Şimdi Ara

Yazılım mühendisi olabilmek için hangi bölüm benim işime daha çok yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazılım mühendisi olmak istiyorum,bana sayısal bölüm mu yoksa dil bölümü mü daha çok işime yarar .tavsiyeleriniz nelerdir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Sayısal
  • Tabi ki sayısal.Yanlış anlamayın ama size bir şey söyleyim tek başına yazılım mühendisi olmak biraz kuru olabilir.Şöyle ki yazılım genelde başka bir mühendisliği bilmeni gerektirir az da olsa.Tabi ki bu bahsettiğim daha profesyonel olan yazılımlar için.Eğer amacınız genel mobil uygulama geliştirmek,web sitesi tasarımcılığı gibi mühendislik bilmenizi gerektirmeyen alanlardan gitmekse o zaman başka yazılım mühendisliği okuyun. Ama gidip de CAD programı geliştiren bir firmada yazılımcılık yapacaksanız bu işleri sizin için zorlayabilir.Ben bu alanlarda pek bilgili değilim genel olarak iş anlamında sadece yeni yeni kodlamayla uğraşan biri olarak düşüncelerim.Basitçe yazılım bir dil gibidir herkes konuşabilir ama şiir yazmak belli bir edebiyat eğitimi gerektirir.
  • Öncelikle, İngilizce öğrenmek zorundasın. Bu konu tartışmaya kapalı. Lisede tercih etmen gereken dal olarak da sayısalı tercih etmen lazım çünkü 1) Üniversiteler sayısal puanıyla bilgisayar/Yazılım Mühendisliğine öğrenci alıyor 2) İngilizce gibi Matematik de bilmen lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mîr Mihemed -- 20 Temmuz 2020; 21:46:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.