Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
683.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yemin ediyorum konuyu süper noktalamışım, kimsenin yatay geçiş ile ilgili bir sıkıntısı bile kalmamış sanırım.
  • Kusura bakma da kim nereden bilebilir ki? Aç bak geçen sene girmek istediğin üniversite kaç ortalama ile almış şartları nelerdir. Bu konuda birçok arkadaş yatay geçiş yaptı ama kimse söyleyemez kesin geçersin veya geçemezsin diye. Sen notlarını yüksek tutmaya çalış varsa diğer şartları sağlamaya bak sonra da olursa olur olmazsa olmaz.
  • Bir sorum var cevaplayan olursa sevinirim.

Şuan ben Trakya Üniversitesinde 1. sınıf lojistik okuyorum (2 yıllık) Araştırdığım kadarı ile bu yarı yılın sonunda yani 1. sınıfın 1. yarıyılı sonunda yatay geçiş yapma hakkımız var. Ben istanbulda özel üniversiteye geçmek istiyorum.

1. sorum özel üniversiteye %50 burslu olarak geçebilir miyim ?
    2. sorum kyk dan burs alıyorum (geri ödemesiz) Geçiş yaparsam bu burs kesilir mi ? Eğer kesilirse krediye(geri ödemeli) döndürme şansımız var mı ?
    3. sorum kyk yurdunda kalıyorum. Eğer geçiş yaparsam istanbulda da kyk da kalmaya devam edebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Righte0us

Bir sorum var cevaplayan olursa sevinirim.

Şuan ben Trakya Üniversitesinde 1. sınıf lojistik okuyorum (2 yıllık) Araştırdığım kadarı ile bu yarı yılın sonunda yani 1. sınıfın 1. yarıyılı sonunda yatay geçiş yapma hakkımız var. Ben istanbulda özel üniversiteye geçmek istiyorum.

1. sorum özel üniversiteye %50 burslu olarak geçebilir miyim ?
    2. sorum kyk dan burs alıyorum (geri ödemesiz) Geçiş yaparsam bu burs kesilir mi ? Eğer kesilirse krediye(geri ödemeli) döndürme şansımız var mı ?
    3. sorum kyk yurdunda kalıyorum. Eğer geçiş yaparsam istanbulda da kyk da kalmaya devam edebilir miyim ?

burslu geçiş yapamazsın. diğer soruların hakkında bilgim yok. kyk'yı arayıp sorabilirsin.

• merhabalar ben bu sene sonunda -şuan 2. sınıf öğrencisiyim- istanbul üni. iktisat fakültesi siy. bil. ve uls. ilş. bölümünden ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi iktisat bölümüne geçmek istiyorum. evet adları tutmuyor fakat dersler yüzde 90 üstünde tutmakta. ders içerikleriyle beraber bu oran yüzde yüz oluyor. benim alttan sosyoloji dersim var ve alttan dersim olmasına rağmen ortalamam ortalamam 3.63.bu dönem yani 3.yy sonunda ortalamam 3.72 olacak. 4.yy ise sosyolojiyi de verdiğim takdirde ortalamam 3.85'leri rahat bulacaktır. benim sorun şu; benim yatay geçiş yapmam bölüm adlarının farklı olmasına rağmen uygun mudur? ben bu işi çok istiyorum, yardımlarınızı bekliyorum. ayrıca aynı şekilde ankara üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü'ne de başvurmam mümkün müdür? şimdiden teşekkür ederim, aşağıda ayrıntılar mevcut...

BU ARADA BEN ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRDİĞİMDE AÜ SBF İKTİSAT TABAN PUANI TM-1 441-442 BENİM İSE TM-1 PUANIM MAALESEF MESLEK LİSESİ OLDUĞUM İÇİN VE O ZAMAN KATSAYI KALKMADIĞI İÇİN 0,12'Lİ TM-1 PUANIM 444 PUANDIR.

Yatay geçiş yapmak istediğim üniversite olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümü dersleri şunlardır.

1.sınıf

İktisada giriş 1-2
    Matematik 1-2
    Hukukun temel kavramları
    Sosyoloji
    Atatürk ilke ve inkılap tarihi 1-2
    Türk dili 1-2
    Siyasi düşünceler tarihi

2.sınıf

mikro iktisat
    istatistik 1
    iktisat tarihi
    genel muhasebe 1-2
    kamu maliyesi
    borçlar hukuku
    makro iktisat
    matematiksel iktisat

İstanbul Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde kalın yazılan dersler ve hariç aldığım, kalın yazılanlar ise bu sene alacağım dersleri gösteriyor.

1.SINIF

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I-II
    HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI
    İKTİSADA GİRİŞ 1-2
    İŞLETME
    MATEMATİK 1-2
    SOSYAL SİYASET(POLİTİKA)
    TÜRK DİLİ(1-2)
    BİLGİSAYAR(SEÇMELİ)
    İKTİSAT TARİHİ
    SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ
    SİYASİ OLAYLAR TARİHİ(SEÇMELİ)
    SOSYOLOJİYE GİRİŞ(TOPLUM BİLİM)

2.SINIF

MİKRO İKTİSAT 1-2
    MAKRO İKTİSAT 1-2
    KANTİTATİF İKTİSAT 1-2(matematiksel iktisat)
    ÇALIŞMA EKONOMİSİ
    ANAYASA HUKUKU(SEÇMELİ)
    FİNANSAL MUHASEBE
    İSTATİSTİK 1-2
    BORÇLAR HUKUKU
    DEĞERLENDİRME VE DÖNEM SONU İŞLEMLERİ(muhasebe 2)
    İKTİSAT POLİTİKASI
    KAMU MALİYESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzy190591 -- 30 Aralık 2012; 17:31:50 >

• Merhaba,

Benim sorum kısaca şu, sanırım sadece 3. ve 5. yarıyıllarda başvuru yapılabiliyor, ben 4. sınıfın başında 5. yarıyıl için başvuru yapabilir miyim?

Aslında çift anadal öğrencisiyim, ilk bölümümden mezun oldum, ikincisinden gelecek sene yazın mezun olabiliyorum ama yatay geçiş yapmak istiyorum. Bu nedenle belli bir sınıfım yok, geriye 3 projem kaldı, bittiğinde mezun olabiliyorum.

Cevaplayabilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
  • @ozzy190591 önemli olan ders içerikleridir %80'i tutuyorsa sorun yok. puanın taban puanada eşit. not ortalamanda yüksek alttan dersinide verirsen ve bi aksilik olmazsa eğer geçiş yaparsın. bu arada bende iü ikt. fak. işletmedeyim.

@trksmt tam olarak anlamadım. 4. sınıfın başı dediğin 7. yarıyıl oluyor zaten 5. yarıyıl için nasıl başvuru yapıyorsun? 3. 4. 5. ve 6. yarıyıl için yatay geçiş başvuruları yapılıyor. sadece 2. yarıyılın başında ve son sene başvuru kabul edilmiyor. (tıp fakülteleri hariç)
  • kolay gelsin bi sorum olacak . itü yatay geçiş formunda şöyle bi madde var '' 5) Öğrencinin merkezi yerleştirme puanının geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması zorunludur.'' bu ne anlama geliyor. aydınlatırsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: escober12

kolay gelsin bi sorum olacak . itü yatay geçiş formunda şöyle bi madde var '' 5) Öğrencinin merkezi yerleştirme puanının geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması zorunludur.'' bu ne anlama geliyor. aydınlatırsanız sevinirim

üniversiteye girerken aldığın puanın geçmek istediğin üniversitenin taban puanına eşit veya yüksek olması gerekiyor
  • Bende bırşey sormak ıstıyorum.Farklı okulda aynı bolumu okumak ıstıyorum ortalama yada öss puanı şartını sağlıyorum ama alttan 1 dersım var bu sorun olur mu? Bırde aldıgım derslerden muaf oluyorsam,muhtemelen 3.sınıfa gecmeden basvurcam suan 2yim,kacıncı sınıftan baslarım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serayy

Bende bırşey sormak ıstıyorum.Farklı okulda aynı bolumu okumak ıstıyorum ortalama yada öss puanı şartını sağlıyorum ama alttan 1 dersım var bu sorun olur mu? Bırde aldıgım derslerden muaf oluyorsam,muhtemelen 3.sınıfa gecmeden basvurcam suan 2yim,kacıncı sınıftan baslarım?

yatay geçiş yapmak için tüm derslerden başarılı olmak gerekir.
    3. sınıftan devam edersin.
  • meslek yüksek okulu ilk ve acil yardım bölümündeyim ilk sene ilk dönem geçiş yapabilirmiyim bunları nereden takip edebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alphan12

meslek yüksek okulu ilk ve acil yardım bölümündeyim ilk sene ilk dönem geçiş yapabilirmiyim bunları nereden takip edebilirim ?

yapabilirsin. yatay geçiş yapmak istediğin okulun sitesinde duyuruları takip et.
  • birçok defa sorulmuş, vakıf üniversitesine geçiş yaparken maalesef ücreti ödemeniz gerekiyor, buna dikkat edin.

bir de gene yatay geçiş ortalamaları soruluyor oldukça değişken bir durum, geçen sene 3.6 ile kapatmış bu sene 3.2 ile kapanmış. ösym taban puanları gibi birbirlerine yakın çıkan değerler değil.

www.yataygecis.org üzerinde bu konuyla alakalı birçok bilgi var, dileyen arkadaşlar sorularını oradan da sorabilirler.
  • Arkadaşlar bu yıl için şu an dönem arasında yatay geçiş hakkımız var mı?

Ankara Gazi Üni'den Konya Selçuk Üni'ye geçmek istiyorum (yani daha alt sınıf bir üniversite)
    Bölüm dersleri çok farklı farklı Yeterki geçeyim, fazladan vermem gereken ders çıkarsa çıksın karşıma önemli değil!
    Daha birinci sınıfım.
  • Çomü-Sosyal Bilgiler Öğretmenliği'ndeyim.
    İlk dönem ortalamam 3,10 civarı gelecek gibi duruyor.
    Tabi ingilizceden kalmazsam.En sakat dersim ingilizce bakalım umarım geçebilmişimdir.

Bahar döneminde dersleri biraz daha sıkı tutup ortalamayı yukarı çekmeye çalışıcam.
    Ege ve Dokuz Eylül'e yatay geçiş için başvurucaz olursa olur artık.

Hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Ugly -- 5 Ocak 2013; 2:24:57 >
  • kktc den geçmek için türkiyeye illa yabancı kontenjanmı olması lazım baska turlu hiç bi şekilde geçemezmiyiz?
  • Siyaset bilimi ve kamu yönetimi(ankara siyasal) ile hukuk fakültesinin %80 eşdeğerliği varmıdır. Taban puanımın yettiği Başka bir ilin hukukuna geçebilir miym

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahlatlı51 -- 9 Ocak 2013; 21:29:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben uluslararası ticaret okuyorum ve başka bir üniversitenin uluslararası ilişkiler bölümüne geçmek istiyorum acaba böyle bir hakkım var mı ?

not ortalamam 4/3.21
    benim okulduğum bölümün 8 yarıyıllık ders planı,yatay geçiş yapmak istediğim bölümle %80'den fazla uyumlu.
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.