Şimdi Ara

yaz geldi yüzme problemim var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yüzme problemim var.ayağım kumda iken herkes gibi güvendeyim ama yanlışlıkla yüzerken ayağım yerden kesildiğinde yüzüm sapsarı oluyor.o zaman hemen kulaç atıp ayağımı kuma getirmeye çalışıyorum.ama benim istediğim biraz daha ilerlerde şöyle rahat rahat gezinmek.ben şu stili hep merak ettim, tarifini verip siz bana anlatırsanız çok memnun kalırım.

şöyle, kafam tamsuyun çizgisinde, (boğazıma kadar) eller hiçbir şekilde dışarı çıkmıyor.iki elin ile hep dışarı doğru açıyorsun (suyun içinde).bu stilmidir bilmem ama hep merak etmişidir.ben denedim yerimde saydım çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truehawk -- 24 Mayıs 2012; 11:35:58 >

• Senin deniz fobin var galiba bunu yenmek için yüzme bilen biriyle deniz bisikleti kiralayın uzaklara açılın sonra denize atla ve orda yüzmeyi dene yada deniz yatağıyla yani en azından tutunacak birşeyin olsun
  • Yuzme bilen bir arkadasinla yavas yavas acil suya batmamak icin kollarini suya paralel olarak hareket ettir bunlari yaparken agzini acik tutma su yutarsan panik olabilirsin sonrada serbest stil yuzmeye baslayabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım öncelikle korkulacak birşey yok panik yaparsan gidersin ilk sakinleş omuzlarına kadar derinliğe gel ama ayakların kumdayken, biraz ayaklarını kaldır bağdaş kurarmış gibi yap ayaklarını arkaya doğru uzat bi kaç kulaç at sonrası gelicek ama önce sakinleşmelisin panik yaparsan hiç çözemezsin sorunu.
  • öneriler için teşekkürler arkadaşlar, daha önerilere açığım.bu arada bende su yüzeyinde durma problemi var sadece.onun haricinde deniz derinliği isterse 100 metre olsun ama ben o anda kulaç atıyor olacağım, yani hiç durmayacağım.keşek derinlikte birde kalabilsem.
  • Hocam benimde boyle bir problemim vardı. Sans tavsiyem 1-2 yüzme. Bilen arkadaşınla yüz onların yanında. Ayakların kıyıda olsa bile havada tut öyle biraz yüz,açıl sonra daha korkmassın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya denizin altında ayağını balık kaparsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.sakin olacaksın
    2.derin yerde olduğunu düşünmeyeceksin
    3.ayaklarını hafif ve seri bir tempoylayukarı aşağı bisiklet çevirir gibi yap.

önce bunu ayaklarının yere değidiği yerde dene ayaklarını havaya kaldırıp sonra yavaş yavaş derinlere git ama yavaş yavaş birden en derine gitme
  • Birincisi senin söylediğin still kurbağalama oluyor ve o çok zor bir stilldir.
    Ayağın kumdan kalkınca korkmanın sebebi muhtemelen boğulma tehlikesi atlatmışsındır o yüzdendir.Ben 10 yıldır lisanslı yüzüyorum 8 yaşımda lisans aldım kendime suda çok güvenerim fakat birgün geri takla atarken bir an ters hareket yaptım belim ciddi manada acıdı sanırım dalga vurdu ve ikiye ayrılacak gibi oldum.O günden itibaren takla atmaya korkuyordum ama sonra bir özgüvenle denedim hiçbirşey olmadı tekrar güvenimi kazandım.Boğulmayacağını bildiğin bir mesafedeysen en kötü kafa üstü kuma girersin ama elllerinle bastırarak yine çıkarsın rahat ol unutma panik olursan boğulursun.
  • valla açık söylüyorum benimde öyle bir korkum vardı,
    şöyle diyeyim birgün o cesareti içinde hissedeceksin tek başına açılacaksın

mesela bak sana örnek olsun
    ben başta bu dediğin durumdaydım ,zamanla biraz cesaret ile derin sulara gidip yüzüp dönüyordum,( biliyordum ki ayağım yere değmeyecek bende panik olacağım o yüzden u dönüşüyle aynen geri yüzüyordum)
    sonra boy verip hemen kıyıya yüzeyim dedim zamanla alışılıyor,tavsiyem palet kullan ileri gidersin hem uzun olunca bir nevi ayağın yere değmiş olur zamanla alışırsın suda daha fazla zaman geçirmene bağlı bir olay bence

bu yaşıma geldim hala gönül rahatlığıyla boy veremem ama ilk seferi yaptıktan sonrası rahat oluyor
  • arkadaşlar herkesin mesajını okudum hepinize teşekkür ederim öncelikle.bu aralar yazlığa gideceğiz ve bu yazdıklarınızı deneyeceğim.fakat aklıma bir soru takıldı, ayağım kumdan çekildiği zaman oksijen alılverişi yapmamın yanı sıra elimi ve ayaklarımı hafiften çırpıcakmıyım batmamak için yoksa tam tersi hiçbirşey yapmayacakmıyım.yani hareketlerinide belirtirseniz çok mutlu olurum,herkese teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: truehawk

arkadaşlar herkesin mesajını okudum hepinize teşekkür ederim öncelikle.bu aralar yazlığa gideceğiz ve bu yazdıklarınızı deneyeceğim.fakat aklıma bir soru takıldı, ayağım kumdan çekildiği zaman oksijen alılverişi yapmamın yanı sıra elimi ve ayaklarımı hafiften çırpıcakmıyım batmamak için yoksa tam tersi hiçbirşey yapmayacakmıyım.yani hareketlerinide belirtirseniz çok mutlu olurum,herkese teşekkürler...

ayaginin yetmedigi yerde bacaklarinla bisiklet cevirir gibi yada kollarini marti kanati gibi cirpmazsan batarsin zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pachenkov

quote:

arkadaşlar herkesin mesajını okudum hepinize teşekkür ederim öncelikle.bu aralar yazlığa gideceğiz ve bu yazdıklarınızı deneyeceğim.fakat aklıma bir soru takıldı, ayağım kumdan çekildiği zaman oksijen alılverişi yapmamın yanı sıra elimi ve ayaklarımı hafiften çırpıcakmıyım batmamak için yoksa tam tersi hiçbirşey yapmayacakmıyım.yani hareketlerinide belirtirseniz çok mutlu olurum,herkese teşekkürler...

ayaginin yetmedigi yerde bacaklarinla bisiklet cevirir gibi yada kollarini marti kanati gibi cirpmazsan batarsin zaten

anladım hocam sağoalsın.öyle motor gibi çevirmeye gerek yok dimi, hafif hafif yeterlidir herhalde. :D

• dostum ben ilkokuldayken iki sene ege üniversitesine yüzme kursuna gittim, yüzmeyi orda öğrendim. yüzme tekniği öğretilebilir bişey, bunun için can simidi yardımıyla iki-üç ay eğitim veriliyo. ama sonra can simidi yardıı olmadan suyun üzerinde durabilmeyi öğrenme (yada o fobiyi yenme diyelim) kısmına gelince üniversitenin yüzme kursunda bile seni suya fırlatarak yapıyolar bu işi. evet lisanslı, madalyalı yüzme hocası bile seni alıyo 4,5 metre derinlikteki suya atıyo. biz deli gibi bağırıyoduk hocam valla boğuluyom hocam diye çırpınıyoduk. hoca oralı bile olmuyodu. bizde mecburen deli gibi çırpınarak kıyıya geliyoduk bi şekilde ama iki kez böyle çırpındım sonra aslında batmadığımı, suyun üzerinde durabildiğimi, aslında çırpınmaya da ihtiyacım olmadığını anladım ve takım olarak artık can simitlerini bi kenara atıp rahat rahat yüzme hareketlerine devam ettik.

suyun üzerinde durabilmeyi öğrenme, o fobiyi yenme olayı diğer yüzme tekniklerinden tamamen alakasız bi meseledir. yüzme tekniklerini öğrenerek o fobiyi yenemezsin. derin bi suda tek başına kalmak ile yüzleşmen gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 27 Mayıs 2012; 14:04:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

anladım hocam sağoalsın.öyle motor gibi çevirmeye gerek yok dimi, hafif hafif yeterlidir herhalde. :D

ikisini aynı anda yaparsan 4 saat rahat durabilecek kadar az enerji harcarsın

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam birde nedfesimizi her zaman doldurucakmıyız yoksa normal bir şekilde nefes alış-veriş i yetelimidir.

• quote:

arkadaşlar yüzme problemim var.ayağım kumda iken herkes gibi güvendeyim ama yanlışlıkla yüzerken ayağım yerden kesildiğinde yüzüm sapsarı oluyor.o zaman hemen kulaç atıp ayağımı kuma getirmeye çalışıyorum.ama benim istediğim biraz daha ilerlerde şöyle rahat rahat gezinmek.ben şu stili hep merak ettim, tarifini verip siz bana anlatırsanız çok memnun kalırım.

şöyle, kafam tamsuyun çizgisinde, (boğazıma kadar) eller hiçbir şekilde dışarı çıkmıyor.iki elin ile hep dışarı doğru açıyorsun (suyun içinde).bu stilmidir bilmem ama hep merak etmişidir.ben denedim yerimde saydım çünkü

kumdayken güvendesin demek enteresan

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam birde nedfesimizi her zaman doldurucakmıyız yoksa normal bir şekilde nefes alış-veriş i yetelimidir.

anlamadım ki başını suya sokarak yüzüyorsan kendini yormayacak şekilde nefes alacaksın mesela ben 2 kulaç 1 nefes alırım ama normal suyun üstünde duruyorsan karada durmaktan tek farkı el ve ayaklarını sürekli hareket ettirmen normal nefes al

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.