Şimdi Ara

Yatan Lastik Kullanılır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 4.5-5 ay önce 2. el bir araç aldım sahibi saolsun yanında 4 adet sadece 4000km kullanılmış kış lastiği verdi. Lastikleri aracı aldıkları zaman almışlar ve yaklaşık 2 yılı geçmiş lastikleri aldıklarından beri. Şimdi ben bu lastikleri hala depoda saklıyorum. 2.5 yıl kadar bir süre boyunca lastikler sadece 4000-5000 km civarı kullanılmış. Lastikler galiba Bridgestone LM30. Bir arkadaşım uzun süre duran lastik alınmaz tarzı bir cümle sarfetmişti. Sırf bu yüzden endişe duyuyorum. Ben bu lastikleri bu kış kullanmalı mıyım?

• Sadece 2 yıl ise sorun değil, lastiklerin ömrü 4-5 yıldır en fazla. En iyisi üzerindeki üretim haftası ve yılına bakın. Eğer 4 yıl olmuşsa üretileli karda risk almaya değmeyebilir. Tabii lastikler ne kadar az kullanılmış olsa da çatlak var mı yok mu onu da çok iyi kontrol edin...
  • 2 yıl, 5000 km kullanılmış ve doğru muhafaza edilmiş lastik sorun çıkarmaz. Üretim tarihini de kontrol edin. Aktif kullanımda 5, doğru saklama koşullarında 8-10 yıl raf ömrü var deniyor. Ancak 5 yılı geçmiş lastiklerden uzak durulması kanaatindeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere kullanmaya başladıktan sonra 4 yılı aşınca esvabını yitiriyor lastikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 25 Eylül 2013; 17:50:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Bir kere kullanmaya başladıktan sonra 4 yılı aşınca esvabını yitiriyor lastikler.

Evet dediğiniz doğru, 2008 üretimi 5 yıllık continental lastiklerimle uzun bir acı fren yaptığımda, lastiğin tabana sürten kısmı resmen parçalanmıştı.
  • 2006 üretimi Kumho kış lastiklerini tam 5 kış kullandım, yaz aylarında balkonda yatay olarak üst üste sakladım, buna rağmen son kullandığımda dahi performansı yeterliydi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.