Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6.237
Cevap
498
Favori
322.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
74. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ertanx kullanıcısına yanıt

    Ons aynı yerinde sayarsa yarın açıklanacak fiyatta %-3,75 dolaylarında bir düşüş gelecek doların durumundan dolayı, sadece altın değil dolarla işlem gören tüm fonlar için.

  • agritux kullanıcısına yanıt

    Seçtiğiniz fona göre değişir hocam az riskli olur mu hiç :) Kira sertifikaları, para piyasası, kısa vadeli borçlanma araçları hariç ki onlarda risk var ama daha az. Burada heyecan dorukta hele ki FED'in faiz artırımlarının olduğu resesyonun konuşulduğu ortamda.

  • espial kullanıcısına yanıt

    Burada en çok adı geçen 4 fondan aldım yıl başında :) bakalım ileride ne olacak.

  • agritux kullanıcısına yanıt

    Hangi fon?


    Kur farkı %-4,05




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espial -- 27 Haziran 2022; 17:48:10 >
  • espial kullanıcısına yanıt

    TFF, IPJ, IJZ, IJC

    eşit dağılım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agritux -- 27 Haziran 2022; 17:56:7 >
  • Şuan tam olarak hangi fon tiplerinde stopaj vergisi alınmıyor? Sadece Yoğun Hisse mi?

  • espial kullanıcısına yanıt

    Hocam, kira seritifkaları, para piyasası ve kısa vadeli borçlanma araçları enflasyonun neredeyse altında her zaman ezilmiyor mu? Sanırım bunlara yatırım yapmanın hiçbir mantığı yok. Ancak yalnızca hisse senedi alındığında da düştüğünde kayıp çok büyük oluyor ve genelde hep birlikte düşüyorlar :)

  • furkan1zek kullanıcısına yanıt

    Risk almayan parasını da mevduatta katılım bankacılında tutan çok büyük bir kitle var. Bu kitle için biraz risk alarak bu fonlar bir seçenek olarak düşünülebilir. Ama şuan KKM varken mevduatçı için en garantilisi eldeki kuş KKM. Para ise her hâlükârda enflasyon karşısında eziliyor, küçük bir azınlık dışında enflasyona hepimiz kolumuzu bacağımızı gövdemizi kaptırdık. Enflasyondan korunmak için çırpındıkça da batıyorum açıkçası :)


    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir kira sertifikası her ay kiracının getirdiği kira değildir bilmeyenler için aman ha zarar etme olasılığınız her zaman vardır.

  • Hisse yoğunlar zaten alınmıyordu, unvanında yabancı veya döviz geçmeyen ''borçlanma araçları, katılım fonları, fon sepeti fonları, kira sertifikası fonları, kıymetli maden fonları ve para piyasası fonları''

  • Hangi fonu alırsak alalım aylardır enflasyon karşısında paramız eridi gitti, hisse yoğun alıyorsun bist 15-20 günde verdiğini 2 günde geri alıyor, dolara endeksli fonları alıyorsun bir müdahale geliyor başladığın yere dönüyorsun, yabancı fonlar, emtia fonları desen aynı şekilde, riski az olsun diye değişkenlere giriyorsun onların da ppf'lerden pek farkı yok.

    6 aydır fonlarda yerimde sayıyorum bu arada ev, araba fiyatları en az ikiye katlandı.

    Anlaşılan fed faiz arttırdığı sürece piyasalar düzelmeyecek, enflasyonu düşürmekte kolay olmayacak, daha fazla ısrar etmeyip fon işine veda mı etsem diyorum, gerçi nereye geçeceğim onu da bilmiyorum, faize koysan eriyecek, kkm veya bu fiyatlardan gayrimenkul almak dışında seçenek kalmıyor.

  • cozali C kullanıcısına yanıt

    ev alacak kadar paranız varsa zaten ev alın. ha biz burada ev ve araba alamayacak kadar düşük birikimleri olanlar için alternatifler sunuyoruz.

    ayrıca daldan dala atlamak kaybettirir.


    risk kategorisi 4 olup iyi bir getiri sunan bir fon var.


    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=RPD

  • cozali C kullanıcısına yanıt

    Size harfiyen katılıyorum. 3 ay önce aldığım 20 çeşitli fon maalesef iki ileri bir geri, bir ileri iki geri aynı yerdeyiz.


    20 fon hepsi en çok talep gören ve hepsi farklı kategoride . maalesef son doların düşüşü ile hepsi ekstra değer kaybetti. 3 ay boyunca hiç al sat yapmadım. Aldım unuttum. Aceleci degilim ama durumdan hoşnut değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimliksiz41 -- 30 Haziran 2022; 12:42:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak bir not: 23 Aralık 2020, 31 Mart 2021, 29 Temmuz 2021 ve 1 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 3321, 3755, 4311 ve 4561 sayılı kararlar ile, 23.12.2020-31.12.2022 tarihleri arasında satın alınan (değişken, karma, eurobond, dış borçlanma, yabancı, serbest fonlar ile ünvanında 'döviz' ifadesi geçen yatırım fonları hariç) yatırım fonlarından elde edilen gelir ve kazançlara %0 stopaj uygulanacaktır.

  • Amerigan borsaları toparladığında anaparanın biraz üstüne çıkmıştım satmadığıma pişman mıyım değilim elbet toparlayacak abd borsaları vs. Şu nasdaq 15k ları bir görse aralık ayındaki gibi çok mutlu olacağız da beklemeye devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agritux kullanıcısına yanıt

    fonlarda dustukce azar azar almak lazim. ama yinede dusmeye devam edebilir , riskli fonlarin grafikleri birbirine benzer. hepsinden almaniza gerek yok. yabanci doviz fonlari ise USD TL grafine benzer . dolar arttikca fon degeri daha hizli artar. ama genel olarak baktiginizda keske dolar alsaydim bekleseydim dersiniz.. 21 araliktaki grafige bakarsaniz dolar grafigi fon grafiginden fazla getiri gosterdi. ama makas nedeniyle satamadilar ertesi gun zarar ettiler..


    insanlari FX ve viop a yonlendiriyorlar. kumar masasinda sizi carparlar arkadaslar uzak durun..

  • Kasım ayında tüm mevduatı çeşitli fonlara paylaştırmıştım, şimdi bakıyorum da her şeyin fiyatı 2-3 kat artmış benim birikim ancak %20 artmış, bundan sonra ne tarafa ağırlık vermeli onu da kestirmek çok zor, yabancı hisse fonları mı? bist fonları mı? dolara endeksli fonlar mı? emtialar mı? daha da düşer diye zararda olduğum fonlara ekleme yapmaya bile çekiniyorum.

    Hepsini satıp kkm veya dolar mı alayım diyorum ama yine de enflasyondan korunmanın imkanı yok, zamanında ev, araba almayarak parayı hızla eritiyoruz, bundan sonra almamın faydası var mı onu da bilmek zor. İçinden çıkılmaz bir durum resmen.

  • Bir nevi dört yanımız puşt zulası.:)

  • Nasdaq güzel bir ivme kazandı umarım böyle devam eder. 2 ay da 15kları tekrar görse kafamız rahatlayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cozali C kullanıcısına yanıt

    ben dolar vadeli ve gümüş vadeli arası gidip geliyorum. ama doğru zamanda doğru tarafta olmazsın CIS olabilirsin.

  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

    dolar vadeli olanlar hangileri tam olarak bilmiyorum ama kub, kıs, ytd gibi kısmen dolara bağlı fonlarım var, dolarda bir gerileme olursa bunların miktarını arttırmayı düşünüyorum, gümüş fonunu uzun zamandır taşıyorum ama şu an en çok zararda olduğum fon oldu, ekleme yapmaya da çekiniyorum, her ekleme yaptığımda zarar daha da artıyor.

  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.