Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
683.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aynı üniversitenin yatay geçiş için 2-3 bölümüne başvurabilirmiyiz. Mesela ben Arkeoloji okuyorum. İstanbul Üniversitesinin hem Klasik Arkeoloji hem Prehistorya hemde Ön Asya Arkeolojisine başvurmak istiyorum. (Hepsinin arkeolojiden öğrenci alıyor olması lazım geçen sene bizim okuldan bir kişi Klasik Arkeolojiye geçti) Yani bir üniversitenin 3 dalınada başvurabilirmiyiz ? Nasıl olucak bu 3 tane dilekçe ve her belgeden 3 er tanemi götüreceğim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa1306

Arkadaşlar ortalamam 3.93 Niğde Ünv. Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümü 1. sınıf %30 ingilizce. Yatay geçiş konusunda önerilerinizi bekliyorum.

anadolu üniversitesi bildiğim kadarıyla sadece not ortalamasına bakıyor. büyük bir ihtimalle başvurursanız geçişiniz olacaktır
  • Arkadaşlar şöyle bir sorum var.Sanırım yatay geçiş yaptığımızda ortalamamız sıfırlanıyor.Ben şimdi başka okulun 2. sınıfına başladığımda ortalamam3.00 gelirse AGNOM 3.00 mı olmuş olacak yoksa bunu 1. sınıftaalmadığım dersler yüzünden de 2 ye bölerek 1.50 mi olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 15 Temmuz 2012; 14:40:23 >
  • egeye başvuracak arkadaşlar başvuru formu int. mi doldurulcak ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaegir

egeye başvuracak arkadaşlar başvuru formu int. mi doldurulcak ???

Ben internettende doldurdum. Gidip orayada sorarım. Çünkü Kayıt için gerekli belgelerde internet formunun linki var. Doldur derim. Bu arada başvuru sırasında FOTOĞRAF gerekiyor mu bilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Arkadaşlar şöyle bir sorum var.Sanırım yatay geçiş yaptığımızda ortalamamız sıfırlanıyor.Ben şimdi başka okulun 2. sınıfına başladığımda ortalamam3.00 gelirse AGNOM 3.00 mı olmuş olacak yoksa bunu 1. sınıftaalmadığım dersler yüzünden de 2 ye bölerek 1.50 mi olacak?

Son dediğin olmaz öyle saçma şey mi olur. En kötü 2., 3. ve 4. sınıfların ortalaması alınır. Ama bazı okullar devam ettiriyor. Hatta çoğu kişi orta ölçekli üniversitelerden iyi üniversitelere geçince ortalama eritiyor diye bir laf var avantaj en azından 1 sene ortalamayı rahat rahat düşürebiliyorsun :D ama son dediğin olamaz.
  • inönü ekonometriden gazi ,marmara ve çukurovaya basvurcam ganom 3.19 sızce sansım nedır arkadaslar
  • Psikotrex<<< benim hazırlık sınıfım yoktu ben ordan hangisini seçicem hazırlık muaf mı yoksa hazırlık okumadımı ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaegir

Psikotrex<<< benim hazırlık sınıfım yoktu ben ordan hangisini seçicem hazırlık muaf mı yoksa hazırlık okumadımı ??

ben okumadıyı seçtim.
  • okumadıdan sonra hazırlık zorunlu deil seçiomuşuz.
  • ege nin yatay sonuçları ne zaman açıklanıo bilen war mı ?
  • Arkadaşlar ben şuan okuduğum üniversitemde bölüm değiştirdim diyelim yani makine den inşaat mühendisliğine geçtim. 2 . sınıfıın yazında da yıldız teknik inşaata geçmek için başvurabilir miyim bu bi engelolur mu?
  • Arasında yatay geçiş yapılabilen bölümleri nasıl öğrenebilirim?
  • ege nin muafiyet sınavına girecek varmı bu konu hakkında bilgisi olan var mı nerde nasıl girilecek diye acill !!
  • 2.91 ortalamayla Muğla'dan Dokuz Eylül'e başvurdum bakalım nolacak
  • Merhaba. ben %50 Bursa Özel ünv okuyorum. 3.Sınıfa geçtim.GNO:2,94 son dönem ortalamam:3,50 . Sorunsuz bir şekilde devlete geçme sansım var mı ? İstanbul ünv. falan asagı yukarı kaç ortalamayla alıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Arkadaşlar ben şuan okuduğum üniversitemde bölüm değiştirdim diyelim yani makine den inşaat mühendisliğine geçtim. 2 . sınıfıın yazında da yıldız teknik inşaata geçmek için başvurabilir miyim bu bi engelolur mu?

Cevaplamamış kimse sorumu?
  • merhaba,
    tercih donemindeyim suan, istedigim vakif üninin hukuk siralamasi (parali) siralamamdan hayli yuksek. Ben simdi herhangi vakifin hukuguna bu sene girip, ortalamami hangi okulun istedigi ortalamaya gore getirmem gerekiyor? Gecis yapmak istedigim okul mu, bulundugum okul mu? Bir de, ilk yariyil ortalamam gelince ve ortalamam tutuyorsa hemen gecis yapabiliyor muyum? Bir de bu sene baslayacagim 1.sinifa, baslar baslamaz basvru yapip hemen ilk yariyilda gecis yapabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakıftan devlete geçişte ayrı bir durum söz konusu oluyor mu yoksa olay sadece yerleştirme puanı & not ortalaması mı?
  • farketmiyor vakıftan devlete geçerkende aynı üniversiteye kalmış öss puanına bakar bakmaz...
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.