Şimdi Ara

yavru kedi sahiplenmek istiyorum / Sahiplendim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev kedisi yavrulayan olursa bir yavrusuna talibim arkadaşlar,sakın sitelere bak demeyin bugün petarkadaş ve sahibindene baktım ücretsiz yazıyorlar telefon edince yok 300 lira mama parası yok 200 lira aşı parası yok 100 lira havale yap barınağa yardım edicem alayı üçkağıt peşinde hele bazıları var sokakta doğan kediler için aşı ve mama parası istiyor lan kedi sokakta doğmuş her halinden belli sokakta bakıyorsun kediye aşı mama falan hikaye ama bizi kopartacak.

İstanbul avrupa yakasında varsa elinizde ev ortamında doğmuş 2-3 aylık olmak şartıyla gelip alabilirim arkadaşlar

Düzenleme:sahiplendim arkadaşlar sokakta annelerini kaybetmiş yavrulardan bir tanesini aldım eve getirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 17 Nisan 2017; 12:1:4 >

• Hocam varsa bu şekilde bir talebiniz şu an barınaklar muhtemelen yavru kedilerle doludur.Hadi oraya gitmediniz yada gidemediniz sokaklarda nereye gitsem yavru kedi görüyorum oradan sahiplenebilirsiniz.Ev ortamında doğmuş yavru kediyi neden almak istiyorsunuz ki?Zaten bilinçli bir hayvan sever ise evinde doğum yaptıran kişi ya yavruların hepsine bakacaktır yada çevresindekilere sahiplendirecektir.Siz barınaktaki yada sokaktakileri kurtarsanız hem amacınıza ulaşmış hemde sokaktan bir hayvan kurtarmış olmazmısınız?
  • Kimse ev kedisinin yavrusunu öyle tanımadığı kimseye ücretsiz vermez. Yavru kedi istiyorsanız bu masrafları düşünüp kabul etmeniz lazım. Kendinizi o kedi sahibinin yerine koyun. Sıfır masraflı bir kedi sevgisi yok. Sokak kedisi bile sahiplenseniz veterinere götürüp aşılarını yaptıracaksınız kumunu mamasını alacaksınız, bunları neden kediyi size veren üstlensin ki? Gerçekten yavru ev kedisi sahiplenmek isteyen 3yüz 5 yüz lafını yapmaz.
  • arkadaşın dedikleri tipler ev kedisinin yavrusunu verenler değil. dışardan aldığı kediler için ilan açıp barınak, aşı bahanesiyle para talep eden uyanıklar. bi de adam bilmiyomuş gibi yazmışsın veterinere götürceksin aşı, kum, mama parası diye... kedi alıyosa bunları tabi ki yapacak zaten, konu bunları bahane ederek kedi sahiplendirirken para talep edenler.
  • arkadaşlar kedi buldum şimdilik sormak istediklerim var sizlere cevap verirseniz memnun olurum

Kedi 4-5 haftalık sanırım,dişleri birazcık çıkmış.Parkta buldum annelerine araba çarpmıştı 4 yavruydu birini aldım diğerlerini de başkaları aldı.
    Gün içinde 3-4 defa yaş mama felix tavuklu veriyorum hata mı ediyorum acaba arada bazen tavuk suyunu ekmek doğrayıp veriyorum,mamasını yedikten sonra suyunu içiriyorum.Mamayı çok iştahlı yiyor

Benim şikayetlerim var biraz,gündüzleri uyuyor geceleri pek fazla uyumuyor uyku için ne yapabilirim yavru olduğu için pek anlamıyorum sanırım bir odayı buna ayırdım yer yapıyorum ama orada yatmayıp nerede dip köşe var oraya girip uyuyor.Salona geliyor çekyatların arkasına girip uyuyor karanlık ve kuytu yerleri seviyor sanırım.

Bir diğer problem oyun ve tırnaklama küçük olmasına rağmen 2 derin çizik attı elime korkuyorum yüzüme gözüme atacak diye sonra iz bırakacak.Sabahları yatağıma çıkıp yüzümü yalarken yakaladım.Bu tırmalama huyundan nasıl vazgeçirebiliriz.

Bir de aşı ve sağlık olayı var,elimize alıp seviyoruz ama bunun aşıları yok bize bir hastalık bulaşır mı? Veterinerler kaç para talep ediyor genel bir muayene ve yapılması gerekiyorsa da aşı,kedim küçük olduğu için aşı yapılır mı yoksa damla mı verilir.Bana ne kadara patlar veterinere gitmem ya da ücretsiz hizmet veren belediyeler var mıdır bu konuda da biraz bilgiye ihtiyacım var

• fabrizo kullanıcısına yanıt
    Hocam yaş mamaya çok fazla yüklenmeyin yakın bir pet shoptan kiloluk mamalardan alırsanız daha iyi olacaktır; ortalama pro planı 25 tl civarına satıyor benim pet shop. Çünkü sürekli olarak yaş mama vermekte doğru değil.Yavru mamalardan alın yalnız.

Uyku konusunda çok fazla bir şey yapamazsınız.Kendi metabolizmasına göre belli zamanlarda uyur o.Sizle yatsın sizle kalsın gibi bir durum maalesef olmaz ama zaman ilerleyip büyüdükçe saatlerde size yaklaşacaktır.

Tırnak işi maalesef bütün yavru kedilerde sorun.Tırnak makasıyla ne kadar keserseniz kesin eller ve kollar genelde tırnak izleriyle dolu oluyor küçüklük döneminde.Yüzünüze falan saldırmayacaktır durduk yere o konuda rahat olabilirsiniz ama ellerinizi veya ayaklarınıza saldırmasını bir şekilde engelleyin.Devam ederse hafif yüksek sesle yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalışın.İlerleyen zamanlarda alışkanlık haline gelirse büyük problem oluyor.

Hafta sonu benimde bir arkadaşım barınaktan yavru sahiplendi karma aşısı için veteriner 70 TL demiş.Bunun yanında iç ve dış parazitleri var tabi ben onlarıda 15 er tl ye yaptırıyorum.Yakınlarınızda belediyenin veterinerlik hizmeti verdiği bir yer varsa orayala görüşür sokaktan aldığını iletirsen yavruyu yardımcı olacaklardır.İlk yıl ben tüm aşılarını yaptırdım ancak şu an 4 yaşında sadece iç parazit tedavisini yaptırıyoruz.İç parazit sizin sağlığınız açısından önemli onu ihmal etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

Hocam yaş mamaya çok fazla yüklenmeyin yakın bir pet shoptan kiloluk mamalardan alırsanız daha iyi olacaktır; ortalama pro planı 25 tl civarına satıyor benim pet shop. Çünkü sürekli olarak yaş mama vermekte doğru değil.Yavru mamalardan alın yalnız.

Uyku konusunda çok fazla bir şey yapamazsınız.Kendi metabolizmasına göre belli zamanlarda uyur o.Sizle yatsın sizle kalsın gibi bir durum maalesef olmaz ama zaman ilerleyip büyüdükçe saatlerde size yaklaşacaktır.

Tırnak işi maalesef bütün yavru kedilerde sorun.Tırnak makasıyla ne kadar keserseniz kesin eller ve kollar genelde tırnak izleriyle dolu oluyor küçüklük döneminde.Yüzünüze falan saldırmayacaktır durduk yere o konuda rahat olabilirsiniz ama ellerinizi veya ayaklarınıza saldırmasını bir şekilde engelleyin.Devam ederse hafif yüksek sesle yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalışın.İlerleyen zamanlarda alışkanlık haline gelirse büyük problem oluyor.

Hafta sonu benimde bir arkadaşım barınaktan yavru sahiplendi karma aşısı için veteriner 70 TL demiş.Bunun yanında iç ve dış parazitleri var tabi ben onlarıda 15 er tl ye yaptırıyorum.Yakınlarınızda belediyenin veterinerlik hizmeti verdiği bir yer varsa orayala görüşür sokaktan aldığını iletirsen yavruyu yardımcı olacaklardır.İlk yıl ben tüm aşılarını yaptırdım ancak şu an 4 yaşında sadece iç parazit tedavisini yaptırıyoruz.İç parazit sizin sağlığınız açısından önemli onu ihmal etmeyin.

yalnız kuru mama yiyemiyor onu neyle ezebilirim sıcak süt olur mu çok sert geldi
    belediyenin hizmeti varmış bi telefonum açıp sorayım,parazit ve karma aşı mı yapılmalı diyorsunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam başka aşılarda var yapılması gereken onlar sizi yönlendirir.

Yavrular için olan kuru mamayı yiyebilir 4/5 haftalıksa eğer.Az biraz suyla ıslatabilirsiniz yumuşaması için ama yeme konusunda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.Tabi siz ıslak mamaya alıştırdığınız için ilk başlarda dokunmayabilir kuru mamaya ötekisini verin diyerekten
    Israrla kuru mama kalsın vermeyin açıkınca ufak ufak tırtıklayarak alışmaya başlayacaktır.
  • yaş mamayı çok verdiğim için ishal oldu maalesef :(
    kesicem şimdilik en az 1 hafta vermiycem dolapta somon balıklı bir yaş mama var onu saklıyorum çok az vericem sevinsin diye
    şimdilik yoğurt,haşlanmış sosis,suda yıkayıp tuzunu aldığım beyaz peynir
    açıkçası çok fazla bir alternatif bulamıyorum her gün ona özel yemek de hazırlayamam
    kuru mamaya alıştırmam lazım onun dışında bizim yediklerimizden yağsız baharatsız bişeyler vermeyi düşünüyorum

yavru 4-5 haftalık değil biraz daha büyük sanırım dişleri var elimi ısırınca acıtıyor bakalım yavaş yavaş alışcaz ama tırmalama ve ısırma sorununu çözmemiz lazım çok rahatsız ediyor yav bilgisayarı açıyorum geliyor klavyede geziniyor bağırmaktan kızmaktan hiç anlamıyor
    Hocam yemek konusunda çok fazla değişiklik göstermeyin.Kuru mama alma durumunuz var ise orta seviyelerde olan mamalardan alırsanız yeterli olacaktır.Size iyi görünen şeyler hayvana iyi gelmeyebilir.

Şu an ilgi ve yaramazlık zamanları ve en sevimli dönemleri bence ilgiyi arttırın biraz çabuk büyüyecek eski sevimliliği mazide kalacaktır
  • Ne kadar çok ev yemeği verirseniz kuru mamaya o kadar zor alıştırırsınız.Yaş mamaya küçük miktarlarda kuru mama karıştırarak verin.Her öğünde yaş mama miktarını azaltıp kuru mama miktarını artırın.Bunu 1 haftalık bir süreye yayaraanız alışacağını göreceksiniz.Mamayı sürekli önünde bırakmayın mamayı koyun 10-15 dk önünde kalsın yemezse kaldırın daha sonra tekrar verin asla sürekli mama önünde kalmamalı aksi taktirde mamaya karşı isteği azalacaktır.

Evcil hayvanlarımızdan insanlara geçebilecek zoonoz karakterde hastalıklar mevcut.Bundan korunmak için veteriner hekiminize başvurup önerilerine dikkat etmeniz gerekmekte.Kedilere mutlaka yapılması gereken core yani zorunlu 3 aşı mevcut.2 doz şeklinde karma ve 1 adet kuduz.Daha sonra yılda 1 defa olmak üzere her yıl 1 kuduz 1 doz karma tekrarlanır.Diğer aşılar kedinin aktivitesi diğer hayvanlarla temasına göre hekiminiz tarafından önerilir fakat belirttiğim aşılar yaptırılmalı.Bunlar dışında 2-3 ayda bir olmak üzere iç-dış parazit uygulamaları yapılmakta bu parazit uygulamaları hayvanınızın sağlığı kadar sizin sağlığın açısından da çok önemli aksatmamanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzgibilimonata -- 19 Nisan 2017; 16:29:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bir veterinere götürüp genel kontrolden geçirin aşı illa ki yaptıracaksınız bir aşı karnesi düzenlerler. Tırnaklarını da kestirirsiniz, yavru iken çok çizerler dikkat etmek lazım. Kendi uyuduğunuz ve yemek yediğiniz yerlere sokmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

bir veterinere götürüp genel kontrolden geçirin aşı illa ki yaptıracaksınız bir aşı karnesi düzenlerler. Tırnaklarını da kestirirsiniz, yavru iken çok çizerler dikkat etmek lazım. Kendi uyuduğunuz ve yemek yediğiniz yerlere sokmayın.

yemek yediğimiz yer tamam da yattığım odaya uyuduğum zaman dışında neden giremesin hayvan?
  • Naptınız hocam, kediyle aranız nasıl??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Naptınız hocam, kediyle aranız nasıl??
    O kediyi atmıştır konu sahibi ben eminim buna

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.