Şimdi Ara

Yatay geçiş sonrası ÇAP mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yatay geçiş yaptıktan sonra eski bölümümüzle çap yapabilir miyiz sonuçta en azindan 2 senelik bir ders geçmişimiz var o bölümde ve daha rahat tamamlayabiliriz. Bunu yapmış olan var mi daha önce? Bir soru da 7 sene kurali sıfırlanıyor mu?

Ikinci bir opsiyon da yatay geçişten sonra geçtiği bölümü bitiren birisi yeniden sınava girip eski bölümüne yerleşirse kaldığı seneden devam edebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up,aynı soruları ben de merak ediyorum.hangi bölüme geçiş yapmayı düşünüyorsunuz bu arada
  • Upppp

• ArapFayik A kullanıcısına yanıt
    Işletme hocam siz?

• Helalinden 10 kullanıcısına yanıt
    Kimya muhendisligindeyim,belki metalurji ve malzemeye gecis yapmayi dusunurum ama daha erken ,merak ettim sadece bu sorulari.şu an ki bolumunuz neydi bu arada

• İTÜ'de birinci sınıfın sonunda yatay geçiş yapıp ikinci sınıfın sonunda da CAP'a başlayan çok gördüm.

• Mesela İTÜ'de yönergeye göre daha önceki lisans eğitimi de hesaba katılır. Yani 1.sınıf sonunda yatay geçiş yapıp diğer senenin sonunda 5.yy a göre çap yapabilirsin bu yüzden geçiş yaptığın bölüm planına göre en az 70 kredi vermiş olman gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eet yapılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat_Erman

Mesela İTÜ'de yönergeye göre daha önceki lisans eğitimi de hesaba katılır. Yani 1.sınıf sonunda yatay geçiş yapıp diğer senenin sonunda 5.yy a göre çap yapabilirsin bu yüzden geçiş yaptığın bölüm planına göre en az 70 kredi vermiş olman gerekir.
    Nasıl yani hocam, ben mesela 119 kredilik ders verdim şimdi yeni geçeceğim bölüme başlarken 3. sınıfı bitirdiğim bölümden 1. sınıfa döneceğim diğer bölümde. Yeni geçtiğim bölümde 2. sınıfa geçer geçmez çap hakkına sahibim normalde her öğrencinin sahip olduğu gibi ama ben eski bölümümden 100 kredi üzerinde ders almışım çap'a başvurup geri kalan dersleri alabilir miyim acaba saydırarak? Bu arada toplamda 4 sene hakkım kalmış olacak değil mi 7 senede atılma kuralı olduğu için?

Aslında bizim yönerge de toplam lisans süresi diyor yani benim anladığım kadarıyla sen zaten şimdiden 3 yıl okumuş olduğundan basvuramiyorsun diye anladım ben. Lakin kurumlar arasi, kurum içi ve myp ile yatay geçişlerde farklı durumlar oluşabilir. Bu yüzden emin olmadan bir şey söylemem doğru olmaz. Bahsettiğin şekilde ders saydırma konusu da pek rastladığım bir şey olmadığından bunun da cevabını bilmiyorum. Maalesef net bir cevap vermek isterdim ama bilmiyorum.

• quote:

Aslında bizim yönerge de toplam lisans süresi diyor yani benim anladığım kadarıyla sen zaten şimdiden 3 yıl okumuş olduğundan basvuramiyorsun diye anladım ben. Lakin kurumlar arasi, kurum içi ve myp ile yatay geçişlerde farklı durumlar oluşabilir. Bu yüzden emin olmadan bir şey söylemem doğru olmaz. Bahsettiğin şekilde ders saydırma konusu da pek rastladığım bir şey olmadığından bunun da cevabını bilmiyorum. Maalesef net bir cevap vermek isterdim ama bilmiyorum.
    Teşekkürler yine de hocam, sanırım mümkün değil derken kurumici yatay geçişten bahsettiniz değil mi? Bizde de çünkü son 3siniftan sonra yapılamıyor kurumici yatay geçiş, fakat merkezi yerleştirme puanıyla olan her zaman yapılabiliyor yök'ün tanıdığı bir hak olduğu icin ama 7 sene kuralını aşmamak şartıylaymis o da sanirim.

• quote:

Teşekkürler yine de hocam, sanırım mümkün değil derken kurumici yatay geçişten bahsettiniz değil mi? Bizde de çünkü son 3siniftan sonra yapılamıyor kurumici yatay geçiş, fakat merkezi yerleştirme puanıyla olan her zaman yapılabiliyor yök'ün tanıdığı bir hak olduğu icin ama 7 sene kuralını aşmamak şartıylaymis o da sanirim.

• quote:

Ben yaptıktan sonrası için bahsettim ama yazdığınız konuda haklısınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.