Şimdi Ara

Ayt Net Arttırma Günlüğüm (Hedef: +15 net)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Netlerim tyt’de 90-100, ayt’de ise 50 civarında. Msü’de 91 yaptım. Tyt denemeleri ve ayt matematik denemeleri yanında bol bol ayt fen çalışarak netimi 65+’ya çekmeyi hedefliyorum çünkü konu eksiklerim ya da kulak aşinalığım olup pekiştirmediğim konular hayli fazla. Ayt denemesi çok az çözdüm. Tyt’lerde ise netim biraz düştü ama seri denemelerle pratikliğimi tekrar kazanacağımı düşünüyorum. Tamamlanacak konular:

    FİZİK: Dinamik-İş güç enerji tekrarı
    Çembersel hareket-Açısal momentum-Keppler
    Basit Harmonik
    Atışlar
    İtme momentum
    Manyetizma
    Elektrik tekrarı (özellikle ayt kısımlarına ağırlık vererek)
    Dalgalar tekrarı (özellikle kırınım-girişim kısmını unuttum.)
    Modern Fizik tekrarı (pek sıkıntım yok ama çok çabuk unutuyorum.)

    Bunlar bittikten sonra ise denemelerin yanında tyt kısımlarına (optik, ısı sıcaklık, hareket vb) göz atacağım. Bu konuları 2 hafta içinde halledip fizik denemelerine geçmeyi planlıyorum.

    KİMYA: Hız-Denge-Kçç-Asit ve Baz
    Elektrokimya
    Gazlar
    Çözeltiler tekrarı
    Organik tekrarı

    Organik ve elektrokimya hariç kısımları bu hafta halledip organik tekrarına 1 hafta, elektrokimyaya ise 3-4 gün civarı ayırmayı düşünüyorum. Böylece yaklaşık 3 hafta içinde kimya konu eksiklerimi tamamlamış olacağım.

    Bio: 11-12 Meb kitabını her gün 1 konu şeklinde okuyorum. Güvendiğim tek dersim şu an için, sebebi ise ilgimin daha fazla olması.

    Geo.: Apotemi Analitik (en azından çözümlü kısımları) + 1 kitaptan analitik çözmeyi düşünüyorum.
    Sonra denemelerden çözerken kısa kısa tekrar yapacağım. Örneğin analitiği 1 haftada çalışıp, 1 hafta dörtgenleri 1 hafta da çember-daireyi tekrar edip 1 hafta katı cisimlere ayırıp tahminen sınava 2 hafta kala konu olarak bir şey bırakmam diye düşünüyorum.
    Elimde epey kitabım var, tekrarlarda muhtemelen 1er 2şer test çözerim. Zaten Ayt mat denemelerinde de geometrim gelişiyor gibi hissediyorum.

    Mat.: İntegrali yeni bitirdik, apotemi çözüyorum, fonksiyonlar çalışıyorum, kendime ikisi için 1 hafta verdim. Ondan sonra sırasıyla trigonometri, limit, türev konularını 2 hafta içinde tekrar etmeyi (bu konuların sorularını zorlandığım birkaç yer hariç genelde yapıyorum ki tekrar ederken de o noktalara yöneleceğim) ve 1 haftayı da polinom, parabol, logaritma, diziler gibi daha küçük ayt konularını tekrar etmeye ayırmayı düşünüyorum. Bu şekilde ayt mat netimi umarım 30dan 35 civarına taşıyabilirim. Tyt’de ise deneme çözüyorum. PKBO çalışıyorum ayrıca.

    Bu şekilde bakarsak yaklaşık 1 ayım yoğun konu çalışması + tyt-ayt mat denemesi şeklinde geçecek (çünkü matematik ve geometride denemelerde pratikliği kaybetmemek epey önemli ama fen bence konunun sağlam olmasının daha önemli olduğu kısım) . Sınava yaklaşık 20 gün kala konu anlamında bir şey bırakmamış olursam 20 gün arka arkaya deneme çözme şansım olacak. Günlüğüme bugün başlıyorum. Her gün olmasa da sık sık yazmaya çalışacağım. Eğer başarabilirsem motivasyon için bir örnek olabilirim ben de belki benzer durumda olanlara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 26 Nisan 2019; 19:52:45 >







  • Hocam yaklasik netlerimiz ayni benim ayt biraz daha yuksek kalan konularda neredeyse ayni ama tyt dusuk bir oneriniz var mi
  • JungleHIV J kullanıcısına yanıt
    Benim en büyük artım sosyal ve türkçemin iyi olması. İkisi de kolay net getiren dersler bence. Küçük birer konu anlatımlı kitap alıp sözel dersleriniz zayıfsa günde 1 saatinizi ayırarak sosyal çalışabilirsiniz. Özellikle coğrafya ve dinden bilgi isteyen sorular geliyor gördüğüm kadarıyla. Bunun yanında 345’in tyt genel denemeleri güzeldi, konu eksiğiniz az ise birkaç güne 1 tyt denemesi çözebilirsiniz, benim netlerimi arka arkaya çözdüğüm dönem epey artırmıştı ve hep 100 civarı yapıyordum o aralar. Sizin eksiğiniz tyt’de hangi derste?
  • İlk gün diye hevesle başladım Çembersel hareket ve açısal momentum konu kısımları çalışıldı. Ancak henüz pek soru çözmediğim için tam oturmadı. Kepler de çalışıp sonra meb kitabından okumayı düşünüyorum. Sonra da birkaç test çözeceğim. Bu gece uykum gelene kadar bunları çalışırım. Önemli bir konu, limit denemesinde gelen sorularını henüz çalışmadığım için yapamamıştım, şimdi görüyorum ki zor değilmiş.

    Edit: Gece uykum geldi, sabah erken kalktım, Kepler kısmını da bitirdim. Şimdi çembersel hareket, açısal momentum ve keplerden soru çözme vakti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 27 Nisan 2019; 10:14:56 >
  • Çembersel hareket ve kepler’den toplam 150 soru civarı çözdüm sanırım. Meb kitabından okudum. 345 ayt mat denemelerinin 2.sini çözdüm 25 net çıktı. Biraz moralim bozuldu. Böyle olma sebebi mantık, pkob, analitik geometri ve katı cisimler kısımları + integralde alan. Umarım bu konuları hallettikçe matematik netim yükselir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 28 Nisan 2019; 0:24:11 >
  • Birkaç gündür yazmadım ama durum şöyle: çözeltiler, kimyasal hesaplamalar, çembersel, keppler bitti. bu haftasonu atışlar, kimyada denge kçç asit baz bitiyor. Elektrokimyaya başlıyorum. Geo.da nokta analitiği, matematikte integral bitmek üzere. Sıradaki konular doğru analitiği ve trigo. Tyt’de bugün ilk defa 100ün üzerine çıkabildim, 105 küsür yaptım kurs denememizde. Ve çaba sarf etmeden, kasmadan çözmüştüm. Tyt gerçekten nasıl bir gününüzde olduğunuza ve sakin kalmanıza çok bakıyor çünkü 90-95te takılı kalmıştım uzun zamandır.
  • elifnp E kullanıcısına yanıt
    Sonuç ne oldu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.