< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (602. sayfa)
-
-
doğru fonu seçmezseniz evet pişmanlıktır. ama doğru düzgün BES fonları seçerseniz kazançtır.
mesela bes başlattılar ve sizde 5 yıl boyunca hiç bes fonunuzu değiştirmediyseniz
aha şöyle 5 yılda sadece %337 kazanç getirir ce dersinizki bu bes hiç bir şeey kazandırmıyor.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=VGZ
halbuki 5 yıl önce BES fonunuzu değiştirip şöyle bir fona yatırtsaydınız paranızı 5 yılda %1182
yani standart fona göre 3 kat daha fazla kazanç sağlamış olurdu
-
Bes yerine fon almak daha mantiklimi acaba, yada ben mi oyle düşünüyorum 🤔
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
dünya gazetesiPLASFED Başkanı Karadeniz: Finansmana erişimde zorlanan Türk sanayicisi, enerji kaybediyorhttps://www.dunya.com/sektorler/plasfed-baskani-karadeniz-finansmana-erisimde-zorlanan-turk-sanayicisi-enerji-kaybediyor-haberi-753712
-
Benim bir miktar 801 ppf fonum vardı. Bu ay bası stopaj ın yuzde 10 a cıktıgını bilmeden 1 kasımda 30 k civarı daha 801 aldım. Simdilik satmayı dusunmuyorum. Satarken eskiden aldıklarım 7.5 tan son aldıgım 10 dan stopaj kesilecek degil mi?
-
Şu 5 yılı kıyaslamak doğru değil bence Corona zamanınıda içeriyor çünkü.
Şu 1 yılda altın dışında alınabilecek fon sayısının kategorisi bir elin parmağını geçmez ve hepsi enflasyon a yenilmiş durumda bu mu mantıklı borsa ve piyasayı konuşmaya gerek yok ama bes kayıp değil ama benim yaşımda biri için yatırdığım parayı (maaşımın /3ü kadar) 1 ayda maaşımı 4x yaptıysam bilmiyorum. Daha iyi yatırım araçları var (kumar ve forexden bahsetmiyorum. Ya da kripto) taklaya geldim gerçi. Grafik umduğum gibi gitmedi ve açgözlülüğüm sonucu risk analizini düzgün yapmadığımdan elimdekindende oldum. (/10 düşüş tekrar yükseldiğinde /1 zarar getirir)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 17 Kasım 2024; 14:35:17 >
22yaşındayım geçen sene Ekim'de girdim. Sizin için sıkıntı yok en çok devlet katkısı alabileceğiniz şekilde yatırıp doğru fonlarda kalın.
Duruma göre. Yaş bes ve fonların gidişatı piyasa durumu
Finansal okuryazarlık seviyesi b. eğrisi gibi bir çok durumu düşünürsek cevabım duruma göre olacaktır.
Kol kes asla yapmayın eninde sonunda bekleyen kazanır. Aldığınız değerlere gelince tekrar düşünür ve grafik bakarsınız.
Fon videolarında ki profesörler reklam karşılığı komisyon alıyorlar çok büyük para dönüyor bu işte
Fonu düştükçe alırsan bir senedir süren düşüşte aldıkça zarar eden, mevduat faiz kaybı olan hisselere para yatırmış olduk.
Normalde hisse fon alınacaksa BIST 10200 üstünde alıp 15000 civarına gelince satma fikri aklıma geliyor. Yüzde 50 kar etmiş olacağız
Fon komisyonu ödemek istemeyenler için, apx30 zpx30 borsa yatırım fonları banka aracı kurum üzerinden alınıyor.
,akşam kapanırken alırsın, yada gün içinde kar gördünmü satarsın . Ama aldım sattım derken büyük trendi kaçıracağına bahse girerim.
Borsa düşerken fonda yada BES TE paranı al çık yok, çok ciddi zarar edersin.
Bes te faiz e geçiş yaparsın ama hemen geçmiyor 3 5 gün sürer. O sırada olan olur dibe gider.
Fonda ise satınca 2 gün sonra para geliyor o sırada borsa düşmüş senin para yeni hesaba gelmiş oluyor
Fonda aldım sattım derken trendi kaçırırsın.
Düşüşleri hedge için VIOP endeks satsan bile Senin hisseler yukarı giderse viopda yukarı dönerse 3 aylık karı viopda geri kaybedersin.
bes i iptal etmeyi düşünüyorum
15K civarı param faizli yurtdışı teknoloji bes fonunda 1 yılda /35 kar alabildim. Yaş 23 olucak. Bence bes için erken siz ne düşünüyorsunuz.
(12 değiştirme hakkımı kullanmak vardı tabi altının bu kadar yükseleceğini düşünmemiştim ons 2200deyken işlem yapıyordum zaten)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 17 Kasım 2024; 14:53:44 >
Teşekkür ederim hocam cevaplarınız için 🙏
Borsa yarın 10000 puan yükselse ve asla bir daha geri bu ucuz fiyatlara geri dönmese , iyi ki almışım dersin paranı katlamış olacaksın. Yükselirken almaya çalışınca elimize veriyorlar genelde.
Altında 1800 e düşsse ve yıllarca da yükselmese, diye de düşünmek gerek. Aciliyeti olmayan parayı yatırdığın için sıkıntı etmezsin sanırım.!!! Burası çokomelli.
İlla beS fon almak zorunda değilsin kafana göre alıp satmak ( işi bilmediğin için zarar) için
Altın s1
GMSTR gümüş
apx30
Zpx30
Ucuz çok aşağı parçalı fiyatlara sabah 5 dk önce LIMIT emir verirsin ucuz a mal satan olursa onların malını alırsın, akşam sende satıp geceyi nakitte geçirebilirsin yada 1630 dan önce VIOP a aktarıp faiz alırsın. Yada aracı kurum senin adına gecelik faize geçirir paranı.
sabah düşüş gelirse satmayıp biraz zaman beklersin yine yükselir. Tek seferde paranı basma.
peki şöyle düşün 22 yaşında bir gençsin ve kendi şahıs şirketini kurdun . yani BAĞ KUR lu oldun devlete 43 sene bağkur primi ödedin. 43 sene sonra emekli olduğunda devlet sana çeyrek altın kadar maaş bağlayacak.
peki bir de 43 sene boyunca en düşük bağkur primi kadar BES yatırdığını düşün ve bu BES fonu da altın fonu olsun
sence bu ikisi arasında hangisi daha avantajlı olur emeklilik bakımından.
-
Bese girmeyin videosu izleyince insan etkileniyor, olumsuz düşünüyor ama agresif beS fonları ile agresif tefas fonları aynı oranda yükseliyor düşüyor
Bes de faize geçmek çok zor, yüklü bes fonu varsa opsiyon yada VIOP ile hedge yapılmalı. (300k üzeri. İleri seviye hesap bilgisi gerekir.)
100k bese yatırınca 3 ay süreli dibin dibi düşüşünde paramız 50 ye inebilir Ya da yükselmez sabit kalırsa mavduat faizini kaybederiz..
Sanırım tek çözüm çok düşerse bese para eklemek,
Daha da düşerse tefas agresif fonlar ile yüklü alım yapıp, bu tefas fonları yüksek kar elde edince elinden çıkartmak. Böylece Bes fiyat ortaması düşmüş olacaktır.
BES yerine aynı birikimi kendimiz kenara atıp kendimiz tefas fonlarıyla portföy oluştursak BES ' e göre daha karlı olmaz mı ?
-
Endeks olduya 10000den 5000 e düştü ,paranız yarıya iner. 10 sene de bist 5000 puan civarında dolanırsa, asla 10000 e gitmezse, Bes tekiler 10 sene sonra yüzde 30 devlet katkısı ile zararın bir kısmını kapatacak . Tefas dakiler istediği anda nakite geçme kabiliyeti nedeniyle, gider ev alır arsa araba alabilir.
Sonuç: cihat çiçek misali düştükçe fon toplamak bence yanlış hatalı olabilir.. Arasıra satmak piyasayı okumaya çalışmak gerekli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X