Şimdi Ara

Yavaşlama, Kopma ve Sayfa Açılmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Inca IM-300NX modeme bazen 3 bazen 4 bilgisayar ve ara ara 3 telefon bağlıyoruz. Telefonlarda hiçbir sıkıntı yok, her siteye rahatlıkla girip çıkıyor. Ama bilgisayarlarda durum farklı. Mesela hiçbir bilgisayar Internet Explorer ile Goggle'a giremiyor. Ya hiç girmiyor ya da uzun bir beklemeden sonra, bazen de sayfa yenilemeden sonra girebiliyor. Chrome bu konuda biraz daha iyi durumda ama o da ilk açılırken geç açılıyor. Firefox aynen IE gibi takılıp kalıyor.

Modem arayüzüne girince, biraz kurcalayınca veya restart atınca ilk bir kaç dk tüm tarayıcılar iyi gidiyor, sonra yine yavaşlama ve bağlanamama başlıyor. Bir de bazen (özellikle hafta sonu ve ay sonuna 1 hafta kala falan) bağlantıda sık sık kopma görülüyor. Bu kopmalar da şu şekilde: modem wireless yayını kesiyor ama kendisi (wireless ışığı dahil) açık kalıyor, bir restart durumu yok yani. DSL ışığı gidiyor (kırmızı oluyor), sonra geri geliyor(yeşile dönüyor). Bu kesintiden hem bilgisayarlar hem de telefonlar etkileniyor. Yani mesela bir bilgisayar ile ağ üzerinden diğer bir bilgisayara bağlı olunca, DSL'de bu şekil bir kopma olunca, DSL bağlantısı ile beraber bilgisayarın diğer bilgisayarla olan bağlantısı da kopuyor. Telefonlar da kablosuz hattan kopuyor. Ağa tıkladığım zaman modemi görüyorum ama 1-2 dk geçmeden bağlantı kuramıyorum.

Bazen çok sık oluyor bu. Dakikada bir olduğu, 10 dk'da bir olduğu, 30 dk'da bir olduğu, bazen de hiç kopmadığı oluyor. Düzenli değil yani sıklığı.

Bilgisayarlarda Windows 7 de var, XP de var, geçen ay Windows 8'i de denedim, durum hiç değişmedi. Hatta birisine daha dün format attım, yine aynı.

3-4 bilgisayar aynı anda modeme fazla geliyor desem... Ama 1 tanesi bağlı, diğerleri bağlı değilken de aynı durum oluyor..?

Ayrıca mesela bir bilgisayar google.com adresine giremediği anda, telefonların hepsi takılmadan aynı adrese girilebiliyor. E o zaman modemden değilse; 4 bilgisayar da mı problemli şimdi? Üstelik yeni format attım, aynı tas anı hamam.

E şimdi benim ne yapmam lazım bu durumda? Çıkamadım bu işin içinden?

Ekleme: google açılmazken, bing çok hızlı açılıyor aynı bilgisayar ve aynı tarayıcıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maosxs -- 11 Ocak 2014; 1:01:33 >

• TTNET konusunda çeşitli söylemleri okuyorum ama şu üstte bahsettiğim duruma bir anlam veremiyorum.

Bu arada modemin istatistikler sayfasında şöyle bir durum gözüküyor:

Yavaşlama, Kopma ve Sayfa Açılmaması

HEC hataları çok yüksek gibi gözüküyor (belki de normaldir bilemiyorum). Anormal bir durum gören var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maosxs -- 12 Ocak 2014; 20:34:58 >

• Kablosuz alıcının aygıt yöneticisinden ayarlarını değiştirince, yani Wireless Mode değerini IEE 802.11b/g/n yerine IEE 802.11b/g yapınca modemle bilgisayar arasındaki hızım düştü. Bununla beraber kopmalar da azaldı. Ama tam olarak kesilmedi.

Sürücüm güncel bu arada. Fikri olan da yok galiba koca forumda ama hani bir ümittir, yazıyorum yine de. Yönetici arkadaşlar konuyu Donanım-->Network ve Güvenlik altına taşıyabilirse sevinirim. Daha çok donanımla ilgili gibi görünüyor çünkü durum.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.