arkadaşlar selam. ben bu sene uçak mühendisliği okudum Necmettin Erbakan Üniversitesinde. gano ile İTÜ uçak mühendisliğine kabul edildim ancak artık uçak mühendisliği istemediğime karar verdiğimden dolayı birkaç üniversiteye de bilgisayar mühendisliği için başvuru yapmıştım ek madde 1 ile ve onlardan da kabul edildim. (Marmara üni. ve Sabahattin zaim). Savunma sanayide kesinlikle çalışmak istemiyorum ve uçak mühendisliğinin özelde çalışma alanı oldukça kısıtlı bunu gördüm. bizim bölümden mezun olanların yüzde doksanı savunma sanayide çalışıyor. ben gerçekten savunma sanayide çalışma fikrine hiç sıcak bakmıyorum. evden çalışma fikri vs bana daha cazip geldiğinden uzun zamandır bilgisayara yönelmiştim ve İTÜ den kabul edileceğimi hiç beklemiyordum. İTÜden kabul edilince hayli kafam karıştı. günlerdir düşünmekten uyuyamıyorum. İTÜ gibi bir okulu kazanıp gitmemek salaklık olur gibi ama uçak adına da kendim için bir gelecek görmüyorum. Yani şuan önümde iki seçenek var ya Marmara veya Sabahattin Zaim bilgisayar mühendisliği ya da İTÜ uçak. yazdıklarıma göre bir akıl verin lütfennn 😕😕😕 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YATAY GEÇİŞ İLE İTÜ UÇAK MI HERHANGİ BİR ÜNİVERSİTEDE BİLGİSAYAR MI

-
-
up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ula n.e den ituye gecme sansi tanindigi icin inzivaya cekilip alnini secdeden kaldirmaman gerekirken yaptigin geyige bak
marmara bilgisayar mantıklı uçak mühendisliği istemiyorsan niye okuyorsun kafanı ne karıştırdı İTÜ olması mı ?
-
hocam ama sanırım yazdığımı okumadınız savunma sanayide çalışmak bana göre değil bunun dışında da uçak mühendislerinin çalışabileceği alanlar çok kısıtlı
Hem ayraniniz dokulmezse hem tadiniz kacmazsa olmaz ama.
nasıl yani anlamadım. benim demek istediğim şu İTÜ olması mükemmel bir şey bu şüphesiz. ancak mezun olunca yüzde 90 ihtimalle savunma sanayide çalışıp mutsuz olacaksam ne anlamı var? çünkü ben bir kadın olarak savunma sanayi şartlarının bana uyacağını pek düşünmüyorum kendim adıma böyle yani
kafamı İTÜ olması aşırı karıştırıyor hocam. eskiden uçak mühendisliği istiyordum çünkü savunma sanayide çalışmak vs bana çok havalı bişeymiş gibi geliyordu. ülkeme faydalı olmalıyım filan diye aşırı idealisttim o sıralar ve uçak benim için mükemmel bir bölümdü. ama bir yıl içinde düşüncelerim değişti. bir kadın olarak savunma sanayideki çalışma şartlarının bana uyacağını düşünmüyorum kendim adıma böyle yani..
Savunma sanayisinde çalışınca neden mutsuz olacağını düşünüyorsun
hocam ben istanbulda yaşıyorum ve gelecekte de başka bir şehirde yaşamayı kesinlikle istemiyorum ve malumunuzki savunma sanayi ankara konya ekişehir kayseri çevresinde toplanmış durumda. İstanbul'da belki baykar olabilir. birinci sebep bu ikinci sebep çalışma koşullarının ağır çalışma ortamının stresli olması. üçüncü sebep savunma sanayiinde aşırı derecede erkek yoğunluğu var ve ben bir kadın olarak (herkes aynı şekilde düşünmez yalnızca benim düşüncem) böyle bir ortamda kendimi mutlu hissedebileceğimi düşünmüyorum. dördüncü sebepse uçak mühendisliğinde hiçbir şekilde evden çalışma fırsatı yok ancak bilgisayar mühendisliğinde öyle değil.
Anladım hocam kişisel tercihler tabiki. O zaman bilgisayar yazmak sizin için daha iyi olabilir ben mesajı atarken kendimi sizin yerinize koymuştum İTÜ uçak yazardım ben. O yüzden sormuştum. O zaman seveceğiniz bir meslek yapmak daha iyi olur sizin için sonradan üzülmemek için.
Ama şimdi yeniden baktimda bilgisayar için kazandığın okullara zor tercih valla bunun kararını çok iyi ver sonradan pişman olma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laminon -- 7 Eylül 2022; 17:12:52 >
ya savunma sanayide çalışmaya karşı önyargılı mıyım sizce
Bence biraz önyargılisinız çalışma şartlarının kötü olduğunu düşünmüyorum ya da duymadım savunma sanayide çevremde çok fazla çalışan var mutlular. Son dönemde kur farkından dolayı da baya bir iyileştirme aldılar.
hocam peki çevrenizdekiler hangi şehirlerde çalışıyorlar
Ben Ankara'da yaşadığım için cevrem Ankara'da çalışıyor. Ama geçen arkadaşım ODTÜ havacılıktan mezun oldu şu an Eskişehir'de galiba dediğin şehirler yani Ankara'ya falan neden bu kadar önyargın var bilmiyorum ama yaşamak için güzel bir işin varsa çok iyi şehirlerdir ulaşım sorunun yok işten çıkıp maksimum 1 saatte evdesin şehir derli toplu kışın biraz soğuk sadece
ya hocam ben istanbulda doğup büyüdüm tüm çevrem ailem her şeyim burada. bir sene konyada kaldım gerçekten o kadar zorlandım ki. ondan sonra anladım başka bir şehirde yapmak istemediğimi. yani eğer ankarada bu şekilde bir düzenim olsaydı savunma sanayiye karşı daha olumlu bakabilirdim herhalde. istanbulda da birkaç yer var ama çok büyük bir kısmı Anadolu şehirlerinde birikmiş halde siz de onaylarsınızki. savunma sanayi dışında en iyi ihtimal ise türk hava yolları bence. ama tek bir yerde çalışmaya geleceği bağlamak ne kadar mantıklı onu da bilmiyorum işte
Ortalaman kaçtı ki itü uçak geldi
3.37 hocam
-
kesinlikle İTÜ. artık herkes bölüm yerine üni seçimi yapacak buraya yazıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Howard aka Moana -- 7 Eylül 2022; 19:48:38 >
En Beğenilen Yanıtlar

Ula n.e den ituye gecme sansi tanindigi icin inzivaya cekilip alnini secdeden kaldirmaman gerekirken yaptigin geyige bak |
Benzer içerikler
- kitap pdf bulma
- barış çelenk hangi üniversite mezunu
- 70 tyt 70 ayt kaç bin sayısal
- codeway maaş
- bilgi sarmal 20" li türkçe deneme pdf 2024 cevap anahtarı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X