Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (742. sayfa)

13 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 19 Misafir (4 Mobil) - 25 Masaüstü7 Mobil1 Android
5 sn
14.864
Cevap
733
Favori
742.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 740741742743744
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fsk benin gordugun artida, yanlis fsk fonunami bakiyorun acaba.

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • social kullanıcısına yanıt

Hocam artıda ama 1 şubat öncesine göre çok çok düşük getirisi. Ortağın mevduat getirisi fsknın 2 katı

• quote:

Orijinalden alıntı: mmtgs

Riski dağıtmak için fon sepeti yapmıştım biri düşerken diğeri belki çıkar diye ama bu borçlanmalar sürü ile hareket ediyor maalesef. Bırak karı az bir zarar kalsın kesin çıkıyorum.

Aynı sorun bende de var, portföyün sadece %10'u borçlanma araçları fakat geri kalan tüm ppfler bu borçlanmanın zararını kapatamıyorlar.

• ronnettee kullanıcısına yanıt
    90 gün %53 den mevduattaydım. Mis gibi. Bari hepsini ppf yapsaydım diye pişmanım. Gerçi ppf lerde yerde o ayrı ama en azından eksi değil. Psikilojik olarak iyi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Millet enterasan gaza geliyor 😁 stopaj %10 dan %15 çıkacak diye kaos yaşandı.. Farklı fonlara hatta daha önce elimi sürmem denilen fonlara, daha abartan borsaya ve hatta kriptoya attım diyor parayı.. Herkesin görüşüne saygı lakin abartıldı sanki..

• Bes için hangi fonları önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro2

Bes için hangi fonları önerirsiniz?

BES TEN NE ZAMAN ÇIKACAĞINA GÖRE DEĞİŞİR.

Eğer 10 yıl duracaksan altın ve yabancı teknoloji fonları derim ben.

neden çünkü şuan normal tefas fonlarından altın ve yabancı hisse fonu alsan kardan %15 stopaj ödeyeceksin.

ama aynı tip fonları BES tarafında alıp 10 yıl beklersen %10 stopaj ödersin.

yani %5 fazladan vergi ödemezsin +%18 civarında da devlet katkısı alırsın.

BOrsa istanbul a yatırım yapan hisse senedi yoğun fon almak niyetin varsa bunu BES tarafında değil tefas fonları üzerinden yaparsan stopaj ödemezsin.

ama bes fonların %100 hisse senedi yoğun fon olsa dahi 10 yıl sonunda 56 yaşını doldurmamışsan %10 stopaj ödersin boş yere

o yüzden diyorum ki strateji yapıp altın ve yabancı hisse fonunu yatırımını BES üzerinden, hisse senedi yoğun fon yatırımını ise menkul kıymet fonları ile yapmak daha cazip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 6 Şubat 2025; 23:33:9 >

• KorayKorkmaz kullanıcısına yanıt

Çok uzun zaman olmuştu FX fiyatlarını görmeyeli...

XAU tutmak gramdanda, sertifikadanda çok çok daha iyi.

Interbank kuru 32.85'den şuan TL'e dönsem 3022 lira,fiyatlama kötü değil iar gram ile kafa kafaya.

Dövizi olup, makas yemeden altına dönmeyi düşünen varsa mantıklı, onun haricinde gramında 15-20 lira ekstra makas yersiniz.

• Yarın yine borçlanmalar eksi ppf lerde hallice. Nasıl bir cendereye düştük!

• Bgp 0,076

Fsk 0,067

Yine rezalet durumda getiriler

• Herkese merhaba.

T+0 T+1 T+2... göre fark etmeden sattığımız fonun parası fon alım saati 13:00 yada 13:30 dan sonra hesabımıza saat 14:30 dan sonra geçiyor ve yeni fonu ertesi gün alabiliyoruz.

Yanlış hatırlamıyorsam İş Portföy Yönetimine ait bazı fonlarda ödemenin tamamı fon alım saatinden önce hesabınıza geçiyor. Ayrıca Gedik Yatırım ve/veya Gedik Yatırımın desteklediği Yan Cep aplikasyonundan satış yaptığınız fonlarınızın tutarının yarısı fon alım saati geçmeden diğer yarısı normal saatinde hesabınıza geçiyor diye hatırlıyorum.

Bu hatırladığım bilgi doğru mu?

Bunun aynıları yada benzer ödemeleri yapan uygulama platform yada portföy yönetim şirketi var mı?

Yanıtlayan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

• armans A kullanıcısına yanıt

Yorumum yok

Fon alipta eksiye duesecekse vay halimize

• DT faizi bugün düşük kapattı, yarına / haftasonuna artı getirir mi?

• Devlet tahvili faizinin düşmesi yada çıkması nasıl zarar ettirebiliyor onu anlamış değilim eksi faiz yok sonuçta nasıl zarar yazıyor bu fonlar mantıgı nedir ?

• Can950 C kullanıcısına yanıt
    Tahvil kazancının düşmesi, faiz oranları, enflasyon, kredi riski, piyasa koşulları ve ekonomik beklentiler gibi birçok faktöre bağlıdır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kim o K kullanıcısına yanıt

tefasta işlem gören fonlar saat 14,30 hesaba geçiyor.diğer bankaların kendi fonları satınca anlık hesaba geçiyor .akbank saat 18 ppf alabiliyorsun .teb kendi fonu ppf saat 16.00 kadar alabilirsin .

iş bankası doğru hatırlıyorsunuz yancepi kullanmadığım için bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Yalçınkaya -- 7 Şubat 2025; 1:1:43 >
  • skandal S kullanıcısına yanıt
    hayır hocam arkadaş farklı bir şey sormuş mesela iş bankasında iş portföye ait bir fonu satarsak valör kaybı olmasın diye sabahtan hesaba geçiriyorlar. sizin dedikleriniz bankaların kendi para piyasası fonları onların direkt geçmesi her bankada var ama mesela iş bankası hisse senedi fonlarından olan tı2 sattığınızda t+2 günü sabah para hesabınıza geçiyor

• sabah ilk iş borçlanma araçları fonlarını satıcam hergün zarar yazıyorlar .bence yeter .

Şuan hâlâ geçerli mi teyit almak gerek.

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

• 
Sayfa: önceki 740741742743744
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.