Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU) (348. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.395
Cevap
844
Favori
1.116.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
64. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 346347348349350
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben yapay zeka etf i derim. veyahut abd sp500 endeks fonu vey nasdaq endeks fonu . tabi tek tek yabancı hisse de alınabilir. nvdia,microsoft,adobe,tsm,apple v.s

şahsen ben gittim visa,mastercrd,qqq etf i,chat etf i aldım.

tl olarak da abd forsasına yatırım yapan cpu fonu aldım

• istanbul31 İ kullanıcısına yanıt
    Şimdi fon bilançosunu inceledimde muhasebesel olarak gün sonu her türlü TL üstünden hesaplama var hocam.

A bendiyle 5.madde.

Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 19 Mayıs 2024; 23:43:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Tqqq mu taşıyorsun hocam :)

• Emtialar şişmiş borsalar şişmiş bitcoin şişmiş. Şuan para yatırılacak hiç bir şey yok bence. En mantıklı türkiye deki faiz. Doları sabit tuttukları sürece dolar bazında kazanmış oluyoruz. Anlamadım gitti.

Tek bir şey dipte o da paladyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Realsatoshi -- 19 Mayıs 2024; 23:50:53 >
  • daha 1 yıl olmadı 22 dolardan aldığımız gümüşler 35 dolara doğru gidiyor dolar bazında müthiş para kazandırdı.biz zaten aralarda dökülüp çoğunu sattık küçük yatırımcı genelde büyük kazançlar öncesi aralarda dökülüyor.
    doların trollenmesi kazancımızı azaltsada faizden iyidir.

Altın ons bazında %30-40 arası çok iyi kazandırdı.
    Yeni girişler için metaller riskli seviyelerde belki düzeltme görebilir.ytd

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Abd borsasına yatırım yapmak çok iyi de işin vergi kısmı karman çorman.

• ressi1 kullanıcısına yanıt

yok normali qqq olanı aldım. turbo olanı yükselişlerde 3x daha fazla kazandırıyor ama düşüşlerde de 3x daha fazla kaybettiriyor.

• gümüş fonlarımın tamamını sattım bu gmstr fonu tamamen dolandırıcı alacağın zaman makas açıp pahalı satıyor tam fonu satacaksın makas kapatıp normal fiyatındanda düşüğe bozuyor.normalde makaslı 210 üzerinden bozması gerekirken 204 den satabildim bundan sonra gümüş alırsam bankadan alırım

bu arada dolar sabitken birazda carry trade yapayım diyorum, para piyasası fonlarından hangisi iyi para 2 güne hesaba geçer🤔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 20 Mayıs 2024; 10:9:13 >
  • ferber F kullanıcısına yanıt

yurtdisi yapan muhasebecilerle ayarlaman gerek ,amerikan devleti stopaji senden kesmez ama türkiyede gelir vergisine tabi oldugun icin,kazancini vergi dairesine bildirmen gerek..

Yani birde muhasebeciye para harciyacaksin,ben uzak duruyorum amerikan ve avrupa borsalarindan,birde isimiz gücümüz yok o kapi bu kapi vergi dairelerinde sürün veya muhasebeciye git gel..

ABD borsalarından elde ettiğim alım/satım gelirleri için vergi ödemeli miyim?

ABD borsalarından elde etmiş olduğun alım satım kazançları beyana tabidir, yani Midas sizin adınıza stopaj yoluyla vergi beyanında bulunmamaktadır.

Yatırımcıların kendilerinin beyan etmesi gerekmektedir.

ABD borsalarında işlem gören hisse senetlerinin satışından elde ettiğim gelirler için vergi hesaplamasını nasıl yapabilirim?

ABD borsalarında işlem gören hisse senetlerinin satışından elde edilen gelirlere ilişkin verilecek vergi beyanı hazırlanırken, kişinin aynı yıl içerisinde elde ettiği diğer tüm gelirlerin de dikkate alınması gerekmektedir.

● Elde edilen alım satım kazançlarının Türk Lirası bazında hesaplanması gerekir.

● Bu kazancın hesaplanması sırasında endeksleme yönteminin kullanılabilmesi için ise Yİ-ÜFE farkının 10%’un üzerinde olması şartı bulunmaktadır. Alış ve Satış tarihleri arasındaki Yİ-ÜFE farkının 10%’un altında kalması durumunda satış kazancı; satış bedelinden endekslenmiş alış bedelinin çıkarılması şeklinde değil, satış bedelinden alış bedelinin çıkarılması şeklinde tespit edilecektir.

● Yukarıda belirtildiği şekilde hesaplanan kazanç için herhangi bir istisna söz konusu olmayıp, kazancın tamamının beyan edilmesi gerekmektedir.

● Gelir beyanı için kar/zarar hesaplaması yapılırken genel olarak FIFO (İlk giren ilk çıkar) kuralı uygulanmaktadır.

sen midas üzerinden eft yaptigin icin sana bol sanslar özbey,kendine iyi bir muhasebeci bul..

Midas karismiyor anliyacan..

ABD borsalarından elde etmiş olduğun alım satım kazançları beyana tabidir, yani Midas sizin adınıza stopaj yoluyla vergi beyanında bulunmamaktadır.

Yatırımcıların kendilerinin beyan etmesi gerekmektedir.

Beyan etmezsen cezasi agirdir diyeyim sana,bu sefer kazandiklarini devlete cezasi ile ödersin...

Yani vergi kacacakciligina girmis oluyor anliyacan,bak ben sana söyledim daha öncede,sen ciktin ozaman kalsin demistin..

Ben sana birseyi bildigim icin söyledim,simdi amerikan borsasindan aldigin hisselerin vergisini kendin basvuracaksin,muhasebeciyede para ödüyeceksin,internasyonal muhasebeciler bu isin uzmani siradan türkiyede olan siradan muhasebeci bunu yapamaz sana,o konuda bilgisi yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 20 Mayıs 2024; 11:1:23 >

• en yüksek getirli PPF listeleyen bir site var mı ? tefasta bulamadım

iş bankasını kullanıyorum 4.2 oranı ama 5e yakın olan varmış diye duydum ziraat bankasının galiba

• darkcald kullanıcısına yanıt
    FonTurkey adlı twitter sayfasından takip ediyorum ben Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 20 Mayıs 2024; 11:37:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

yıllık üfe miz o kadar yüksekki abd borsasından kazancımız enflasyonu geçemiyor. bu yüzden henüz vergi çıkmıyor.

bu yurtdışı vergi olayını çok abartıyorsunuz yok muhasebeci tutmak gerek falan. hiç gerek yok. sen şimdi evi kiraya verdiğinde emlak ve kira gelir vergisi beyanı için muhasebeci tutuyor musun? yok.

yurtdışı hisselerde çok sık al-sat yapmıyorsan aldığın şey sadece etf ise ve bunu uzun yıllar öylece tutarsan hiçte zor iş değil.

mesela benim qqq etf i al-sat yapmadan 1 sene tutarsam 1 yıl sonra onun vergisini hesaplamak çok kolay. zaten e vergi uygulamasında gereken yönlendirmeleri yapıyor sistem.

yurtdışı hisselerde asıl sorun şu olur eğer çok sık al-sat yapıyorsan sürekli faklı hisseler alıp satıyorsan işler arap saçına döner işin içinden çıkamazsın.

ama benim gibi sadece etf alıp onu uzun vadeli tutarsan hiç te sorun değil.

peki yurtdışı fon hiç artmazsa ve buradaki dolar kuru artarsa yine vergi ödüyormusunuz🤔

• özbey kendin bilirsin ben sadece sana bilgi verdim.

Bunu okumani tavsiye ederim

Ikili anlasmadaki gelir vergisi beyani,amerika ve türkiye devleti arasinda yapilan anlasma..

• quote:

Orijinalden alıntı: ry4n

FonTurkey adlı twitter sayfasından takip ediyorum ben
    Bu güncellendi hyv %56 oldu

• Realsatoshi R kullanıcısına yanıt

bu HYV fon bugün 13.30 dan önce emir versem hesaba hemen geçiyor mu? şuan ZBJ alıyorum 13. den önce alınca ve satınca hemen hesapta görünüyor ziraat bank uygulamasında. Bunda durum nasıl bilginiz var mı?

• Midas'ın gecelik TL neması ne kadar bilen var mı arkadaşlar

fon al sat yaparken boşta duran parayı değerlendirmek için soruyorum

• Realsatoshi R kullanıcısına yanıt

Aynen ben de bir miktar hisse fon sattım, ppf de büyük miktarda var, bir de euro bozduracağım ama alacak şey bulamıyorum her taraf çok gitti, şu an bir şeyler almak mı daha mantıktı beklemek mi kararsız kaldım. Zararda olduğum hisseler var onlara ekleme yapayım diyorum ama endeks düzeltmeye giderse diye ona da cesaret edemiyorum. Daha önce de düzeltme beklerken rallileri hep kaçırmıştım yine aynısı olacak herhalde.

• murat8550 kullanıcısına yanıt

NVB al,zbj arada indiriyor faiz orani,nvb ikinci para fonum,zbj de var ama bilincli sekilde düsürüyor mevduat oranini..

• 
Sayfa: önceki 346347348349350
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.