleme: ev kira




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolog2010 -- 18 Ocak 2021; 18:24:53 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Senin tıplı olduğuna inanan adamın kafasını s


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mokaramokar M kullanıcısına yanıt

    Londra, Paris özellikle de New York gibi metropollerde yaşamak zengin işi. Kiralarda öyle. Metrekare başı çok yüksek fiyata satılıyor bu şehirlerde. New Yorka işi düşen mesela New Jerseyde yaşamak durumunda kalıyor. Bizdeki İstanbul Avrupa Yakasında Beyoğlu-Beşiktaşta çalışıp anadolu yakasında oturuyormuşsun gibi düşün. Araba alsan ki o da çok pahalıya mal olur yürütme masrafı o şehirlerde. Şehir kaldırmıyor açıkçası. Ülkeye mal etmemek lazım. Londra dışında gayet yaşar arkadaşın.

  • Paranı değerlendirmeyi öğren yazılım kardeşim, kafası çalışan adam türkiye de parasını katlar. Bir yerlere yatırım yap yazılımcısın şu kafayı nasıl kullanamıyorsun hayret

  • Kelise kullanıcısına yanıt

      

  • orh01 kullanıcısına yanıt

    boşverin hocam kafasını kullanan onu da yapar 

  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt

    mühendis adama da parayı hor göreceksek nasıl bir toplum haline dönüştük


    9bin para mı hocam hem de yazılımcı için şaka mısınız yaa


    9k para demek hiç yemeden 15-20 yıl çalışsa 1 tesla araba zor alır


    mühendislerimiz onu da 1-2 yıl çalışmayla alamayacaksa ooo söze gerek yok

  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.