Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
679.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Déathklaat

    Galois_ hocam tekrar merhaba ,

    şu yatay geçiş mevzuusunu kapatmadım hala , 2.9 ortalama yapmiştim 1.sınıfta yatay geçiş başvurusu yapmadım gelmez diye . 2,85 le arkadaşın arkadaşı bizim okuldan başka okula geçiş yapmiş kahroldum

    Şimdi sana sormak istedigim şu , mevcut üniverstemde erasmus hakkım yerine tercihimi yatay geçişten yana mı kullansam ? Yada buradaki erasmus hakkımı erteleyip geçiş ypacagim üniversitede kullanma gibi bi şansım var mı ?

    diğer soru ise , şubatın 10 u gibi finallerimiz bitmekte 17 si açıklansa başvuru için 3 yada 2 günüm falan kalıyor .Final sınavlarım açıklanmadan başvuru yaparsam bi sorun olur mu ?

    merhaba hocam,
    erasmus konusunda fazla bir bilgim yok ancak yatay geçiş yaparsan eğer not ortalaman sıfırlanır. erasmus yüksek not ort. istiyorsa eğer yatay geçiş yaptıktan sonra erasmus yapma şansın oldukça azalır. karar senin..

    ikinci soruna gelirsek.. malesef, tüm sınavlarının açıklanması gerekiyor. 2-3 gün kalıyor demişsin ama başvuru için okulundan transkript alıp, bankaya gereken ücreti yatıracaksın 1 gün içerisinde çok rahat halledersin.

    @irmask- müdür yardımcısı derken? yüksekokul'da okuyorsunuz galiba. müdür yardımcısı olduğuna göre illaki biliyordur. ayrıca öğrenci işlerine veya bölüm başkanınızada sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 7 Aralık 2011; 1:50:23 >




  • hocam 20 si gibi polonyada olacagım ben , final sınavlarım 17 si gibi bitiyor .

    Benim sınavlarım açıklanacakta sonra transkript vericemde sonra yatay geçiş sonuçları açıklanacakta , ben çoktan polonyada çadir kurmuş olurum

    teşekkürler cevap için , yalan oldu demekki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Déathklaat

    hocam 20 si gibi polonyada olacagım ben , final sınavlarım 17 si gibi bitiyor .

    Benim sınavlarım açıklanacakta sonra transkript vericemde sonra yatay geçiş sonuçları açıklanacakta , ben çoktan polonyada çadir kurmuş olurum

    teşekkürler cevap için , yalan oldu demekki

    rica ederim, hayırlısı olsun :)
  • ben meslek yuksek okulnda okuyorum o ayrıda yatay gecis yapacagım universitenin müdür yardımcısına sorduk. insallah dogru biliyodur. . genede arastırcaz tbi..
  • selamlar,

    ışık üniversitesinde %100 burslu matematik bölümü okuyorum. 1. sınıfım ve yaklaşık 3.70 ortalama ile bitireceğim 1. sınıfı.

    yıldız teknik üniversitesi veya itü matematik mühendisliğine geçişim olabilir mi? veya başka bir üniversitenin makine/bilgisayar gibi mühendisliklerine geçişim?
    ışık üniversitesinde matematik bölümü 2. sınıf dahil mühendisliklerle aynı dersi alıyor, 3 de farklılaşıyor ve daha çok yazılım üzerine bir ders programı var. cevaplarsanız minettar kalırım.
  • Arkadaşlar yıldız a kurumlararası yatay geçiş yapmak istiyorum.Özellikle elektrik veya elektronik haberleşme muhendislğği bölümlerine.Bu bölümler için geçmiş yıllarda en az kaç ortalamayla öğrenci alındığını nasıl öğrenebilirim.Veya buradan yapan arkadaşlar varsa yazabilir mi hangi mühendislik olduğu önemli değil kafamda bir fikir oluşmasını istioyrum sadece.Teşekkürler şimdiden.
  • Tip fak. Yatay geçiş düşünenler en az 85 gözden çıkarsınlar. Ha bir de özel uniye kapağı atıp not yukselttirip ÖSS'de tutturamadigi devlet üniversitesine gecen tipler de var. Moralinizi bozmayın. Çalışın olacaktır.
  • Benim bir sorum olacak yıldız teknikte 65 ortalama yaptıgımızda 2.50 ye denk gelirken bizim okulda 65 ortalama 2.00 a denk geliyor.Geçiş yaparken diğer öğrencilerle kıyaslanırken benim 65 ortalamam 2.50 olarak mı görüncek yoksa 2.00 mı ?Yani yıldızın sistemine mi göre olcak yoksa kendi okulumun sistemine göre mi?
  • Mrblar Ben 4 yıllık ekonometri bölümü kazandım ancak bilenler bilir bu böüm acayip zor ve böyle gidrse bi 6-7 senesi var, ben bir daha sınava hazırlanıp, girip değiştirmek istiyorum yatay geçiş yap falan demeyin onlar zor iş araştırdım, İstediğim gene aynı üniversite ve idari bilimlerden bir bölüm (İşletme,iktisat,çeko vs.)
    -- Ben şimdi 1. sınıfın derslerinden geçebildiğimi geçsem, Çekoyuda kazandım diyelim ilk sene aynı zaten hemen hemen dersler idari bilimlerde geçtiğim derslerden muaf olurmuyum?
    -- Ve diyelim ekonometrideyken sadece 2 dersten kaldım, çekoyuda kazandım muafta oldum derslerden 1 sınıfta sadece o 2 dersi mi görücem yani koca senede:) yoksa 2. sınıfın derslerinden de ders alabiliyormuyum? yardımlarnızı bekliyorum şimdiden tşkler.. Paylaş:

    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adigecem

    Mrblar Ben 4 yıllık ekonometri bölümü kazandım ancak bilenler bilir bu böüm acayip zor ve böyle gidrse bi 6-7 senesi var, ben bir daha sınava hazırlanıp, girip değiştirmek istiyorum yatay geçiş yap falan demeyin onlar zor iş araştırdım, İstediğim gene aynı üniversite ve idari bilimlerden bir bölüm (İşletme,iktisat,çeko vs.)
    -- Ben şimdi 1. sınıfın derslerinden geçebildiğimi geçsem, Çekoyuda kazandım diyelim ilk sene aynı zaten hemen hemen dersler idari bilimlerde geçtiğim derslerden muaf olurmuyum?
    -- Ve diyelim ekonometrideyken sadece 2 dersten kaldım, çekoyuda kazandım muafta oldum derslerden 1 sınıfta sadece o 2 dersi mi görücem yani koca senede:) yoksa 2. sınıfın derslerinden de ders alabiliyormuyum? yardımlarnızı bekliyorum şimdiden tşkler.. Paylaş:

    _____________________________


    muaf olursun.
    hayır, 2 dersi alttan alıcan sene kaybın olmaz.




  • tşkler...
  • Hangi üniversitenin kaç öğrenciyi kaç ortalamayla almış bunu nerden öğrenebilirim?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim. Geçmek istediğim üniversiteler ytü, ege üniv ve kocaeli üni ama bulamıyorum yukarıdaa yazdıklarımı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reasonable

    Benim bir sorum olacak yıldız teknikte 65 ortalama yaptıgımızda 2.50 ye denk gelirken bizim okulda 65 ortalama 2.00 a denk geliyor.Geçiş yaparken diğer öğrencilerle kıyaslanırken benim 65 ortalamam 2.50 olarak mı görüncek yoksa 2.00 mı ?Yani yıldızın sistemine mi göre olcak yoksa kendi okulumun sistemine göre mi?

    Cevap lütfen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtirpan107

    Hangi üniversitenin kaç öğrenciyi kaç ortalamayla almış bunu nerden öğrenebilirim?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim. Geçmek istediğim üniversiteler ytü, ege üniv ve kocaeli üni ama bulamıyorum yukarıdaa yazdıklarımı.

    Okulun internet sitesinde yazmıyorsa öğrenci işlerini arayın
  • Mrb.ben dgs ile orman müh.bölümüne yerleştim.intbak yılındayım.eskiden intbak yılı bitmeden yatay geçiş mümkün değildi.ancak yeni düzenlenen intibak yasasına göre bizlerde artık normal öğrenci haklarından yararlanabileceğiz.dolayısıyla yatay geçişde mümkün olmalı diye düşünyorum.geçiş yapma istediğim okul''intibak yılını bitirmiş olmak''şartını yönetmeliğinde belirtmemiş.Şansım nedir? yatay geçişte öss puanı dikkate alınarak değerlendirme yapılıyor.dgs de öss tabanlı br snav nihayetnde.benim dgs puanm kaçırdığım okulun puanına denk. bu da dikkate alınırmı?..tşkler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31


    quote:

    Orijinalden alıntı: 377

    quote:

    Orijinalden alıntı: Reasonable

    Arkadaşlar bu yatay geçiş başvuruları ne zaman başlar.Ben 1. sınıfın 1. dönemindeyim henuz bir sınav olmadık 1 ve 2. donemdeki sınavların tamamı bittikten sonra mı oluyor bu başvurular biri açıklayabilir mi bu kısmı?

    Dönemlik başvuru alan ve değerlendiren üniversiteler olduğu söyleniyor ama ben görmedim açıkçası Bilinen üniversitelerin hepsi yazın başlatıyor bu süreci. En erken YTÜ'nün başlar genelde. 2 senedir takip ediyorum durum böyle.

    Bu arada eğer çok zorda kalmadıysanız ve devam etmekte olduğunuz üniversite çok kıytırık bir üniversite değilse yatay geçiş yapmayın. Yapacaksanız da her şeyini araştırın daha önce bulunduğunuz üniversiteden geçmek istediğiniz üniversiteye yatay geçiş yapmış adamlarla konuşun. Daha sonra artılarına ve eksilerine bakar hangi taraf ağır basıyorsa ona göre karar verirsiniz.

    En iyi üniversite alıştığınız üniversitedir...

    (KTÜ'den YTÜ'ye yatay geçiş yapmak isteyenlerin süreç hakkındaki sorularına yanıt verebilirim.)

    Merhaba haritacı arkadaşım :)

    Öncelikle başarın için tebrik ederim inşallah ytü de mutlu olmuşsundur.

    Benim soruma gelince ben ktü inşaat mühendisliğinde okuyorum bölümümden ve okulumdan gayet memnunum ama not ortalamam fena gelmeyecek yaklaşık 3.00 gelir

    şimdi sormak istediğim sorulara gelelim :)

    1)Bu Ortalamayla Ytü İnşaat(iö) yatay geçiş yapabilirmiyim yapamazsam kaça kasmam gerekir ortalamamı
    2)Ben bu sene 1.sınıfım kimileri yatay geçiş yapabilmek için en az 2.sınıf olmak lazım gerekiyor ama takip ettigim kadarıyla sen 1.sınıfın sonunda yatay geçiş yaptın yatay geçiş yapabilirmiyim?
    3)Ytü'ye geçip pişman olduğun noktalar varmı yada ktü den pek bir farkı var mı diye sorayım
    4)Bölümümden gayet memnunum hiçbir sıkıntım yok okul yada bölümümle ilgili ama istanbul gibi bir yerde daha rahat edebilir ve öğrencilik hayatımı yaşayabilirim diye düşünüyorum.Okula bölüme alışamamak gibi bir sıkıntı oluyor mu
    5)Öss puanı yatay geçiş yapmakta önemlimi?
    Son olarakta Ktü den Ytü ye yatay geçişi önerirmisin?

    Cevabın için teşekkür ederim :)

    Merhaba öncelikle

    1) Ben 3.33 ortalamayla harita ikinci öğretime geçiş yaptım. İnşaat için ortalamalar daha yüksektir. Siz 3.50 ortalama yapmaya çalışın derim. Garanti olsun...
    2) Ben 1. sınıf sonunda yatay geçiş yaptım ve burada 2. sınıftayım şu anda.
    3) KTÜ Harita'da daha iyi. Ben bölüm derslerini KTÜ'de çok iyi anlıyor ve uyguluyordum. Örneğin Bilg. Programlama'da, Matlab'da yeni bir şeyler mi gördük hemen onunla bir şeyler yapasım geliyordu. Ufak birkaç uygulama bile yapmıştım hatta. Burada öyle değil. Heveslendirme yok, aksine bıktırıyorlar... Onun dışında arkadaş çevrem değişti bu beni beklediğimden daha da olumsuz etkiledi burada sınıf sistemi vs. olmadığı için KTÜ'deki o sıcak ortam diyelim yok. Yani herkes kendi havasında. Hocalar daha ilgililer ama her şeyin dozajını kaçırıyorlar. Kimileri çok ilgisiz, kimileri çok ilgili ama en ufak yanlış istemiyor vs. Genel olarak KTÜ bana göre daha iyi yani. İnşaat için de öyledir. Çünkü KTÜ'nün en kaliteli bölümü İnşaat Müh. olarak geçer yani düşünün siz gerisini.
    4) Eviniz burada değilse gelmeyin derim. Çünkü barınma, yemek vs. her şey pahalı. Ulaşımı berbat. Aşırı kalabalık bir şehir. Trabzon daha bir öğrenci şehri İstanbul'un yanında.
    5) Evet önemli. %50 AGNO + % ÖSS Puanı formülü kullanılıyor YTÜ için. İTÜ daha katı kurallı mesela geçen senenin taban puanından en fazla %10 (neredeyse) aşağı olacak yani geçen sene taban puan misal 100 ise sizin ÖSS puanınız en az 90 olacak mesela bölüme girebilmeniz için.

    Son olarak da hayır önermem.

    Sınavlarım sebebiyle cevap vermekte geciktim. Kusura bakmayın...

    Tavsiyem bir kağıda ya da aklınıza farketmez yatay geçişin + ve - lerini yazın. Hangi taraf ağır basıyorsa orada karar kılın. YTÜ İstanbul'da olmasa taban puanları çok daha düşük olurdu kesinlikle ama KTÜ Trabzon'da olmasa pek bir şey farketmezdi. KTÜ İstanbul'da olsa taban puanları çok çok daha yüksek olurdu. Bunlara rağmen YTÜ'nün de diploması piyasada daha değerli. Bunları da göz önünde bulundurun derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 19 Aralık 2011; 2:14:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reasonable

    quote:

    Orijinalden alıntı: Reasonable

    Benim bir sorum olacak yıldız teknikte 65 ortalama yaptıgımızda 2.50 ye denk gelirken bizim okulda 65 ortalama 2.00 a denk geliyor.Geçiş yaparken diğer öğrencilerle kıyaslanırken benim 65 ortalamam 2.50 olarak mı görüncek yoksa 2.00 mı ?Yani yıldızın sistemine mi göre olcak yoksa kendi okulumun sistemine göre mi?

    Cevap lütfen?

    kendi okuldaki ortalaman neyse o geçerli olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 377

    quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31


    quote:

    Orijinalden alıntı: 377

    quote:

    Orijinalden alıntı: Reasonable

    Arkadaşlar bu yatay geçiş başvuruları ne zaman başlar.Ben 1. sınıfın 1. dönemindeyim henuz bir sınav olmadık 1 ve 2. donemdeki sınavların tamamı bittikten sonra mı oluyor bu başvurular biri açıklayabilir mi bu kısmı?

    Dönemlik başvuru alan ve değerlendiren üniversiteler olduğu söyleniyor ama ben görmedim açıkçası Bilinen üniversitelerin hepsi yazın başlatıyor bu süreci. En erken YTÜ'nün başlar genelde. 2 senedir takip ediyorum durum böyle.

    Bu arada eğer çok zorda kalmadıysanız ve devam etmekte olduğunuz üniversite çok kıytırık bir üniversite değilse yatay geçiş yapmayın. Yapacaksanız da her şeyini araştırın daha önce bulunduğunuz üniversiteden geçmek istediğiniz üniversiteye yatay geçiş yapmış adamlarla konuşun. Daha sonra artılarına ve eksilerine bakar hangi taraf ağır basıyorsa ona göre karar verirsiniz.

    En iyi üniversite alıştığınız üniversitedir...

    (KTÜ'den YTÜ'ye yatay geçiş yapmak isteyenlerin süreç hakkındaki sorularına yanıt verebilirim.)

    Merhaba haritacı arkadaşım :)

    Öncelikle başarın için tebrik ederim inşallah ytü de mutlu olmuşsundur.

    Benim soruma gelince ben ktü inşaat mühendisliğinde okuyorum bölümümden ve okulumdan gayet memnunum ama not ortalamam fena gelmeyecek yaklaşık 3.00 gelir

    şimdi sormak istediğim sorulara gelelim :)

    1)Bu Ortalamayla Ytü İnşaat(iö) yatay geçiş yapabilirmiyim yapamazsam kaça kasmam gerekir ortalamamı
    2)Ben bu sene 1.sınıfım kimileri yatay geçiş yapabilmek için en az 2.sınıf olmak lazım gerekiyor ama takip ettigim kadarıyla sen 1.sınıfın sonunda yatay geçiş yaptın yatay geçiş yapabilirmiyim?
    3)Ytü'ye geçip pişman olduğun noktalar varmı yada ktü den pek bir farkı var mı diye sorayım
    4)Bölümümden gayet memnunum hiçbir sıkıntım yok okul yada bölümümle ilgili ama istanbul gibi bir yerde daha rahat edebilir ve öğrencilik hayatımı yaşayabilirim diye düşünüyorum.Okula bölüme alışamamak gibi bir sıkıntı oluyor mu
    5)Öss puanı yatay geçiş yapmakta önemlimi?
    Son olarakta Ktü den Ytü ye yatay geçişi önerirmisin?

    Cevabın için teşekkür ederim :)

    Merhaba öncelikle

    1) Ben 3.33 ortalamayla harita ikinci öğretime geçiş yaptım. İnşaat için ortalamalar daha yüksektir. Siz 3.50 ortalama yapmaya çalışın derim. Garanti olsun...
    2) Ben 1. sınıf sonunda yatay geçiş yaptım ve burada 2. sınıftayım şu anda.
    3) KTÜ Harita'da daha iyi. Ben bölüm derslerini KTÜ'de çok iyi anlıyor ve uyguluyordum. Örneğin Bilg. Programlama'da, Matlab'da yeni bir şeyler mi gördük hemen onunla bir şeyler yapasım geliyordu. Ufak birkaç uygulama bile yapmıştım hatta. Burada öyle değil. Heveslendirme yok, aksine bıktırıyorlar... Onun dışında arkadaş çevrem değişti bu beni beklediğimden daha da olumsuz etkiledi burada sınıf sistemi vs. olmadığı için KTÜ'deki o sıcak ortam diyelim yok. Yani herkes kendi havasında. Hocalar daha ilgililer ama her şeyin dozajını kaçırıyorlar. Kimileri çok ilgisiz, kimileri çok ilgili ama en ufak yanlış istemiyor vs. Genel olarak KTÜ bana göre daha iyi yani. İnşaat için de öyledir. Çünkü KTÜ'nün en kaliteli bölümü İnşaat Müh. olarak geçer yani düşünün siz gerisini.
    4) Eviniz burada değilse gelmeyin derim. Çünkü barınma, yemek vs. her şey pahalı. Ulaşımı berbat. Aşırı kalabalık bir şehir. Trabzon daha bir öğrenci şehri İstanbul'un yanında.
    5) Evet önemli. %50 AGNO + % ÖSS Puanı formülü kullanılıyor YTÜ için. İTÜ daha katı kurallı mesela geçen senenin taban puanından en fazla %10 (neredeyse) aşağı olacak yani geçen sene taban puan misal 100 ise sizin ÖSS puanınız en az 90 olacak mesela bölüme girebilmeniz için.

    Son olarak da hayır önermem.

    Sınavlarım sebebiyle cevap vermekte geciktim. Kusura bakmayın...

    Tavsiyem bir kağıda ya da aklınıza farketmez yatay geçişin + ve - lerini yazın. Hangi taraf ağır basıyorsa orada karar kılın. YTÜ İstanbul'da olmasa taban puanları çok daha düşük olurdu kesinlikle ama KTÜ Trabzon'da olmasa pek bir şey farketmezdi. KTÜ İstanbul'da olsa taban puanları çok çok daha yüksek olurdu. Bunlara rağmen YTÜ'nün de diploması piyasada daha değerli. Bunları da göz önünde bulundurun derim.

    tamam arkadasım yatay geçiş yapmaktan vazgeçtim benim için piyasadaki diploma değil işi öğrenmek hakkıyla yapmak daha önemli tüm verdiğin öneriler için çok sağol




  • sayfaları inceledim benim soruma bır yanıt bulamadım. şöyle ki, ben bir ozel universitede %25burslu hukuk okuyorum. istanbul içinde bir devlet universitesinin her hangi bir bölümüne geçiş yapabilir miyim? mesela kamu yönetimine. 1.sınıftayım. şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar ben Ardahan Universitesi teknik bilimler myo 1. Sınif ögrencisiyim. Sene sonunda yatay geçis yapmayı dusunuyorum. Tahminimce sene sonu ort. 3.70 in uzerınde olur ama oss puanım cok dusuk. 2 yıllıklarda oss puanına bakıyorlarmi cunku direk gecis dıye bisey war meslek lıselerınde o yuzden bazi ogrencıler sınawa girmedn 2 yıllık bolum kazanıyorlar. Bende meslek lısesı mezunuyum ama ygs ve lys ye gırdım dusuk puan aldım ıkısındende. Simdi ben ist. oturuyorum ve ist. Uni. , ytü ve marmara unı. ne Yatay geçis başvurusu yapmayı dusunuyorum. 3.70-3.80 arası puanım olsa o saydıgım 3 universiteye gırme sansım nedir sızce bılgi verebılırmisınız.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.