hocam ama ileride okul bitince nerede çalışmak istediğimiz de önemli değil mi |
YATAY GEÇİŞ İLE İTÜ UÇAK MI HERHANGİ BİR ÜNİVERSİTEDE BİLGİSAYAR MI (2. sayfa)

-
-
uppp
-
Ucak mühendisliğiyle alakalı işlerde calismak istemiyorsan dünyanın en iyi yeri bile olsa gerek yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet hocam kimseye anlatamadığım olay bu işte tam olarak. bölüme çok severek girdim ama sonradan soğudum. savunma sanayi tek hedefim olarak girdim şuan en son istediğim şey savunma sanayide çalışmak. uçak mühendislerinin en çok istihdam edildikleri yerler aselsan havelsan roketsan tai tusaş baykar özel olarak thy sunexpress filan olabilir ama çok kısıtlı değil mi ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum
-
Hocam istemiyorsanız bence bırakın gitsin zorlamanın alemi yok. Sonuçta en az 30 yıl çalışacaksınız. Gercekten bu kadar soguduysanız zor olur
bölüm bir şekilde biter hocam onda sıkıntı yok. zaten fiziğim ve matematiğim iyi. benim için öenmli olan mezun olduktan sonra nasıl bir ortamda çalışacağım ve ne kadar tatmin olacağım
-
up up
-
İtü aldığın dersleri sayacakmı yoksa 1.sınıftan mı başlayacaksın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iki şekilde de 2 den başlıyorum zaim ve marmarada alttan baya bi dersim oluyo yalnız
-
İTÜ'de başka bölüm okuyorum. Yazılımcı olmak istiyorsan itüye gelmene gerek yok. Uçak seviyor ama iş alanı yüzünden çekiniyorsan itüde hem uçak okuyup hem de yazılım öğrenenler var. Biraz zor olsa da iyi bir seçenek. Mezun olduktan sonra alan seçebilirsin böyle. Kesin uçak istiyor ama alan hakkında endişen varsa şu anda havacılığın bel kemiği savunma ama ileride uçan arabalar, dronelar çok yaygınlaşacak ve sektör sivile kayacak.
Kişiye göre değişir sonuçta. Ben olsam tereddütsüz İTÜ uçak yazardım mesela. Ama kuzenim var ona sorsam eminim Marmara bilgisayar yazardı.
Güncel
Anladım marmara ve zaim de okul uzar gibi geldi bana ama itü de uzamayabilir herhalde hangi dersleri alttan alacağın filan belli oldu mu ki
uçak mühendisliğinden sonra yurt dışında çok iyi yerlerde çalışabilirsin savunma sanayii olması şart değil. itü olması yurt dışı ihtimalini artırır ayrıca diğer dediğin üniversitelerin mühendislikleri iyi değil burdaki insanlar da bilgisayar istediğin için öneriyordur yoksa okul olarak seni itü kadar geliştirmezler. uçak mühendisliği okurken yazılım öğrenebilirsin 42ye falan katılıp onun çok yolu var ama uçak mühendisliği gibi bir eğitim programını her yerde alamazsın özellikle itü gibi bir yerde fırsatını bulmuşken değerlendir derim.
Hocam sınava hazırlanırken aynı sizin gibi hayallere yola çıkmış ve hayallerinden vazgeçmiş bir hemcinsiniz olaraktan ben olsam kesinlikle İTÜ uçağa giderdim çok net bir bilgim yok ama makinenin derslerinin bazılarını alıyorsunuz galiba illa uçak üzerine çalışacaksınız diye bir şey yok ki itünün sağladığı networkle bir sürü alana kayabilirsiniz yazılımda diploma istenmiyor zaten okurken o alanda da geliştirebilirsiniz kendini,hakkınızda hayırlısı olsun
savunma sanayii dışında da çalışma imkanları var bu kadar kanalize olmaya gerek yok
-
uçak mühendisliğini yaparım sadece ss istemiyorum diyorsan savunma sanayii dışındaki iş imkanlarını araştır. uçak mühendisliği yapmak istemiyorum diyorsan tartışmalık uplamalık bir şey yok. istemediğin mesleği yaparak yaşayamazsın. sırf itü odtü boğaziçi diye bölüm seçmek kadar saçma bir şey yok.
Boeing, Airbus gibi yerlerde çalışma hayalin yok mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teknoloji fakültesi ise Marmara üniversitesi bilgisayar mühendisliği tavsiye etmem
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece savunma sanayisinde çalışma alanı yoktur herhalde. Türkiye'de gelecek yok zaten. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisinde okuyacaksınız yurt dışı için çabalayın sürekli. Mesela Almanca öğrenebilirsiniz Yurt dışına giden oranı %1 bile olsa bi umut vardır ki İTÜ de bu oran çok daha yüksektir. Ayrıca bildiğim kadarıyla uçak mühendisleri çok iyi maaş alıyor Almanya'da.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X