Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ LÜTFEN YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu sene yatay geçiş yapıyorum. okuldan transkript aldım. geçiş yapacağım okulda transkript aslı olması gerekir yazmış. ben transkripti öğrenci işlerinden onaylattım ve imzalattım ancak transkript aslı olup olmadığını nasıl anlayacağım. yani kağıt siyah beyaz ve sağ üst köşede fotoğraf yeri var ancak fotoğrafım yok sorun ollur mu

öğrenci işlerinden aldıysan doğrudur. bende o şekilde aldım başvurum da kabul edildi
  • kovaladımsevdiğimi kullanıcısına yanıt
    İmza ve kurumun mührü varsa sıkıntı olmaz. Zaten verecekleri transkript de odur. Aslı gibidir damgası varsa fotokopiyi onaylamışlardır diye sordum, sorunla karşılaşmazsın.
  • kovaladımsevdiğimi kullanıcısına yanıt
    Transkript öğrenci işlerinden çıkartıyorlar, diploma gibi bir karton kağıda veren okul duymadım, genelde renksiz çıktı alıyorlar fotokopi makinasından, kurumun mührünü basıyorlar ve o an kim yetkiliyse imzayı atıyor, oluyor sana onaylı transkript. Fakat verdikleri trankripte imza ve mühür fotokopiye dahilse yani mühür ve imza ıslak değilse aslı gibidir basarlar yetkili bir kişi üzerini imzalar olay budur. İçini rahat tut sıkıntı olmaz.
    fotokopi makinasından çıktı aldılar üzerinde ne imza neden mühür vardı sonra yan odada gidip imzalattım ve mühür bastılar. ben şubat ayında öğrenci belgesi almıştım ve öğrenci belgesinin üstünde sağ üst köşede fotoğrafım vardı ve okulun amblemi renkliydi yani belgenin aslı benim bildiğim böyle olur. transkript fotokopi olunca birde sağ üst köşede fotoğraf kısmı var orada resmim yok o yüzden tereddüt ettim. bir belgenin aslı nasıl olur tam bilmiyorum yani belgenin aslı olması için belgenin renkli ve üstünde resim olması gerekmiyor yazdıklarından anladığım kadarı ile umarım öyledir teşekkür ederim ilgin için
    Aslı gibidir olayı şudur, o belge fotokopi olduğunda biz bu fotokopiye kefiliz, doğrudur bu kişiye aittir yada bu kuruma denmek amaçlıdır. İlla verilen kağıtların renkli fotokopi olması gerekmez. Noter onayı gibi düşün.
    Transkript lerde fotoğraf olup olmaması pek etkilemez kanımca çünkü üzerinde okul numaran veya tc no gibi bilgilerin yer alır, sıkıntı teşkil etmez. Öğrenci belgesinde ise resmin olmalı ki vereceğin yerdekiler resme bakıp sana ona göre istediğin işi yapsın.
    tamam dostum anladım :) aklımda sadece bir tane soru işareti kaldı. öğrenci belgesinin üstünde resim olması gerekir dedin ya, ancak öğrenci belgesindede tc no ve öğrenci no gibi bilgiler var yani transkritpteki tüm bilgiler mevcut resim olayı sıkıntı yapar mı acaba?
    Kafanı basit işlerle uğraştırma . Resim önemli olsaydı memurlar resim ver yapıştıralım üzerine mühür basalım derlerdi, eğer bilgisayardan çıkardıkları çıktıda resim yoksa diğer öğrencilerde de yoktur okulun
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.