Şimdi Ara

Yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ancak(mimarlık) ancak aklımda bi kaç soru var örneğin yatay geçiş yapmak için o senenin lys taban puanının yetmesi mi gerekiyor geçişe herkes imkansız diyorlar bir de ing. zayıf ve hazırlık okumuyacam geçişted problem yaratır mı?

• gitmek istediğin üniversitede ve bölümüne bak en düşük taban puandan düşük olmaman gerek. bir de okulun şartları var onları sağlaman gerek. 1. sınıfı okumak zorundasın. ortalaman yüksek olmalı. ortalamalar üniversiteden üniversiteye değişiyor. sitelerinden bakabilirsin
  • http://www.deu.edu.tr/DEUWeb/Icerik/Icerik.php?KOD=21332
    burda mesela ortalamanı hesaplayabilirsin. Kendi puanından daha yüksek yerlere başvurabilirsin ama hesaplama yapıldığında senin ortalaman düşer.. bu da senin istediğin yere girme ihtimalini düşürür
  • Eğer geçecegin ünide hazrlık yoksa sorun olmaz hazırlık varsa bi sene hazırlık okutabilirler bi çok üniversite 2.00 ve üzeri ortalamaları başvuruya kabul eder senin ösys puanında onlardan yüksek olmasını isteyen üniler zaten belirtir hacettepe falan taban puanından max 4puan düşükler başvuru yapablir diye maddesi var zaten yatay geçiş biraz şans işi senin başvurdugun sene senden yüksek basvurmaz senın ortalaman 2.80 olsada mesela kabul edilirsin yada 3.30 olsa bile senden yüksekler başvurursa kabul edilmezsin birazda tercih edene bağlı

Orijinalden alıntı: milenyum12

en düşük taban puana bakmıyorlarmış haberin olsun yani lys puanından daha yüksek bir yere geçiş yapılabiliyormuş.

emin misin ? çünkü bir çok yerde böyle okumuştum. bu arada dokuz eylüle geçmek istiyorsun ben dokuz eylül kazandım bu sene. eğitim gerçi ama yatay geçiş şartları var onları oku istersen. baya şart var çünkü. taban puanda şartlardan biriydi sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubra_saygili -- 6 Ağustos 2013; 8:36:54 >
    yatay geçiş-staj
    geçen yıl açıldı
    Tıp yatay geçiş
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • %100 eminim taban puan şart değil geçen arkadaşlarım var ancak torpil çok etkili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-90386A906 -- 6 Ağustos 2013; 14:17:44 >

Orijinalden alıntı: milenyum12

%100 eminim taban puan şart değil geçen arkadaşlarım var ancak torpil çok etkili

torpil mi? yok artık yaaa .s
    maddelerindeki başarı sınırlarını % 50'ye kadar indirme kararı alabilir.

BAK DOKUZ EYLÜLÜN ŞARTLARI BU MADDE VAR. DİĞER MADDELER ALT LİNKTE BAK BENCE.

http://web.deu.edu.tr/sbt/sbtpdf/yataygecis.pdf

Orijinalden alıntı: kubra_saygili

MADDE 7. Bir öğrencinin, bulunduğu yükseköğretim kurumuna girdiği yıldaki puanı, naklen gitmeyi arzuladığı
    kurumun taban puanından yüksek olması ve öğrenciyi alacak yükseköğretim kurumunun bu yönetmeliğin 3.
    maddedeki belirlenen sayının dolmaması halinde ilgili yönetim kurulları bu yönetmeliğin 5. ve 6.
    maddelerindeki başarı sınırlarını % 50'ye kadar indirme kararı alabilir.

BAK DOKUZ EYLÜLÜN ŞARTLARI BU MADDE VAR. DİĞER MADDELER ALT LİNKTE BAK BENCE.

http://web.deu.edu.tr/sbt/sbtpdf/yataygecis.pdf

anasını satıyım bu şartlar ney böyle tekar sınava hazırlansam daha kolay

• her üniversitenin şartları var. adı olan üniversitelerin daha beter şartları var. dokuz eylülde bunlardan biri. yatay geçişle ilgili bir konu daha var. orda diyor ki mesela sınava girdin seneye 9 eylül mimarlık kazandın bi takım belgeler getirip 2. yıldan başlayabiliyormuşsun. bunlarıda düşün :)
  • tabiki sende haklısın... 9 eylül mü istiyorsun illa başka üniversite olmaz mı? eminim bu kadar ağır değildir şartları.

tabiki sende haklısın... 9 eylül mü istiyorsun illa başka üniversite olmaz mı? eminim bu kadar ağır değildir şartları.

mimarlıkdayım ben ktü de yeni kazandım daha batıya doğru neresi olursa bana uyar selçuk osmangazi uludağ gazi neresi olursa iyi olur ama 9 eylül müthiş olurdu ama diğerlrinede gzl olurdu bakacam artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-90386A906 -- 8 Ağustos 2013; 11:35:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

gitmek istediğin üniversitede ve bölümüne bak en düşük taban puandan düşük olmaman gerek. bir de okulun şartları var onları sağlaman gerek. 1. sınıfı okumak zorundasın. ortalaman yüksek olmalı. ortalamalar üniversiteden üniversiteye değişiyor. sitelerinden bakabilirsin

Ben burada bazilari diye bir ibare goremedim. Girmek istedigin universite deyince, ben ITU'ye yatay gecis yapmak isterim ama yukarida bahsetmis oldugun OSYS taban puan sartini saglamama gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Sakarya Üniversitesi Maliyeden İstanbul Üniversitesi Maliyeye yatay geçiş yaptım. Eğer puanım yetse zaten orayı kazanırıdım :) O yüzden taban puanı şartı yok. Torpil işe yarıyor dediler benim zamanımda da ama ben torpilsiz geçtim. Ben istanbula girememiştim çünkü o 60-70binlerdeydi sanırsam ben ise 100bindeydim. Ama yatay geçiş ile o farkı kapattım. Sayıları yaklaşık söylüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taka99 -- 9 Ağustos 2013; 12:36:28 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.