Şimdi Ara

Yayaların canını hiçe saymasından bıktım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle yaşlı teyzeler ve aklı bir karış havada ergen kızlar.Eskişehir de yaşıyorum, insanlar yola çıkarken araç geliyor mu diye bakmaya bile tenezzül etmiyor. Bazen kaldırıma, araçların arasına yaya çıkacak mı diye bakarken yola konsantre olamadığım oluyor.

Ben 80% yaya 20% şoför olan biriyim. Yayayken aynı şoförken olduğum gibi pür dikkat hareket ederim, özellikle trafiğin karışık olduğu yerlerde. Bu yüzden ben şoförken yayaların bu şekilde davranmaları sinirlerimi oynatıyor. En kısa zamanda bir araç kamerası alacağım, Allah korusun bir gün birine çarpsak yandık.

• Sonuna kadar haklisiniz hocam. Biz ne olur ne olmaz kendi canımızı baskasina emanet edemeyiz derken kardesimizi sagimizi solumuzu cocugumuzu uyarirken pur dikkat hareket ederken bazi Afedersiniz zeka yoksunu cahil uyusuk insanlar olmek istercesine parazitten mikroptan farksız ortalikta dolaniyor. Allah yardimcilari olsun, bizimde tabi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklıma araçlara yeşil yandığında 10larca yayanın hala karşıya geçmesi geldi biz kalabalığız yol bizim der gibi bakarak geçişleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

beyler siz yayalara kızıyorsunuz da insanlık hali, sen durursan ne sana ne de ona bir şey olmaz. durmazsan sana bir şey olmaz da karşıdaki... en nihayetinde insan. hadi geçtim insanı herhangi bir canlı olsa dahi durmak gerektiğini düşünüyorum.

Bir gün çok dalgın olurum, ne de olsa insanlık hali(!); duramam. En nihayetinde ben de insanım.
  • Valla bi gün ergen 3 kiz arasinsa aynen su konuşmaya sahit olmustum.
    Yer ankara etlik cad. Samsun yolu 3 tane ergen kiz okuldan çıkmış caddeyi bilen bilir ankaranin en işlek caddesi sabah aksam sürüyle arac gecer. Hemen caddenin üzerinde de ust geçit var insanlarin % 50'si kullanir kalan yarisi yolu tercih eder ama sunu da belirteyim az da kaza olmaz burda ama hep yayalar suçludur çünkü geçiti kullanmazlar. Her neyse bizim 3 ergen kizimiz okuldan cikmis evlerine gidiyolar aralarinda bi tanesinin akli basinda ki ust gecitten gecelim dedi diger ikisi nolduu yaaa korktun mu yoksa demesinin ardindan kahkahayi patlattilar neyse en nihayetinde yolu kullandilar ama içimden keşke bi tanesi vursa da sunlara Görseler günlerini diye gecirmedim degil. Acik soyleyeyim bu tiplere her sey müstehak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

dalgınsa araç kullanmayacaksın birader. bir anlık dalgınlık senin de canını alır. ben bu kadar zamandır araba kullanırım, bir kere daldım onda da önüme ilkokul öğrencisi fırladı, anlık yani Allah'tan hız 20 filan dı da hemn durdum.

Yani senin anlayacağın trafik dalgınlığa gelmez.

Evet trafik dalgınlığa gelmez ilk mesajımda uzun uzun bunu yazdım zaten. Yayalarda trafiğe dahildir ve ben yayaların dalgın olmasından, akıllarının bir karşı havada yürümelerinden yakınıyorum. Sizin mesajınızı alıntıladığımda bir ironi yaptım bunu anlamışsınızdır zaten -birader-.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ay Karanlık

Özellikle yaşlı teyzeler ve aklı bir karış havada ergen kızlar.Eskişehir de yaşıyorum, insanlar yola çıkarken araç geliyor mu diye bakmaya bile tenezzül etmiyor. Bazen kaldırıma, araçların arasına yaya çıkacak mı diye bakarken yola konsantre olamadığım oluyor.

Ben 80% yaya 20% şoför olan biriyim. Yayayken aynı şoförken olduğum gibi pür dikkat hareket ederim, özellikle trafiğin karışık olduğu yerlerde. Bu yüzden ben şoförken yayaların bu şekilde davranmaları sinirlerimi oynatıyor. En kısa zamanda bir araç kamerası alacağım, Allah korusun bir gün birine çarpsak yandık.

Bence siz hoc yaya olmamissiniz :) turkiye yayalarin arabaya yol verdigi bir ulkedir. Yaya gecitlerinde hangi araba durupta yayalarin karsiya gecmesine izin vermis? Bura da kac tane insan izin vermis anket yapalim. Bazen de karsidan karsiya gecerken uzaktan gelen araba beni gormesine ragmen hic yavaslamasan son sürat geliyor. Carpmasin diye kosarak gecmek zorunda kaliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herşey anlayış,medeniyet,insanlıkta bitiyor.yaya elbette önceliklidir,hatta hayvan bile kollanmalı trafikte.

Ancak insanlıktan nasibini almamış sürücüler olduğu gibi yayalar da var
    Saygısızca sallanarak karşıya geçen yaya biraz sonra minibüse, otobüse,taksiye binecek tüm yayalar kendi gibi yaparsa sittin sene gideceği yere varamayacak.

Sorumsuz yayaların tıkadığı trafik silsile şeklinde çok daha farklı yollara da yansıyacak belki ambulans belki itfaiye bekleyen mağdur olacak işine gücüne yetişmek isteyen yine mağdur olacak.

Yaya öncelikli ama cıvıtmaması lazım

• Yaya geçitlerinde öncelik yayalarındır.Yaya geçidinde yayaya yol vermek marifet değildir kuraldır.Bununla övünen ergendir.Fakat bana yeşil yanıyorken riski göze alıp ayağını kaldırımdan aşağı atıp karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor ise frene basmam kornayla ikaz ederim genelde.Karşıya geçti geçti geçemedi yapacak bir şey yok.Herkes trafik kurallarına uyacak.Ben nasıl kırmızı ışıkta duruyor isem o da duracak.Ben nasıl yaya iken trafik kurallarına uyuyor isem o da uyacak.Yaya önceliği diyip hümanistlik yapamayacağım kusura bakmayın.Esas olan kurallardır, kurallara riayet etmeyen o riski göze almıştır zaten.Bundan 3 yıl önce trafik ışıklarını hiçe sayan cahil bir kadın yüzünden sol bacağımdan oldum.Eğer karşıdan karşıya geçmek için kendisine yeşil ışığın yanmasını beklese idi herşey başka olabilirdi.Trafikte herkesin bir sorumluluğu var ve sorumluluğu yerine getirmeyen bir yaya dahi olsa bile başka hayatları önemli ölçüde etkileyebiliyor.O yüzden kurallar esastır gerisi teferruattır.

• Herkes ya yayaları savunmuş ya sürücüleri de birisi de kalkıp bu işler karşılıklı sorumlulukla olur dememiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: kinadangelencerez

Yaya geçitlerinde öncelik yayalarındır.Yaya geçidinde yayaya yol vermek marifet değildir kuraldır.Bununla övünen ergendir.Fakat bana yeşil yanıyorken riski göze alıp ayağını kaldırımdan aşağı atıp karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor ise frene basmam kornayla ikaz ederim genelde.Karşıya geçti geçti geçemedi yapacak bir şey yok.Herkes trafik kurallarına uyacak.Ben nasıl kırmızı ışıkta duruyor isem o da duracak.Ben nasıl yaya iken trafik kurallarına uyuyor isem o da uyacak.Yaya önceliği diyip hümanistlik yapamayacağım kusura bakmayın.Esas olan kurallardır, kurallara riayet etmeyen o riski göze almıştır zaten.Bundan 3 yıl önce trafik ışıklarını hiçe sayan cahil bir kadın yüzünden sol bacağımdan oldum.Eğer karşıdan karşıya geçmek için kendisine yeşil ışığın yanmasını beklese idi herşey başka olabilirdi.Trafikte herkesin bir sorumluluğu var ve sorumluluğu yerine getirmeyen bir yaya dahi olsa bile başka hayatları önemli ölçüde etkileyebiliyor.O yüzden kurallar esastır gerisi teferruattır.

Geçmiş olsun .. Bacağınız sakat mı kaldı?

• quote:

Orijinalden alıntı: abbasoglu600

aklıma araçlara yeşil yandığında 10larca yayanın hala karşıya geçmesi geldi biz kalabalığız yol bizim der gibi bakarak geçişleri

Aynısını araçlar da yapıyor. Yoğun trafikte (buraya dikkat ) ceza için kamera yoksa her yeşil bitiminde kafadan 2-3 araç kırmızıda geçer, ve bunların bir bölümü yolun ortasında kalarak diğer yönü de kilitler.

• quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Herşey anlayış,medeniyet,insanlıkta bitiyor.yaya elbette önceliklidir,hatta hayvan bile kollanmalı trafikte.

Saygısızca sallanarak karşıya geçen yaya biraz sonra minibüse, otobüse,taksiye binecek tüm yayalar kendi gibi yaparsa sittin sene gideceği yere varamayacak.

Sorumsuz yayaların tıkadığı trafik silsile şeklinde çok daha farklı yollara da yansıyacak belki ambulans belki itfaiye bekleyen mağdur olacak işine gücüne yetişmek isteyen yine mağdur olacak.

Bence hökümet suçlu burda. Adam gibi ceza yazmalı ( gerçi o zaman da kasayı dolduruyor... Neyse. )

• yaya önceliklidir, hata da yapsa yola da atlasa önceliklidir, altınızda 1 tondan fazla etrafı korumalı araçla giderken yok geçene durmam falan lafları ergenlikten başka birşey değil, hepinizin anası bacısı eşi çocukları da illaki karşıdan karşıya geçiyor, kural kuraldır ben geçerimciler bunların da bir gün boş anlarına gelip yola kontrolsüz çıkabileceklerini unutmasınlar
  • Bizde Avrupa'daki gibi bir sistem olması yani yaya geçidi kullanılması imkansız ama en azından daha bilinçli olabiliriz. Özellikle Anadolu şehirlerinde harman yerinde yürüdüğünü zanneden o kadar çok yaya var ki. Çevre yolunda 50m ötede üst geçit olduğu halde yola atlayanlar da var.E şimdi her zaman şöför haksız olmuyor, zaten Trafik kurallarında yayaların da sorumluluğu var. Ölümlü kazaya karışan bir yakınım bir saat karakolda ifade verdikten sonra serbest kaldı.Hiçbir maddi ceza da almadı.Çünkü çevre yoluna atlayan yaya %100 kusurlu sayıldı.Geceydi ve gece yayaların kendi gösteren kıyafet giymesi de zorunlu.Tabi işin vicdani boyutu var.Suçsuz da olsa insan üzülür. Bu tür olayların yaşanmaması için iki tarafa da sorumluluk düşüyor.
  • Benimde rahatsız olduğum bir meseledir.
  • Karşıdan karşıya geçen yayalara yol verdiğimde, aheste aheste geçen birkaç yarım akıllı, elleri arkadan gelen, yedi köyün ağası gibi geçen insan müsveddesi oluyor. onlar geçerken basıyorum gaza. yol vermek gelmiyor içimden. görmek bile tiksindiriyor artık. ötekileştirmek doğru değil ama onlar ötekileştirilir.

İNSANLAR VE MÜSVEDDELERİ !
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Herşey anlayış,medeniyet,insanlıkta bitiyor.yaya elbette önceliklidir,hatta hayvan bile kollanmalı trafikte.

Bence hökümet suçlu burda. Adam gibi ceza yazmalı ( gerçi o zaman da kasayı dolduruyor... Neyse. )

"dağda bir kuzuyu kurt kapsa hesabı benden sorulur"

Diye ürperen hz ömer gibi akıl,ahlak,iman,adalet hassasiyeti olan yöneticiler lâzım bu millete.

Hırsız,münafık,israil uşağı değil

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

yaya önceliklidir, hata da yapsa yola da atlasa önceliklidir, altınızda 1 tondan fazla etrafı korumalı araçla giderken yok geçene durmam falan lafları ergenlikten başka birşey değil, hepinizin anası bacısı eşi çocukları da illaki karşıdan karşıya geçiyor, kural kuraldır ben geçerimciler bunların da bir gün boş anlarına gelip yola kontrolsüz çıkabileceklerini unutmasınlar

Kurallar ne zamandan beri yorumlanmaya başladı? Çok kalın kafalı ve duygusalız toplum olarak.Yaya önceliği diye bişi yok arkadaşım.O ışığa, kurala uyacaksın, kafana göre yorum yapmayacaksın.
    Sende unutma ki kontrolsüz bir şekilde yola atlayan veya hata yapan yayanın yüzünden hayatın boyunca sakat kalabilirsin.Birisi kural koyduysa boşuna koymamıştır.Anlatabildim mi bu sefer?

• Yaya ust gecidinin oldugu yerde bir kadin karsidan karsiya geciyor bir elinde sigara diger elde telefon süzüle süzüle gidiyor yolun ortasindan.

Benim sigortalar attı.Hizimi biraz artirip buna carptim.

Baktim ayaga kalkmaya calisiyor R ye takim bi daha gectim ustunden.

Zaten hemen orda hastane vardı ölmeyecek sekilde yarali biraktim.sürüne sürüne gider dedim hastaneye.

avukatlarimla konustum aracin hasar ücretinide çarptigim kisiden alacagim biraz iyileşsinde bakariz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.