Şimdi Ara

Yazı Dizisi 1 'ARAMA MOTORLARINA KAYIT' ; (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
185
Cevap
0
Favori
24.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ibra: onemli olan hangi anahtarlar ile arama yaptigin ve bu aramalarda kacinci sirada oldugun...

senin sitenin adı nedir "www.beyinfirtinasi.com.tr.tc"

google gibi arama motorlari girdigin anahtarlari ararken bu isi belli bir sira ile yapar. ve ilk once de suna bakar: varitabanımdaki url girilen anahtarlari iceriyor mu?

simdi senin girdigin kelimeler zaten url ile ayni. dolayisi ile bu hicbir sey ifade etmez. zaten "beyin fırtınası" anahtarlarını bilen adamwww.beyinfirtinasi.com diye yazar demi? dolayısı ile bu aramaya bile girmez aslinda..

yani kisaca olay su senwww.yahoo.com u ararken google a yahoo mu yazıyorsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 14 Ekim 2004, 21:59:47 >

• tamam, teşekkürler cezve.
  • OK KAPTAN TEŞEKKÜRLER.
  • peki cezve, bu mantıktan gidersek 1. sırada benim forum olması gerekmez mi, url sinde beyin fırtınası kelimesi geçmediği halde neden benden önce gelir ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibra

peki cezve, bu mantıktan gidersek 1. sırada benim forum olması gerekmez mi, url sinde beyin fırtınası kelimesi geçmediği halde neden benden önce gelir ki?

1. sirada url ye bakar demek, sadece url ye bakar demek degildir ki.. sira olayi olani tam olarak karsilamaz dogrudur. var olan olayi somutlaştirmak icin verdigim bir ornek. gercekte olan biraz daha karmasik..

bu dediklerinizin hic birini yapmadım dememis miydin! cevabı bulmak cok zor degil sanırım.. kaldi ki olay burda yazilanlar kadar da degil. ornegin senin sitenin url si baska kac degisik sitede geciyor yada icerik tekrari var mi! bunlara bile bakar arama motoru...
  • ziyaretçi sayın ve anahtar kelimelerde çok büyük önem taşır bu ne4denle aktif siteler hiç bir işlem yapmasada ön plana çıkar. ama yapılan işlmeler bu süreci hızlandırır..

bilginize ..
  • Burada tarif edilen yöntemle sitemin gogle'da görünmesini sağlamaya çalıştım ama aradan geçen bunca zamana (2 ay) rağmen hiçbir gelişme olmadı. Bunun sebebi ne olabilir ?
    web adresi;www.gorgulusigorta.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goragorn -- 18 Ekim 2004, 10:29:31 >
  • goragorn: sitede bir tane yazı yok ki full resim. google yazı icerigi avlar biliyorsun yaz yani yaz...
  • evet sizin site paso resim tabi çıkmaz.
  • Tamam ama konulara girildiğinde tümünün açıklamaları detaylı olarak var, ana sayfalarda mı resim olmaması lazım ?
  • Merhaba arkadaşlar, Google benim sitemin sadece giriş sayfasını indexliyor. ? & karakterlerinden sonra gelen string kısmı indexlemiyor. Dolayısı ile asıl indexlenmesi gereken sayfalar yok (www.xxxx.com/default.asp?bolum=yazilar&yazino=3) gibi. Bazı sitelerin bu şekilde indexlendiğini görüyorum. Acaba ben bir yerde yanlışmı yapıyorum. Saygılar.
  • beyin fırtınası şeklinde aratmışsın site adı şeklinde genelde bu tarz aratmalartda zaten ilk sırada çıkarsın. burda önemli olan forum vb.. tyanımlamalarla kaçıncı sırada çıktığındır...

bilginize ..
  • acaba benim sorumada bir cevap varmı
  • Kaptan binbaşım senim sorunun bir çözümü varmı acaba
  • @mirasyediler

kusura bakma ya arkadaşım gözümden kaçmış yazdığın. hemen cevaplim..

bunun içinde bir parametre yazılabilir. şu anda kişisel bilgisayrımda değilim evden bi bakim tets edim elbett buluruz çözümünü ..

sen canını sıkma ..
  • teşekkür ederim kaptan heyecanla bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: goragorn

Tamam ama konulara girildiğinde tümünün açıklamaları detaylı olarak var, ana sayfalarda mı resim olmaması lazım ?

örümcek senin sitene geldigi zaman sayfada yazilari ve linkleri arar. senin sayfada ikiside yok. ana sayfadaki appletleri kaldirmak istemiyorsan sayfanin en altina butun linkleri koy(ornek <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=1241595&url=http://www.gorgulusigorta.com/YANGIN.htm" data-href="http://www.gorgulusigorta.com/YANGIN.htm">yangın</a> şeklinde) boylece örümcek sayfada dolaşabilsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mirasyediler

Merhaba arkadaşlar, Google benim sitemin sadece giriş sayfasını indexliyor. ? & karakterlerinden sonra gelen string kısmı indexlemiyor. Dolayısı ile asıl indexlenmesi gereken sayfalar yok (www.xxxx.com/default.asp?bolum=yazilar&yazino=3) gibi. Bazı sitelerin bu şekilde indexlendiğini görüyorum. Acaba ben bir yerde yanlışmı yapıyorum. Saygılar.

mirasyediler, simdi olay su; örümcekler dinamik sayfalara ait olan url(query string li url) leri sevmiyorlar. cunki butur url leri kataloglamaya(daha türkçesini bulamadim index in) kalktigi zaman donguye girme gibi sorunlarla karsilasabilir(aslında bu örümcek icin degil de daha cok site icin problem sayilir, bant genişligi sınırına anında ulaşabilir). bir de butur sayfalar genellikle cookie ler yada session lar la desteklenir, bu tur durumlarda da örümcek için görünmez olur. o yuzden butur sayfalar kataloglanmaz. site kataloglanırken örümcek "?,=,&,%" gibi karakterlerle karsilastigi zaman alt duzeylere inmez.

ha simdi diyeceksin bazi sayfalar neden kataloglanmis, o da soyle eger dynamik sayfalara ait url ler bir statik sayfada linklenmis ise o zaman sadece bir duzey dinamik url ile sınırlı kalmak koşulu ile kataloglanır. ama genede bu olay butun siteler icin bu gecerli degil sitenin puanina filan, zartina zurtuna bagli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 26 Ekim 2004, 15:16:00 >

• cevabın için teşekkür ederim cezve binbaşım. Peki bunun bir çözümü olabilirmi mesela google geldiğinde bu query'leri statik gibi gösterebilirmiyiz replace ile felan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mirasyediler

cevabın için teşekkür ederim cezve binbaşım. Peki bunun bir çözümü olabilirmi mesela google geldiğinde bu query'leri statik gibi gösterebilirmiyiz replace ile felan.

elbet var bir tane degil hemde...
    ama simdi bir oyun organizasyonu var oyun bolumunde.. gerceklestirebilirsek catir catir age of empires oynayacaz.. sora donecem ben sana....
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.