Şimdi Ara

Yavaş Şarj Adaptörü ile Şarj Etmek Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
59
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iphone 15 kullanıcısıyım. Telefon normalde 20w'a kadar hızlı şarjı destekliyor. Kutudan adaptör çıkmadığı için evdeki şarj cihazlarından birini kullanmak istedim. Elimdeki şarj aletleri:

- Anker 24W çift portlu şarj aleti

- Spigen 47w type c hızlı şarj aleti

Anker'in ürün açıklamalarında her ne kadar tek porttan 24w destekliyor gibi gösterilse de, cihaz onu "Yavaş Şarj Aleti" şeklinde tanımlıyor ve hızlı şarj olmuyor. Fakat telefon da adaptör de hiç ısınmadan şarj oluyor. Spigen PD ve PPS desteği olduğu için oldukça hızlı şarj edebiliyor fakat hızlı şarj ederken hem kendisi hem de telefon aşırı ısınıyor. Özellikle şarj seviyesi düşükse, 20W'ın bile üzerinde şarj etmeye çalışıyor.

Telefonu hızlı şarj etmeye genellikle ihtiyaç duymuyorum. Evde ve iş yerinde 2-3 saatte bile şarj olsa bu benim için sorun değil. Hızlı şarjın bataryanın ömrünü tükettiğini hatta hızlı şarj edilince pilin daha çabuk bittiğini bildiğim için, sorum şu:

Telefonumu sürekli Anker yavaş şarj adaptörü ile (10W civarında) şarj etmemin, batarya sağlığına bir zararı olur mu? Çok gerekli olduğunda hızlı şarjı kullanırım ama normal günlerde hep yavaş şarj olsa bu bir sorun yaratır mı? Telefonun yavaş şarj aleti şeklinde uyarı vermesi kafamı karıştırdı, sanki bu yeni nesil telefonların hızlı şarj edilmesi zorunluymuş gibi hissettim.

Eğer sorun olacaksa, yine Anker markasının 33W destekleyen bir şarj cihazı var onu alacağım.

Şimdiden teşekkür ederim.

• 3 yildir anker 2 usb girişli 24w adaptörüyle şarj ediyorum,orjinal şarj aletide var.Hizli şarj ediyor ama anker elimin altinda olmasi priz kalabalik etmemek adına ankeri tercih ediyorum.İsinip isinmamasini takmiyorum ama kalkipda 40-50w 15-20dk hizli şarj edicek diye adaptör almam elimdekilerle idare ederim.Sonuçda cektiği W değeri belli,yeni cihazlar 35-36 W cekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Anker'in şarj adaptörleri gerçekten çok başarılı, çift portlu falan olması da çok kullanışlı oluyor. Bu hızlı şarj olayı son yıllarda çok abartıldı sanki, daha yüksek watt ile şarj eden cihazlar üretmek için hunharca bir yarışa girdiler. Elektrikli araçların bile hızlı şarj edilmesinin bataryanın ömrünü bitirdiğini duymuştum. Onun için ben de 20 dakikada şarj etsin diye bir adaptör almam, aksine bataryanın ömrünü uzatmak için yavaş yavaş şarj olması sanki daha mantıklı gibi geliyor.

Iphone 20w ile hızlı şarj özelliği koymuşken, 67w bir şarj adaptörü iphone'u 35w falan ile şarj edebiliyor, bir videoda görmüştüm. Telefona bununla ilgili bir kısıtlama koymamaları da şaşırtıcı. İsterse 140w adaptör olsun, telefon max 20w çekmeli, o zaman ben de spigen veya ugreen adaptörümü kullanabilirdim. :/

13-14 serisi tam hatirlamiyorum ama 20w cekiyor sanirim 17 serisi 36-37w cekmesi lazim.Anker powerbank,usb adaptör ve araç içi var tek güvendiğim marka.Hizli şarj olayi tam satiş stratejisi..30-40dk şarjı fullemek teknoloji ama kullandiğin cihazi yipratmaya nekadar olumsuz etkilediği aşikar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 16 Kasım 2025; 22:37:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.