Şimdi Ara

yazı okuyup belgesel izleyecek seviyede ingilizce nekadar sürede öğrenilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yazı okuyup belgesel izleyecek seviyede ingilizce ne kadar sürede öğrenilir her yerde ingilizce
    ne kadar sürede öğrenilir diye konu var ama benim konuşmak gibi bir derdim yok yabancı makaleleri kitapları (edebiyat türü değil) okumak ve yabancı belgesel izlemek için öğrenmek istiyorum okuyacağım şeylerinde teknik bir konuda neyin nasıl olduğunu ne olduğunu anlatacak şeyler olucak veya anı benim bu şekil ingilizce öğrenmem ne kadar sürer günde en az yarım saat çalışırsam

• 4 yıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.JohnWatson

Ülkemizde 2.sınıftan 12. Sınıfa kadar çok güzel bir şekilde tam 10 yıl boyunca İngilizce eğitimi veriliyor. Bu kadar üst seviye İngilizce eğitimi olup herkesin şakır şakır konuştuğu İngilizceyi sizin bilmemenizde bi garip

o bahsettiğiniz eğitimle şakır şakır konuşan hiç kimseyi görmedim ben
  • quote:

Emin misiniz ?
     yazı okuyup belgesel izleyecek seviyede ingilizce nekadar sürede öğrenilir

kesinlikle eminim anadolu lisesi bitirip çok iyi bölüm okuyup ingilizce kursuna giden bir süre kişi var o okulda öğrendiğin ingilizceyle anca derdini anlatırsın hani bunu geçtim üniversitelerde neden ingilizce hazırlık var dediğin gibi olsa ingilizce hazırlık olmazdı

• Simdi baslasan yaza baklavalar cikar kanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam ağız tadı ilke bir ironi yaptırmadınız resimde attım o kadar

hocam resimden bir şey anlamadım ki e formdan böyleleri de çıkıyor :D siz ne diyorsunuz o zaman benim işe
  • ingilizcede 170 bin'in üstünde kelime var hesabı sen yap bir belgeselelde ortalama 5.000 kelime falan vardır yada makalede 1.000-2000 arası kelime desek iyi derecede hakim olabilmek uzun yıllar gerekli,ben 96 senesinden beri ingilizce görüyorum 30.000 civarı falandır bildiğim kelime sayısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 21 Ocak 2016; 2:46:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 sene.

• hadi okumak neysede dinlemek sıkıntı.kulağının telaffuzlara alışık olması lazım yoksa tom ve jerry gibi sadece izlersin.

• İngilizce gramer olarak çok basit bir dil. Düzgün çalışırsan ve kitap okuyup kelime tekrarı yaparsan 6 ayda çok rahat öğrenirsin.
  • Bir hafta 10 gün arası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 ayda öğrendim şahsen fakat özel terimler için o alanda çalışıyor olmak veya ilgi alanınız dahilinde takip ediyor olmanız gerek. Jargonu öğrenmek yıllar alır benim dediğim edebi metinler için. Jargon içeren kendine has terimleri olan makaleleri okurken hala sözlük kullanırım. Dediğinizin mümkün olması için benim dediğim gibi ya o alanda çalışıyor olacaksınız ki sürekli kullanasınız o özel kelimeleri ya da ilgili olup sürekli takip edeceksiniz. Ayrıca terimler için can sıkmaya gerek yok standart bir İngiliz bile bilmiyordur onların çoğunu. Şöyle düşünün siz bütün Türkçe kelimeleri biliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

İngilizce gramer olarak çok basit bir dil. Düzgün çalışırsan ve kitap okuyup kelime tekrarı yaparsan 6 ayda çok rahat öğrenirsin.

kitap okuma konusunda sıkıntı yok bir zaten amaçlarımdan biride o
  • quote:

Orijinalden alıntı: BÖCCÜK ♂

7 ayda öğrendim şahsen fakat özel terimler için o alanda çalışıyor olmak veya ilgi alanınız dahilinde takip ediyor olmanız gerek. Jargonu öğrenmek yıllar alır benim dediğim edebi metinler için. Jargon içeren kendine has terimleri olan makaleleri okurken hala sözlük kullanırım. Dediğinizin mümkün olması için benim dediğim gibi ya o alanda çalışıyor olacaksınız ki sürekli kullanasınız o özel kelimeleri ya da ilgili olup sürekli takip edeceksiniz. Ayrıca terimler için can sıkmaya gerek yok standart bir İngiliz bile bilmiyordur onların çoğunu. Şöyle düşünün siz bütün Türkçe kelimeleri biliyor musunuz?

zaten okuyacağım çoğu şey havacılıkla ilgili alanım o çoğunlukla birde belgeseller var onda güzel olan her şeyi izlerim :)

• arkadaşlar hepinize teşekkür ederim peki çalışmaya nereden başlayayım ingilizce için gerekli 1000 kelime var ben onlarla başlamayı düşünüyorum
  • güncel
  • Ben lisede hazirlik okudum. Rahatca soyleyebilirim ki normal okullarda verilen ingilizce derslerinde gordugunuz ingilizce cok hafif kaliyor. Genelde konusmaya yonelik degil sadece grammer ve kelime ogretiyorlar. Ben hazirligi gecen sene okudum. Suanda upper intermediate derecesinde ingilizcem var. 1 sene cok yogun gecmedi ama rahatti. Fakat bunu gelistirmek ve akici hale getirmek benim elimde. Ne kadar yabanci seyler izlerseniz kulaginiz o kadar alisir. Ben 1 senede yavas yavas ogrendim ingilizceyi. Fakat vaktiniz yoksa, siki calisirsaniz 6ayda kaparsiniz olayi. Sonrasinda da zaten izleye izleye okuya okuya hersey oturur. Calismak icinse biz oxford un solutions kitaplarini kullaniyoruz. Seviyeli bir sekilde anlatiyor. Onlardan alarak baslayabilirsiniz. Sahaflarda cok uyguna var.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphi_abi -- 24 Ocak 2016; 21:05:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliparlakci

Ben lisede hazirlik okudum. Rahatca soyleyebilirim ki normal okullarda verilen ingilizce derslerinde gordugunuz ingilizce cok hafif kaliyor. Genelde konusmaya yonelik degil sadece grammer ve kelime ogretiyorlar. Ben hazirligi gecen sene okudum. Suanda upper intermediate derecesinde ingilizcem var. 1 sene cok yogun gecmedi ama rahatti. Fakat bunu gelistirmek ve akici hale getirmek benim elimde. Ne kadar yabanci seyler izlerseniz kulaginiz o kadar alisir. Ben 1 senede yavas yavas ogrendim ingilizceyi. Fakat vaktiniz yoksa, siki calisirsaniz 6ayda kaparsiniz olayi. Sonrasinda da zaten izleye izleye okuya okuya hersey oturur. Calismak icinse biz oxford un solutions kitaplarini kullaniyoruz. Seviyeli bir sekilde anlatiyor. Onlardan alarak baslayabilirsiniz. Sahaflarda cok uyguna var.

Edit: imla

teşekkür ederim ederim bu siteyi buldum bana güzel gözüktü siz ne düşünüyorsunuz https://www.duolingo.com/

• kusura bakmayın da 6 ayda ancak hello how are you olur yani ötesi olmaz
    türkün konuştuğunu anlarsın ama amerikalının ingilizin konuştuğunu anlamazsın bu iş öyle grammerle dersle olmaz gideceksin babalar gibi ingilizce konuşulan ortamlarda yatıp kalkacaksın öyle bir iki ay da değil 6-7 ay kalman lazım ki kulak iyice aşina olsun
  • Hocam sıfırdan kasarsan min 6-7 aya a2 kitaplar okursun önemli olan kelime dağarcığı gramer kolay zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.