Şimdi Ara

yavaş basan marş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
34.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2005 model albeam var 40.000-km. civarında aküm yeni fakat soğukta marş yavaşl basıyor ve araba çalışmıyor. Yokuş aşağı vurdurarak çalıştırdım 1-2 kez. 2-3dakika sonra durdurup tekrar bastığımda gayet düzgün çalışıyor sorun ne olabilir.



  • akü tam dolmuyor olabilir.3.5 km. değilde 20,30 km yapınca epeyce dolması lazım.
  • -akünüz zayıfdır ölçtürün
    -motor yağı kalındır
    -marşa basarken ayağınız debriyajda olsun
  • altarnatör veya voltaj ayarını yapan redresör arızalı olabilir.Önce redresörün doğru çalışıp çalışması ölçüm ile test edilmeli sonra alternatörün sağlamlığına bakılmalıdır.
  • Katalitik konvertörlü otomobilleri hiçbir şekilde iterek çekerek yada yokuş aşağı bırakarak çalıştırmayınız. bu metod katalitik egzos borusuna yakıt dolmasına ve tamir edilemeyecek şekilde zarar görmesine neden olur. çok zorda kalmanız durumunda vurdurma yerine yakın bir araçtan takviye alınız.
  • Akunuzden eminseniz, mars motorunuzu kontrol ettirin. Komurlerini falan degistirsinler. Bakım yapsınlar.
  • Aracınız marşı zayıf çewirdiğinde bir konu war onu bir uygulayın.Bende de aynı sorun wardı .Marş a basın yawaş çawiriyor ise bir takviye kablosunun ucunu akünün eksi kutubuna bağlayın takviye kablosunun diğer ucunu ise marş dinamosunun üzerine sıkıca temas ettirip başka bir araç kullanıcısı ise aracın marş a basın.Eğer marş hızlı döner ise anlayın ki aracınızın motorunun şase alma sorunu var..Eğer dediklerimi uygulayıp sonuç alamazsanız marş dinomosunu söktürün ve bakımını yaptırın.Eğer tekrar olum lu sonuç alamazsanız aracınız aşısı soğukdan dolayı çalışmamazlık yapıyordur.Aracınızı kapalı garaj a çekmenizi tavsiye ederim .Teşekkürederim Saygılarımla.
  • Çok soğuk havalarda babam akünün üzerine çok sıcak olmayan su dökerdi. Birde bu yeni arabalar olmadık arıza verebiliyorlar vurdurunca. Dizel saxo vurdurma sonucu ibreleri takılı kalmıştı sigortasını söküp takınca normale dönmüştü.
  • Aynı sorun bendede vardı.Akşam kapımın önüne parkettiğim arabayı sabah çalıştırmak istediğimde marş motoru çok yavaş çeviriyordu.Yani bunu kışın soğuğunda motor sabaha kadar soğuduğu zaman yapıyordu.Sorun aküdemi bilemiyordum(2 ay olmuştu serdar marka 60 amperlik bir aküydü),gittim elektrikçiye,şarz dinamosunu ölçtü,bir sorun olmadığını söyledi,aküdede bir sorun yoktu sanırım çünkü o da bulamadı(üstelik garanti kapsamında değişmiş sağlam bir aküydü).Her neyse dedim bu böyle gitmez,''İnci''nin 72 amperlik aküsünü aldım.Şimdi araba canavar gibi,sabah sanki sıcak motoru çalıştırır gibi çalışıyor araba.
  • Sorununuz Büyük İhtimalle Aküdendir...

    Kıs aylarında havanın soguması ile birlikte akü içerisinde bulunan elektronların hareket kabiliyeti azalarak marj motorunu cok yavas dönmesine sebeb olur
  • güzel kardeşim,, bunları bilemiyecek kadar mekanik bilgin yok ise eğer, sen arabacılıktan hakikaten anlamıyosun
    marş zayıfsa ilk kabahati aküde arayacaksın
    hayır oda olmayabilir diyosan marşın kömürleri azalmıştır
    bunun başka bi izahiyatı yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jagler_78

    güzel kardeşim,, bunları bilemiyecek kadar mekanik bilgin yok ise eğer, sen arabacılıktan hakikaten anlamıyosun
    marş zayıfsa ilk kabahati aküde arayacaksın
    hayır oda olmayabilir diyosan marşın kömürleri azalmıştır
    bunun başka bi izahiyatı yok



    Şaka 1 yana Dh nin Gidişi İyi Değil Forumda Artık Çokca Sacma Sapan Konular VE tartısmlarla Karsılasmaya BAsladım Acaba DH nin Yaş Ortalaması Kaç ??
  • Ne alaka yaw. Burada her bilgi seviyesinden insan bulunması normal. Siz annenizin karnında mı ogrendiniz. Arkadasın bilmemesi ve arastırmaya calısması guzel birsey. Bunu herkes bilecek diye birsey yok. Ayıp ediyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.