Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
683.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben akdeniz üniversitesi işletme bölümü okuyorum ygs ve lys ye girerek başka bir üniversiteye yatay geçiş yapmak istiyorum böyle bişey var mı? birde eğer varsa benim altan olan dersler gideceğim okulda yoksa o dersler ne olacak bilgisi olan arkadaş varsa lütfen cevabınızı bekliyorum
  • Merhaba, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden, farklı bir okulun Uluslararası İlişkiler bölümüne geçiş yapmam mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahlatlı51

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi(ankara siyasal) ile hukuk fakültesinin %80 eşdeğerliği varmıdır. Taban puanımın yettiği Başka bir ilin hukukuna geçebilir miym

ders içeriklerini karşılaştır. %80'i aynıysa geçiş yapabilirsin.

@sleanger var tabii. ders içerikleri uyumluysa geçiş yaparsın.

@cekerekli66 iibf, iktisat ve işletme fakültesi bölümlerinden birine geçersen eğer, akdenizde geçtiğin dersleri yeni üniversitende saydırabilirsin. fark derslerini de alttan alırsın. sene kaybın olmaz.

@schoulzen mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Arkadaşlar bu yıl için şu an dönem arasında yatay geçiş hakkımız var mı?

Ankara Gazi Üni'den Konya Selçuk Üni'ye geçmek istiyorum (yani daha alt sınıf bir üniversite)
    Bölüm dersleri çok farklı farklı Yeterki geçeyim, fazladan vermem gereken ders çıkarsa çıksın karşıma önemli değil!
    Daha birinci sınıfım.

dönem arasında geçiş yok. eskiden vardı ama yök kaldırdı. en erken 1. sınıfın sonunda yatay geçiş yapabilirsin. iki bölüm arasındaki ders içeriklerini karşılaştır %80'i uyumluysa eğer geçiş yapabilirsin.
  • Merhaba
    Ben istanbulda bir özel üniversitede okuyorum %50 burslu olarak.3.Sınıf Ögrencisiyim.Ben İstanbul ünv veya Yıldız teknik ünv yatay geçis yapmak istiyorum 2012-2013 Bahar yarılı için.Böle bir şansım var mı ? GNO:2,98--- ÖSYS puanımı çok hatrlamyrm ama çok yüksek degildi.Alttan hiçbir dersim yok.Bahır yarı yılı için geçme şansım var mı ? Varsa ne gibi şeyler yapmam gerekiyor tarihleri falan tam net yazmamıslar ama çogu basvuru tarihi subat 2de sona eriyor.İnt gerekli bilgileri bulamadım.Acil yardım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harun Ö.

Merhaba
    Ben istanbulda bir özel üniversitede okuyorum %50 burslu olarak.3.Sınıf Ögrencisiyim.Ben İstanbul ünv veya Yıldız teknik ünv yatay geçis yapmak istiyorum 2012-2013 Bahar yarılı için.Böle bir şansım var mı ? GNO:2,98--- ÖSYS puanımı çok hatrlamyrm ama çok yüksek degildi.Alttan hiçbir dersim yok.Bahır yarı yılı için geçme şansım var mı ? Varsa ne gibi şeyler yapmam gerekiyor tarihleri falan tam net yazmamıslar ama çogu basvuru tarihi subat 2de sona eriyor.İnt gerekli bilgileri bulamadım.Acil yardım...

öncelikle şunu araştır istediğin üniversiteler ösym taban puanı şartı istiyormu istemiyorsa yaparsın o zaman başvurunu
  • ÖSYS taban puan gibi bi ibare görmedim, sadece ÖSYS sınav sonucu belgesi istiyorlar...
  • quote:

Merhaba

yıldız teknik puan aramaz. fakat bahar yarıyılı için öğrenci alıyor mu diye bir sitesine bak üniversitenin. sizin okuldaki durum nedir bilmiyorum ama dc ve dd sizde şartlı geçiyorsa ve böyle dersin varsa başvurunu almazlar. zira bu durumda öss puanına bakıyorlar.

• quote:

Merhaba

yök kararıyla ara dönemlerde geçiş yapılmıyor bildiğim kadarıyla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

Merhaba

yök kararıyla ara dönemlerde geçiş yapılmıyor bildiğim kadarıyla

Sitelerde istanbul ünv ve yıldız teknigin basvuru tarihleri 28ocak-2subat yazıyor ama ? Birde geçis varsa eger sizce geçmen rahat olabilir mi 3.sınıfta yatay geçis yapan sayısı az falan dıyorlar.Birde benim ünv 1'den bir dc dersim var ancak ortalama ile geçtim bir sorn yok yani bunu sorun ederler mi ?

• birinci dönemi 3.1 ortalama ile kapattım ikinci dönem onu 3.7 veya 3.8 yapıp hacettepe ye geçebiliyorum demi ?
  • Çok çok önemli bi soru soruyorum benim iki dersim dc geldi (koşullu geçiyorum) ama ortalamam 2nin üstünde olduğundan bütlere girmem zorunlu değil ve benim de en yüksek notlarım finaller olduğundan girmek istemiyorum ama bazıları dc ile geçiş yapamazsın diyorlar doğru mu bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tj enes

Çok çok önemli bi soru soruyorum benim iki dersim dc geldi (koşullu geçiyorum) ama ortalamam 2nin üstünde olduğundan bütlere girmem zorunlu değil ve benim de en yüksek notlarım finaller olduğundan girmek istemiyorum ama bazıları dc ile geçiş yapamazsın diyorlar doğru mu bu ?

benimde bi dersim dc yatay geçiş düşünüyorum o derste edebiyat :( büte girebiliyormuyuz yükseltmek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: champions1905

quote:

Orijinalden alıntı: tj enes

Çok çok önemli bi soru soruyorum benim iki dersim dc geldi (koşullu geçiyorum) ama ortalamam 2nin üstünde olduğundan bütlere girmem zorunlu değil ve benim de en yüksek notlarım finaller olduğundan girmek istemiyorum ama bazıları dc ile geçiş yapamazsın diyorlar doğru mu bu ?

benimde bi dersim dc yatay geçiş düşünüyorum o derste edebiyat :( büte girebiliyormuyuz yükseltmek için

hocam Ytüde dc koşullu geçiş yani ister büte gir istersen de ortalaman 2üstündeyse girme ama 2altındaysa girmek zorundasın yoksa tekrar alırsın dersi . Her üni için aynı durummu bilemiyorum örneğin itüde dd geçiyo bizde kalıyor .

• Hangi üniversitelerde şartlı geçme var biliyormusunuz her üniversitede var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C- KURUMİÇİ ÖZEL KONTENJANI
    ODTÜ Ankara ve Kuzey Kıbrıs Kampusundan başvuru yapan lisans öğrencilerinden, başarı yetersizliği ve/veya program intibak koşullarını sağlayamama nedeni ile “Kurumiçi Genel Kontenjan” kategorisinden yararlanamayan veya yararlanma imkanı olmayan öğrenciler için ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjandır. Bu kontenjanın amacı üniversiteye giriş sırasında, kişisel yetenekleri ile uyumlu olmayan tercih yapan ODTÜ öğrencilerine program değiştirme olanağı tanımaktır.
    Bu kapsamdaki adayların başvuru yapabilmesi için aşağıda belirtilen koşulları sağlaması gerekir.
    a) Öğrencinin kayıtlı bulunduğu programa kabul edildiği yıla ait ÖSS/LYS/YÖS/TCS puanının, başvurduğu programın o yıla ait ÖSS/LYS/YÖS/TCS genel kontenjan taban puanına eşit veya yüksek olması zorunludur.
    b) Öğrencinin başvuru sırasında ODTÜ’deki bir lisans programına kayıtlı veya izinli (öğrenci statüsünde) olması ve o dönem sonunda hangi nedenle olursa olsun, üniversite ile ilişiğinin kesilmemiş olması zorunludur.
    c) Öğrencinin lisans programında (İngilizce Hazırlık Sınıfı dışında) en az iki dönemini, en fazla 6. dönemini tamamlamış olması zorunludur.
    d) Öğrencinin kayıtlı olduğu programda almış olduğu tüm kredili dersleri başarmış (en az DD) olması zorunludur.
    e) Öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 1.25/ 4.00 olması zorunludur.
    f)Öğrencinin geçiş yapmak istediği programın varsa diğer başvuru koşullarını (mülakat, portfolyo vb.) yerine getirmiş olması zorunludur.

Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda Psikoloji okumaktayım.Girdiğim yıl ODTÜ Ankara siyaset bilimi ve kamu yönetimi 434 puanla almış.Benim aynı puan türünden 435 puanım var.Bu özel kontenjandan yararlanıp Ankara kampusuna siyaset b. ve k.y.'ne geçiş yapabilir miyim?
    Şansım nedir

Bunun haricinde:ODTÜ'nün belirlediği "KURUM İÇİ GENEL KONTENJANLA " Ankara'ya geçiş yapıyor bizim kuzey kıbrıs kampüs öğrencileri.

"Fen-Edebiyat, Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler ve Eğitim Fakültesi bölümlerine başvuran adaylar için:

Adayın üniversiteye girmiş olduğu yıla ait ÖSS/ LYS puanının, başvurduğu programın o yıla ait genel kontenjan taban puanına oranı 0.950’den düşük olan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
    "
    diye bir madde var.Ankara'daki İktisat bölümü için gerek puan şartını karşılıyorum.Psikoloji'Den iktisata geçiş yapabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barabarabara -- 22 Ocak 2013; 22:41:53 >

• Merhaba arkadaşlar Akdeniz Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği İ.Ö (sınav o kadar kötü geçti yani) öğrencisiyim İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliğine geçiş yapabilir miyim? İtiraf etmek gerekirse Konaklama İşletmeciliği için İstanbul'dan Antalya'ya gitmek biraz koydu ama aile istedi işte...

Belirtmekte fayda var;
    -Bölüm 4 yıllık, TM-1 puanıyla girdim, aynı bölüm bazı üniversitelerde YGS-6 ile alıyor. Tıurizm Fakültesindeyiz
    -Gano bilgisi veremeyeceğim henüz 1. sınıfım, meraktan soruyorum
    -İkinci öğretim olmam sıkıntı yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi five finger death punch -- 23 Ocak 2013; 1:19:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: five finger death punch

Merhaba arkadaşlar Akdeniz Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği İ.Ö (sınav o kadar kötü geçti yani) öğrencisiyim İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliğine geçiş yapabilir miyim? İtiraf etmek gerekirse Konaklama İşletmeciliği için İstanbul'dan Antalya'ya gitmek biraz koydu ama aile istedi işte...

Belirtmekte fayda var;
    -Bölüm 4 yıllık, TM-1 puanıyla girdim, aynı bölüm bazı üniversitelerde YGS-6 ile alıyor. Tıurizm Fakültesindeyiz
    -Gano bilgisi veremeyeceğim henüz 1. sınıfım, meraktan soruyorum
    -İkinci öğretim olmam sıkıntı yaratır mı?

istanbul üniversitesi öss puanı ve agno'nun ortalamasını alıp bir sıralama puanı oluşturuyor. puanın düşükse eğer not ortalamanın yüksek olması gerekir. okulun sitesinden iki bölümün ders içeriklerini karşılaştır %80'i uyuyorsa eğer geçiş yapabilirsin. ikinci öğretim ya da birinci öğretim olman farketmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: barabarabara

C- KURUMİÇİ ÖZEL KONTENJANI
    ODTÜ Ankara ve Kuzey Kıbrıs Kampusundan başvuru yapan lisans öğrencilerinden, başarı yetersizliği ve/veya program intibak koşullarını sağlayamama nedeni ile “Kurumiçi Genel Kontenjan” kategorisinden yararlanamayan veya yararlanma imkanı olmayan öğrenciler için ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjandır. Bu kontenjanın amacı üniversiteye giriş sırasında, kişisel yetenekleri ile uyumlu olmayan tercih yapan ODTÜ öğrencilerine program değiştirme olanağı tanımaktır.
    Bu kapsamdaki adayların başvuru yapabilmesi için aşağıda belirtilen koşulları sağlaması gerekir.
    a) Öğrencinin kayıtlı bulunduğu programa kabul edildiği yıla ait ÖSS/LYS/YÖS/TCS puanının, başvurduğu programın o yıla ait ÖSS/LYS/YÖS/TCS genel kontenjan taban puanına eşit veya yüksek olması zorunludur.
    b) Öğrencinin başvuru sırasında ODTÜ’deki bir lisans programına kayıtlı veya izinli (öğrenci statüsünde) olması ve o dönem sonunda hangi nedenle olursa olsun, üniversite ile ilişiğinin kesilmemiş olması zorunludur.
    c) Öğrencinin lisans programında (İngilizce Hazırlık Sınıfı dışında) en az iki dönemini, en fazla 6. dönemini tamamlamış olması zorunludur.
    d) Öğrencinin kayıtlı olduğu programda almış olduğu tüm kredili dersleri başarmış (en az DD) olması zorunludur.
    f)Öğrencinin geçiş yapmak istediği programın varsa diğer başvuru koşullarını (mülakat, portfolyo vb.) yerine getirmiş olması zorunludur.

Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda Psikoloji okumaktayım.Girdiğim yıl ODTÜ Ankara siyaset bilimi ve kamu yönetimi 434 puanla almış.Benim aynı puan türünden 435 puanım var.Bu özel kontenjandan yararlanıp Ankara kampusuna siyaset b. ve k.y.'ne geçiş yapabilir miyim?
    Şansım nedir

Bunun haricinde:ODTÜ'nün belirlediği "KURUM İÇİ GENEL KONTENJANLA " Ankara'ya geçiş yapıyor bizim kuzey kıbrıs kampüs öğrencileri.

"Fen-Edebiyat, Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler ve Eğitim Fakültesi bölümlerine başvuran adaylar için:

Adayın üniversiteye girmiş olduğu yıla ait ÖSS/ LYS puanının, başvurduğu programın o yıla ait genel kontenjan taban puanına oranı 0.950’den düşük olan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
    "
    diye bir madde var.Ankara'daki İktisat bölümü için gerek puan şartını karşılıyorum.Psikoloji'Den iktisata geçiş yapabilir miyim?

quote:

1-Yatay Geçiş Nedir , Nerden Nereye Geçebilirim ?

Yatay Geçiş üniversitelerin eş değer bölümleri arasında* ; öğrencinin bir üniversiteden diğerine geçmesidir.

*Eşdeğer diploma programı: İsimleri aynı olan veya ilgili yönetim kurulları tarafından içeriklerinin en az yüzde sekseni aynı olduğu tespit edilen diploma programlarını ifade eder. (http://www.yok.gov.tr/content/view/476/) Madde 4 Bent D.

özel kontenjan hakkında bir bilgim yok. normal şartlarda psikolojiden iktisada geçiş yapılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 23 Ocak 2013; 1:39:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: moonlight sonata

quote:

Orijinalden alıntı: barabarabara

C- KURUMİÇİ ÖZEL KONTENJANI

Şansım nedir

"

quote:

1-Yatay Geçiş Nedir , Nerden Nereye Geçebilirim ?

Yatay Geçiş üniversitelerin eş değer bölümleri arasında* ; öğrencinin bir üniversiteden diğerine geçmesidir.

*Eşdeğer diploma programı: İsimleri aynı olan veya ilgili yönetim kurulları tarafından içeriklerinin en az yüzde sekseni aynı olduğu tespit edilen diploma programlarını ifade eder. (http://www.yok.gov.tr/content/view/476/) Madde 4 Bent D.

özel kontenjan hakkında bir bilgim yok. normal şartlarda psikolojiden iktisada geçiş yapılamaz.

Ankara ODTÜ'nün öğrenci işlerine 2 gün önce attığım mail ve gelen cevap:

quote:

Merhaba.
    > Öncelikle ben....Kuzey Kıbrıs Kampusu psikoloji bölümünde
    > hazırlık sınıfında okuyorum.Kuzey Kıbrıs Kampusu'ndan Ankara Kampusu'na
    > yatay geçiş ile ilgili merak ettiğim bir konuyu sizlere danışmak
    > istemiştim.
    >
    > Biz Kuzey Kıbrıs Kampus öğrencilerinin Ankara kampusuna yatay geçiş
    > başvurularının kurumiçi kontenjan dahilinde değerlendirildiğini öğrendim.
    >
    >http://www.oidb.metu.edu.tr/basvuru/ygd.html
    >
    > yukarıda linkini verdiğim sayfada "Adayın üniversiteye girmiş olduğu yıla
    > ait ÖSS/ LYS puanının, başvurduğu programın o yıla ait genel kontenjan
    > taban puanına oranı 0.950'den düşük olmamalı." şartını geçmek
    > istediğim bölümler için sağlamaktayım.Sizden,bir ODTÜ KKK psikoloji
    > öğrencisi olarak ODTÜ Ankara'nın İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin
    > bir bölümüne geçiş yapıp yapamayacağım bilgisini talep edecektim.
    >
    > Teşekkürler
    .

Gelen cevap:

quote:

Merhaba,

Başvuru yapabilirsiniz.

Yatay geçiş başvurusu yapabilmeniz için en erken 3 dönemin başında
    başvuru yapabilirsiniz. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi gerekli
    güncellemeler yapıldıktan sonra (Mayıs 2013)
    https://www.oidb.metu.edu.tr/basvuru/ygd.html adresinden takip
    edebilirsiniz.
    Kolay gelsin

Hocam yatay geçiş için illa aynı fakülte arasındaki bölümlerde mi geçiş yapılması lazım?Oradan buradan duyuyoruz işte coğrafya'dan hukuğa geçti falan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barabarabara -- 24 Ocak 2013; 23:27:16 >

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.