Merhaba arkadaşlar. Üniversite sınavına ilk girişimde istediğim sonucu alamadım ve mezuna kaldım. Geçen sene, yani ikinci girişimde sıralamam 30005 ti. Hukukla psikoloji arasında kararsızdım ama bu sıralama ile hukuk gelmedi ve Çukurova psikoloji yazdım. Fakat o bölüme gittikten 3 ay sonra yapamayacağımı anladım. Hukuk okumayı daha çok istediğimi farkettim. Şimdi önümde iki seçenek var: Seneye tekrar sınava girmek Vakıf üniversitesine %50 burslu olarak yatay geçiş yapmak. Ama geçmeyi düşündüğüm üniversiteler hakkındaki yorumlar beni korkuttu. Mersin Çağ üniversitesi ve Sabahattin zaim üniversitesi geçmeyi düşündüklerim arasında ama "çok kötü, oralardan mezun olanlar kendini hukukçu saymasın" gibi yorumlar yapılmış hakkında :( öte yandan bir kez daha sınava hazırlanmak beni çok zorlayacak artık yaşım 21 olacak üniversiteye başladığımda... :/ sizce ne yapayım?
Bence tekrar sınava hazırlan ben de yatay geçişle uğraşıyorum olmazsa ne yapıcam bilmiyorum. enerji mühendisliğindeyim ama yazılım müh. istiyorum. Yaş 21 benimde. Zaman su gibi akıp gidiyor istediğin bölüme adam akıllı hazırlanacaksan gerçekten, o zaman tekrar sınava gir ama psikoloji bence hukuktan daha iyi herkes hukukçu artık sanki. Psikoloji bir de daha zevklidir be :)
MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE YATAY GEÇİŞ ZOR DEGL Kİ SADECE EVRAKLARI ALIP İSTEDİĞİNİZ OKULU BULUP PUAN YETTİ Mİ DİYE KONTROL EDİP EVRAKLARI DA ONA GÖRE GÖTÜRCEKSİNİZ.