Şimdi Ara

Yay (Ok) Yaptım Beyler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
42
Favori
30.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit:01.09.2013 arkadaşlar yeni konu açtım. Yorumlarınızı bekliyorum
    http://forum.donanimhaber.com/m_80547304/f_//tm.htm#80547304

(Üçüncü yay tamamlandı arkadaşlar, kamuflaj görünümlü yaptım) Sayfanın en sonunda

(Yeni yayım en altta arkadaşlar:))

Selam arkadaşlar.
    Açlık oyunları serisi ve filminin etkisiyle, Katniss'in okunu yapmaya karar verdim.
    Baştan sona benim eserimdir. Yani çizimini, boyutunu kendim belirledim. Kabzasının kabasını testere bıçak vasıtasıyla yoğun uğraişlar sonucunda yaptım. Kalan ince işçiliğini marangozda yaptırdım. Ayrıca kanatları da marangozda fındık ağacından yaptırdım, sağlam olsun diye. Kabza çamdan yapıldı. Doğru ağaç olup olamdığını bilmiyorum Kanatlr bi iki gün mengenede kaldı, şekil alması için.Şimdilik hala yapım aşamasında sayılır, okları ve kirişini hazır satın aldım bi iki güne gelir.
    Resimleri sadece nasıl bişey olacağını görün diye çektim. vidalar deliklerine uygun olanlarla değiştirilecek. Ve yeni gelen kirişi takacağım. Kabza verniklenecek. Şu haliyle bile çok güçlü görünüyo, fotolarda görünen çubukla bi kaç atış yaptım. Gayet iyi. Yeni malzemelerin de montajı tamamen bitince yeni fotolar ve örnek videoları en kısa sürede paylaşağım.

Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler

Deneme atışları videoları geldi;

Yeni fotoğraflar da burada arkadaşlar, Yay'ın son hali böyle.
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler

Yeni başladığım yayın kabataslak çizimi de şu şekilde Green Arrow oku olacak:) Resimdekinin aynısını yapmaya çalışacağım. En kısa sürede bitirip paylaşacağım arkadaşlar.
     Yay (Ok) Yaptım Beyler

Ayrıca yeni yapacağım yay'ın kabzasının çizimi ve ağacın henüz kesilmemiş halinin de fotoğraflarını paylaşıyorum. İsteyen arkadaşlar faydalanabilir. Ya da tavsiyelerde bulunabilir. Ağaç, koyu siyah kısımlardan kesilecek ve geri kalan detaylar zımpara ile güzelce şekillenecek. Son olarak kanatları PVC boru ile yapacağım.

Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler

Tekrar merhaba arkadaşlar. Dediğim gibi Green Arrow'u tamamladım.
    Yaparken ara ara fotoğraf çektim. Kanatlarda bu sefer PVC boru kullandım. Eğme işlemi yaparken ısıttım tabi ki. Nasıl olacak ben de heyecanla bekliyorum:)Faydalanmak isterseniz diye. Resimler sırarla aşağıda.
    Green Arrow en altta:)
    Bu arada yay yeni boyandı, kuruyunca deneme atışları yapıcam. Viideo ekleyeceğim.

Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler

Veee GREEN ARROW
    Arkadaşlar sağlam bi yapıştırıcım olmadığı için, küçük kanatçıkları bantla yapıştırıp üstüne boyamak zorunda kaldım. şimdilik böyle kalsın, ileride söker yapıştırır tekrar boyarım

Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler

Yeni yayım böyle arkadaşlar, kamuflaj görünümlü güçlü bir yay. Videodaki kirişi biraz daha kısaltacağım. Çok daha güçlü olacak ve oku takmam daha rahat olacak

Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler

Arkadaşlar artık ahşap kabza olayına girmiyorum. Tamamen tek parça halinde PVC borulardan yapıyorum yaylarımı. Ahşap kabza çok çok zahmetli bir iş.
    Şimdi gelelim yeni yaylara. Aşağıda örnek olarak fotoğraf ve videosunu paylaştığım yeni yayı göreceksiniz. Diğerleri de aynı kalıp yapılmıştır. Hepsi hazırdır. Sadece boyaları kaldı. Boyasını da satın almak isteyen arkadaşların zevkine göre boyayacağım. Tek renk olarak çoğu boyalıdır. İster üzerine başka bir desen ister tek renk olarak gönderebilirim.

Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler

Forumdan z162 adlı üyeye yaptığım beşiktaşa özel yay

Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler

Forumdan dımdımyar adlı üyeye yaptığım yay

Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler

İlk ELF yayı denemesi böyle arkadaşlar. İlk denemeye göre biraz basit oldu ama hatalarımı görmüş oldum. Bundan sonrakiler hatasız çıkacak

Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler

En son yaptigim Osmanli yayi gorunumunde karbon fiber kaplama yayim. Favorim bu. Guc ve estetik olarak son asama.

Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler
     Yay (Ok) Yaptım Beyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosbos -- 2 Şubat 2015; 11:45:56 >

• güzel olmus

edit:ana burda ilk yorum benimmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlluminatici -- 1 Eylül 2013; 1:36:54 >
  • Güzel görünüyor hayırlı olsun yalnız kabza kısmı sanki biraz kaba olmuş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: assassin34

Güzel görünüyor hayırlı olsun yalnız kabza kısmı sanki biraz kaba olmuş?

aynen öyle
  • Başarılı.
  • dursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ok ve Yay Takımı Önerisi.
    4 yıl önce açıldı
    Ok Yay Önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maliyeti, Oklar ve kiris haricinde cok dusuk. Findik agacini abim getirdi, kabza icin cami marangozdan aldim para vermedim. Sadece kanatlar icin marangoza 20 tl verdim, ne verirsen ver dedi adam;) onun haricinde 3-4 tane, aluminyum ve karbon ok ve kiris aldim, bunlarda 30 tl falan tuttu. Hazir satin almakla bunun maliyeti arasinda daglar var. Hem kendi emegin daha anlamli;)

• quote:

Kabzayi aslinda biraz kasitli olarak kaba yaptim, cunku o kanatlara ve yaya kucuk bi kabza dayanir mi emin olamadim. Cekince pat diye elimde kalmasidansa kalin olmasi daha mantikli diye dusundum;)

• Super olmus hocam eline sağlık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atkiuv

Super olmus hocam eline sağlık

Eyvallah hocam;)

• olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: erosbos

quote:

Kabzayi aslinda biraz kasitli olarak kaba yaptim, cunku o kanatlara ve yaya kucuk bi kabza dayanir mi emin olamadim. Cekince pat diye elimde kalmasidansa kalin olmasi daha mantikli diye dusundum;)

Kabzanın biraz daha ince ve daha uzun olması yayın gücünü artırırdı sanırım. inşallah yeterince sağlam olmuştur

• katniss in yayından daha çok arrow daki yayı andırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yandexleyandexle

quote:

Orijinalden alıntı: erosbos

quote:

Kabzanın biraz daha ince ve daha uzun olması yayın gücünü artırırdı sanırım. inşallah yeterince sağlam olmuştur

Olabilir hocam. Oklar ve kiris gelince bi takip deneyecegim, bakalim ne kadar saglam. Ama su haliyle bile fena gidiyo;)

• Bence çam yapmasaydın hocam ya. Ben de her anneannemlere gidişimizde yapıyorum. Kiraz iyi oluyor. Esnek. Çam serttir. Kırılır. İki atıştan sonra ikiye bölünmesin sonra
  • başımıza arrow mu olcan lan? izlemiyorsan izle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyaßß

katniss in yayından daha çok arrow daki yayı andırdı

Fikir katniss sayesinde cikti da, yapim asamasinda baska oklara da baktim tabi. Genelde ortalama goruntusu boyle kabzanin. Ama arrowunkine benzemisse o da iyi;)

• quote:

Orijinalden alıntı: -b0Ni

başımıza arrow mu olcan lan? izlemiyorsan izle

İzliyorum;)

• quote:

Orijinalden alıntı: -b0Ni

başımıza arrow mu olcan lan? izlemiyorsan izle

ne kadar komiksin forumca öldük öldük dirildik
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.