Şimdi Ara

devirdaim pompası sürtünme sesine neden olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
22.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar tam görevini yapmayan devirdaim pompası kayış sürtme gibi ses çıkarır mı?

    benim elantrada motor ısındımı devir artmasına bağlı olarak kayış sürtme sesi geliyor. vıınnnn diye.

    bu ses için haybeye trgigeri değiştim olmadı. yağ süzgeci tıkanışmıştı(filtre değiil karterdeki süzgeç) temizlendi ses gitti ama ses motor ısındımı gene başladı yavaştan.

    aklıma son çare devirdaim pompaso geliyor. sizce sürtünme sesine neden olabilir mi? hararet normal seviyeye geldimi başlıyor çünkü ses



  • Normalde triger değişiminde devirdaiminde değişmesi gerekir.. Bir ara serviste aracımın trigerini değiştirtmiştim.. Fakat devirdaimi değiştirmemişti.. Bir süre sonra bahsettiğiniz şekilde ses gelmeye başlamıştı.. Servis devirdaimi değiştirdi ses gitti.. Devirdaiminde belli bir ömrü var.. Bu zaman zarfında değişimi gerekiyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysaglam

    Normalde triger değişiminde devirdaiminde değişmesi gerekir.. Bir ara serviste aracımın trigerini değiştirtmiştim.. Fakat devirdaimi değiştirmemişti.. Bir süre sonra bahsettiğiniz şekilde ses gelmeye başlamıştı.. Servis devirdaimi değiştirdi ses gitti.. Devirdaiminde belli bir ömrü var.. Bu zaman zarfında değişimi gerekiyor..


    ses aynen bendeki gibi sürtme sesimiydi. gaza bağlı olarak artıyor falan?
  • Kayış sesine benzer bir sesti.. Götürdüğümde usta anladı zaten..
  • Bahsettiğim ses devirdaim pompasının içinde yer alan bilyelerden geliyor.. Bu bilyelerin yeri mikronluk dahi laçkalaşınca bilyelerin tüm yüzeyi tam oturmadığından ses yapmaya başlıyor.. Ama sizin sesin kaynağından emin olup öyle motoru indirmeniz lazım.. Dev.pomp. değişmek zahmetli bir iş..
  • Ne yaptın hocam sen Motoru neden indiresin Devirdaim'i değiştirmek için? Motor kulağını söktüğümüzde geriye az şey kalıyor zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.