Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: fat0314 , aozdemirr , aozdemirr Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.280
Cevap
498
Favori
324.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
92. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 sene sonra bireyse emeklilik hesabımı kapatacağım.

    1 sene sonra çekilecek para için fon dağılım oranını nasıl yapmamı tavsiye edersiniz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeen kullanıcısına yanıt

    1 sene sonra bes ten çıkacaksan defansif fonlar tercih edilmeli yani riski düşük fonlar.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Bes fonlarını kimler tercih etmeli ve eldeki paranın ne kadarı bes’e yatırılmalı sizce? Yatırım fonlarını doların ani olarak düştüğü zaman aldığım için hala anaparaya ulaşamadım, o yüzden tereddütle yaklaşıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BES i birikim ve yatırım yapmayı beceremeyenler tercih etmeli. BES aydan aya ödendiği için ve 10 yıllık uzun vadeyi kapsadığı için fonun kısa vadede ne yaptığı hiç umrunda olmaz hatta aylarca fona bile bakmazsın ne oldu düştümü çıktı mı diye.

  • Neredeyse 9 yıldır bes'deyim 90 bin tl'yi görmedim açtığım gibi bankaya bıraktım fon dağılımını. Geçenlerde youtube'da millet beş yılda bes ile güzel parayı katlayabilmiş, son senem yani 10 yılı tamamlayınca çıkacaktım, şimdi fon dağılımı değiştirsem elime yüzüme bulaştırma durumum olur mu :(

  • keşke 9 sene evvel bu fon dağılım işini bankanın insafına bırakmasaydın. bankalar kendi çıkarı doğrurtusunda hareket eder. yani senin paranı daha çok borçlanma araçları fonlarında değerlendirir,senin paranı bir başkasına kredi olarak verir ve senin üzerinden hem fon yönetim ücreti,hem de kredi vererek 2 defa kazanç sağlar. ama fon tercihini sen kendin seçseydin. altın ve hisse senedi fonları falan seçerdin, bu sayede 9 yılda paran çok daha fazla kazanç sağlardı.

    bu yıl son seneyse mecburen bankanın yapmış olduğu dağılım neyse öyle kalsın. 1 yıl kala borsa veya altın fonu tercih etmek yanlış olabilir 1 yılda belki borsa zarar ettirebilir,altın da zarar ettirebilir.

  • ipj -İş Portföy Elektrikli Araçlar Fonunu ilk 2 yıl önce görsem de yatırım yapmaya başlayalı 9-10 ay oluyor. Geleceği parlak bir temaya sahip olsa da uzun zamandır canımı sıkan bir mevzu var. Fonun dağılımına baktığımızda %20 civarı bono-borçlanma aracına yatırım (?) yapıyorlar. Yani özetle bu fona 100 bin lira yatırırsanız 20 bin lirası mevduat getirisine yakın bir getiriyle nemalanıyor. Az biraz piyasayı takip eden biri bunun parayı çöpe atmak olduğunu bilir. Hele bu enflasyonda. Ne yapmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icarus88 İ kullanıcısına yanıt

    borsalar her gün düşerken %20 bono da durması senin açından faydalı. borsalar yükseliş trendine girdiği vakit o oran %5 lere düşer merak etme.

    serbest fon iç tüzüğü olsa fon yöneticisi bırak %20 yi %80 ini borçlanma araçlarına çevirirdi. konjektür gereği. ama kurarlar izin vermiyor %80 hisse senetlerinde olma zorumluluğu var.

  • Teşekkürler cevabınız için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borsalar hala düşüyor diyerekten GZL ve DPT yi satmıştım,ben sattıktan sonra peşpeşe her gün yükselmeye başladı.:(

  • Íjc ve YLO nun fiyatlarını güncellemedi bankalar, dünkü fiyat görünüyor yatırım hesabımda, sebebi ne olabilir ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antireis A kullanıcısına yanıt

    Dün ABD borsaları kapalıydı o yüzden olabilir. 12 de düzelir belki

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Bende öyle düşündüm ama çok da mantıklı gelmedi bana...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hareketlenmeye başladı eksiden artıya çıktık :)

  • 42500liralık fonlarım kışın 28bini görmüştü şuan 41500de toparladı baya sonunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    en üstteki fon mu hocam bahsettiğiniz fon.en az ne kadarlık alınıyor hiç fon almadım siftah yapayım🤔 alttaki resimdeki kalanı iptal et ve beklet ne demek.
    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

    Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 2 Haziran 2022; 0:23:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    sen emir verdikten sonra fon fiyatı değişecektir. ya yükselir ya düşer.

    mesela sen 1000 adet afa fonu payı almak istiyorsun fiyat değişimlerine karşın %20 fazlasını çekiyor. sonra o parayı sana iade ediyor.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    bu fonu almak için hangi zamanlar uygun oluyor hocam neye dikkat etmeliyiz,elimize para geçtikçe alalımmı.pazartesi elime 20 bin geçicek kkm den bu fonamı yatırsam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 3 Haziran 2022; 12:33:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]İYİ GELİRyoutube
    Fonları nereden alabiliriz? Fon alıp satarken nelere dikkat etmeliyiz? Yatırım fonlarını bankanızın internet sitesinden veya uygulamasından alıp satabilirsiniz. Öncelikle ilgili bankanın fonlarına sonrada diğer tüm fonlara ulaşabilirsiniz. Fon alım satımında dikkat edilecek husus fonlardaki valör tarihidir. Bu süre 1 gün ile 3-4 gün arası değişebilir. Fon yatırımını yapmadan önce getiri ve risk beklentinizi iyi belirlemeniz gereklidir. Hangi amaçla bu yatırımı yaptığınızı iyi belirlemelisiniz. Risk iştahınıza uygun yatırım yapmalısınız. 1 (düşük risk) ile 7 (yüksek risk) arasında olan bu risk skalasına göre seçim yapabilirsiniz. Yatırım öncesinde mutlaka KAP.ORG.TR 'adresinden fonu incelemelisiniz. Ayrıca videomuz içinde bu fon inceleme işlemini nasıl ve nereden yapabileceğinizi anlattık. İyi Gelir'in sunduğu ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCY7myDArSRN-5BXEC_GxkbA/join #Youtube hesabımıza abone olmayı unutmayın! Senin için keyifle okuyacağın içerikler hazırladık: Davranışsal Finans Nedir? : https://iyigelir.net/davranissal-finans-nedir/​ Kara Pazartesi Nedir?: https://iyigelir.net/kara-pazartesi-nedir/​ Hedefe Yönelik Yatırım Yapmak: https://iyigelir.net/hedefe-yonelik-yatirim-yapmak/​ Para Tasarrufu Yapmak İçin Pratik 8 İpucu: https://iyigelir.net/para-tasarrufu-yapmak-icin-pratik-8-ipucu/ Emeklilik Yatırım Fonları Performans Raporu Özeti: https://iyigelir.net/emeklilik-yatirim-fonlari-performans-raporu-ozet/​ Türkiye'nin İLK Yatırım Fonu Forumu Açıldı! Aklına gelen tüm sorular ve cevaplar için ücretsiz olarak üye olabilirsin: http://forum.iyigelir.net​ İyi Gelir Dolu Dolu İçerikleriyle artık Tüm Podcast Platformlarında! Artık İyi Gelir'i Spotify, Apple ve Google Podcast üzerinden de dinleyebilirsin: Spotify: https://open.spotify.com/show/2tgLI7Z9cRzFvz1d0evUG5 Apple Podcast: podcasts.apple.com/tr/podcast/i-yi-gelir/id1538791296?l=tr Google Podcast: www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8zZTcwOTEzOC9wb2RjYXN0L3Jzcw== Daha Fazlası İçin: Blog Sayfamızı Ziyaret Et: https://iyigelir.net/blog/​ Web Sitemizi Ziyaret Et: https://iyigelir.net​ Tamamen ücretsiz akıllı portföy önerileri almak için: https://platform.iyigelir.net/​ #kap #fonanalizi #fonarama #fonbulma #iyigelir #kıymetlimadenfonları #borçlanmaaraçlarıfonları #yatırımcıbilgiformu #izahname #hissefonu #fonalırkendikkat #nasılfonalınır #fonnasılsatılır #foniçtüzüğü #fonyöneticisi #fonbeklentisi #fonhaberleri #serraeren #profesörserraeren #risklifonlar #risksizfonlar
    https://www.youtube.com/watch?v=P7vuVDmMwd4
  • 5 yıllık yatırım fonu sepeti yapmayı düşünüyorum yapıkredi üzerinden. bildiğim kadarıyla yatırım fonlarında getiri üzerinden %10 stopaj vergisi uygulanıyor. bunun yerine 5 yıllık bes alsam, hemen hemen aynı fonları orada uygulasam, 5 sene içinde ve çıkarken kesilecek giderlerden sonra sizce hangisi daha avantajlı olur? bes mi yoksa yatırım fonu sepeti mi?

  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.